Kari Rydman:
MOZARTIN VIIMEINEN VUOSI 13 (ulos 23.2.91)

© Kari Rydman 1998

Helmikuun kuumimmat uutiset

Aluksi lehdistökatsaus. Wiener Zeitung lauantaina 12.2.91: Otteita ilmoituksista: Puutarhatarvikkeitten, taimien ja siementen kauppiaat alkavat ilmoitella, ja Prahan vanhassakaupungissa on kaupan hyvinvarustettu kirjapaino kuparilaattoineen. Paljon huoneistoja ja taloja on kaupan ja vuokrattavana, osittain ehkä runsaitten konkurssien johdosta.

Wiener Zeitung, keskiviikko 16. helmikuuta:

Sitten kulttuuriuutinen:
"Ruhtinas von Esterhazyn kapellimestari Herra Hayden, jonka Haymarketin oopperatalo on kutsunut Lontooseen, on saapunut sinne, ja häneen suhtaudutaan erityisellä kunnioituksella, kuten ainakin ensimmäisen luokan säveltaiteilijaan."
Ilmoituksista: Wiener Zeitung lauantai 19. helmikuuta 91: Wiener Zeitung keskiviikkona 23. helmikuuta 91: Sitten lehdistön ulkopuolelta: Hovikamarimusiikinsäveltäjä Mozart on kirjoittanut helmikuun aikana koko joukon uusia menuetteja, saksalaisia ja kontratansseja Redoutensaalin tanssiaisiin. Koska palaamme näihin tämän kevään tansseihin vielä myöhemmin, annamme kuninkaallisten rekiretkien kunniaksi näytteen Mozartin viimeisimmästä saksalaisesta tanssista. - Kari Rydman, Wien.
[Mozart: Teutsche KV 605/3]

Takaisin alkuun / Back
Takaisin radiosivulle / Back to the radio page