Kylakirja

Pihlajakoski
- Keski-Suomen Vuoden Kylä 2003

Regatta

Pihlajakosken kylä, joka kuuluu Kuhmoisten kuntaan, sijaitsee pitäjän koillisosassa Päijänteen rannalla. Kyläkeskukseen on matkaa valtatie 24:ltä Harjunsalmen liittymästä neljä kilometriä paikallistietä nro 16981. Erityispiirteensä kylä saa sen keskustaan pistävästä pitkästä Pihlajalahdesta ja siihen laskevasta joesta koskineen.

Pysyvä asutus on Pihlajakoskella todettu alkaneen 1540-luvulla. Suuri merkitys pysyväisasutukselle on ollut järvien ja koskien runsaat riistamaat ja Päijänteen läheisyys. Pysyvän asutuksen myötä vakiintuivat maanviljely ja karjanhoito elinkeinoksi tälle alueelle.

Myöhemmin elämä kylällä alkoi vilkastua ja Pihlajajoen Myllykosken rannalle nousikin ensimmäinen vesimylly 1600-luvun alussa.

Kylätoiminta käynnistyi Pihlajakoskella 1983. Yhteistyö oman- ja naapurikylien yritysten, yhteisöjen, vakituisten ja kesäasukkaiden kesken antaa paljon iloa ja virikkeitä niin järjestäjille kuin osallistujillekin.

Tervetuloa tutustumaan kyläämme ja sen kauniisiin maisemiin sekä osallistumaan tapahtumiimme joita järjestetään ympäri vuoden.Haukkasalon lossi

Muut yhdistykset
AJANKOHTAISTA

2018
PÄIVITETTY 16.7.201816.-22.7. klo 11-17.
Taidenäyttely
Kulttuurimakasiinissa

 Katso myös tapahtumat sivu.

alakuva
Kartta kylakirja Tapahtumat yhttiedot