banneri
Eri esittäjiä: Pimu-Illun tarinat
CD: Anagrammi
Tuottaja: Pete Nurmi
Äänitys: Ari "Hombre" Lampinen, Revolver-Studio B, Vantaan Vernissa
Miksaus ja masterointi: Ari "Hombre" Lampinen, Revolver-Studio B, Vantaan Vernissa
Pimu-Illun tarinat
# kappale sävel / sanat / sovitus kesto
1 Pimu-Illun humppa Kaapo Hokkanen / Heikki Levonen / Olli Kukkonen
2:04
2 Sanaton muurinen Kaapo Hokkanen / Heikki Levonen / Olli Kukkonen
2:20
Muusikot:
Kullervo Pellinen & Reginan Vangit
Jussi Raittinen: laulu
Pete Nurmi: basso
Bruno Korpela: rummut
Ilkka "Luumu" Kaikkonen: kitara
Kari Salmela: haitari

Sananmuunnokset ovat Jussi Raittisen pitkäaikainen harrastus. Tämän lajin tuotoksia kuultiin jo 1971 ilmestyneellä Lokki kivellä albumilla. Pimu-illun tarinat sisältää kaksi Jussin "Kullervo Pellinen" nimellä laulamaa sananmuunnoslaulua sekä 11 Tom Wentzelin (salanimellä Jussi Hämäläinen) lukemaa ja Risto Karin kirjoittamaa tarinaa. Tarinat on alun perin ymmärtääkseni tehty radio-ohjelmaa varten. Levykannen kuvat on piirtänyt sarjakuvataiteilija Kimmo Taskinen salanimellä Pekka Karvonen. Levyn kansilehden sisäpuolella on Pimu-illun humpan ja Sanattoman Muurisen sanat. Levyn julkaisun taustahahmona toimi Matti Jousilahti.

Kahden levyllä julkaistun laulun lisäksi äänitettiin samaa sessiossa ainakin vajaan minuutin pituinen Mallien kurssi niminen ralli.

Kuuntele Mallien kurssi (julkaistu tekijöiden luvalla):

Nimimerkki Sanaton Muurela eli Mikko Saarela esitteli tämän levyn Rytmin (5/2003) kiekkoringissä seuraavasti:
Pari Kuittisen rallia ja yksitoista sananmuuttelua vilistävää juttua. Ei suositella tolkuttomille musikoille. Kuten koko Suomen rockväki tietänee, on musiikkia kuiskaavista Raittisen veljeksistä se vanhempi ja rusoposkisempi, Jussi, ollut jo vuosikymmenet sananmuunnosten omistautunut harrastaja. Hänhän taitaa olla levytetyn sananmuunnosten taiteenkin alalla todellinen pioneeri. Lokki Kivellä ja muut vanhat levyt ovat jo aikaa sitten hävinneet, mutta tässä tulee viimein uutta huttua. Edellä mainittu Sarvolan Pertsa, taiteilijanimeltään Kullervo Pellinen, laulaa levyn avaavat kaksi pilahumppaa, Pimu-Illun humppa ja Sanaton Muurinen, ja suuresti epäilen, että Pertsalla on kyntensä salissa myös muussa levyn materiaalissa. Kullervo Pellinen laulaa taattuun tyyliinsä, mutta säestävä Reginan Vangit -yhtye ei ihan humppaa ratsun lailla. Olisiko komppiryhmä kaivannut piristeitä?

Humppia seuraa yksitoista Pimu-Illusta ja hänen tovereistaan kertovaa tarinaa, jotka lukee Jussi Hämäläinen (Jumalaisen hyvä sananmuunnosnimi!). On Viron juttua ja Kurinaa tallista, Sorvankylässä ja Närvänkylässä ajellaan piinatulla Rellulla niin että kauhea pöly nousee. Jotkut sananmuunnokset toistuvat jutuissa liian kanssa ja suurin osa oivalluksista on vanhaa klassista kamaa, mutta toisaalta paljon on mukana minulle uusiakin neronleimauksia, joten kyllä tämä jaksoi vanhaa sananmuuttelun ystävääkin hekotuttaa useammallakin kuuntelulla. Tällaisten kokonaisten sananmuunnoksia vilisevien juttujen sommitteleminen on sitä paitsi aika vaativaa puuhaa, joten vissin hatunnoston arvoinen suoritus sekin!