NÄIN MEITÄ KU$ETETAAN - http://www.sci.fi/~jpoyry/huijarit/

Palaute 20 (41 viestiä)


Videofirmat etukupongeissa.... 03.02.1998 Ainakin Sandbergs Postorderista on sellainen kokemus, että kun tilauksen kolme nauhaa olivat tasan surkeaa kuvalaatua hyppien ja väristen muissakin kuin omassa nauhurissani, niin palautuksen ja neljän myöhemmän vaatimuksenkaan jälkeen ei ole firmasta kuulunut mitään, eikä tietenkään rahojakaan takaisin....
kiitokset Huijarit sivustasi 04.02.1998 Olihan hauskaa lukiessani mainiota sivuasi. Erinomainen sivu, ihan parhaita koskaan näkemistäni, erittäin hauska ja vieläpä hyödyllinen. Taisinpa säästää monta sataa markkaa kun ei tarvinnut ostaa noita vitsejä jenkeistä asti. ;-) Ei vaan taida niitä naurattaa, jotka ovat noista maksaneet satasia. Eli kiitokset hyödyllisestä ja hauskasta kotisivustasi!
Nativity cross 04.02.1998 >Nativity Cross >...asennettu Jeesuksen syntymäluolasta napattu pieni kivenmuru... Tästä tuli mieleen Martti Lutherin aikanaan kirjoittama juttu pyhäinjäännöksistä: "Jotkut väittävät, että heillä on hallussaan yksi arkkienkeli Mikaelin siipisulka. Maintzin piispa kehuu omistavansa liekin Mooseksen palavasta pensaasta. Miten on Saksaan voitu haudata 18 apostolia, kun Kristuksen opetuslapsia oli vain 12?" Katolinen kirkko aikanaan sanoi, ettei pyhäinjäännöksen aitoudella ole niinkään väliä - kunhan se tuottaa oikeaa uskoa. Tai jotain.
uusi aihe 04.02.1998 NO LISÄÄPPÄS SIVUILLES UUS HUMPUUKITUOTE Mitä mieltä olet kenngänpohjallisista joiden avulla VOI laihtua vaikka kuinka paljon ja se on oikein todistettu jossain vinku Intiassa.
ostaisin ruletti systeemin 04.02.1998 Joo Haluaisin ostaa lähes varman ruletti systeemisi jolla lähes varmasti kynisin kaverini lähes kuiviksi tai sen jälkeen erittäin huonot tai tosi speciall extra hyvät kaverini minun köyhdyttyä pari tonnia osko sulla tohon jotain takuuta
Golden etc. 05.02.1998 Terve taas ja hyvät jatkot palstallesi! Näyttää Golden etc:n väki loukkaantuneen siitä, että heidät rinnastetaan pahempiin huijauksiin, ainakin palautteen määrästä päätellen. Saattaahan tosiaan olla, että noinkin pitkään toiminut yritys pelaa rehellistä peliä. Yksi viesti kuitenkin raapaisi silmääni hiukan. Joku kirjoitti palautepalstallasi: > kasvua. Kaikki tuntemani Golden Neo-Life Diamiten jäl- > leenmyyjät, jotka ovat tehneet töitä yli 5 vuotta an- > saitsevat vähintään 1000.000 (miljoona) mk vuodessa. Luin viime vuoden lopulla lehtien julkaisemia tietoja kymmenien eri paikkakuntien parhaiten ansainneista ve- ronmaksajista. Ainakaan tuohon joukkoon ei osunut ainut- takaan suurituloista, miljoonia tienaavista puhumatta- kaan, joka olisi ilmoittanut ammatikseen GNLD-jälleen- myyjä tms. Herää kysymys, ovatko nuo huippumyyjät päin- vastaisista vakuutteluista huolimatta sittenkin vain keksittyjä henkilöitä vai eivätkö he, vastoin GNLD:n jul- kistettuja periaatteita ja maamme lakeja, sittenkään maksa tuloistaan veroja? Tekisi mieli haastaa sivujesi lukijat tutkimaan, onko heidän kotipaikkakunnillaan näkynyt verotilastoissa yhtään tunnistettua GNLD-myyjää, joka olisi ansainnut tuon yli miljoonan? Vai eikö kukaan kestä tositoimissa yli viittä vuotta? En väitä, että kukaan ei leipäänsä ansaitsisi tuollaisellakin työllä, mutta en myöskään tahdo suvaita katteettomia lupauksia suurista tuloista. Olen kerran ollut GNLD:n hengennos- tatus- ja värväystilaisuudessa ja ainakin minua pyrki hiukan naurattamaan pääesiintyjän kehuskelu nykyisillä tuloillaan ja samanaikainen ahneus, jolla hän tilojen vuokraan vedoten rahasti pari kymppiä hengeltä kahvi- tarjoilustaan. Olen nähnyt paljon köyhempienkin ihmis- ten sentään kahvit tarjoavan kutsumilleen vieraille ihan ilmaiseksi. Toinen juttu: Joku kirjoitti ja väitti, että puhelinlaskun rajoitta- minen tiettyyn summaan vaatisi keskuslaitteilta enemmän älyä. Olen sen verran tutustunut ainakin Nokian digitaa- likeskuksiin, että väittäisin moisen toiminnon olevan kohtuullisen helppo toteuttaa, kunhan joku vain tilaa asiaa hoitavan ohjelmamoduulin ja haluaa siitä vielä maksaakin. Mutta mikäpä puhelinlaitos omatoimisesti ryhtyisi tulojaan rajoittamaan?
Mielenkiintoista 05.02.1998 Luin mielenkiinnolla sivusi ja totesin palautteesta, että huijaukselle on aina otollista maaperää, vaikka kusetus väännettäisiin rautalangasta. Valitettavaa mutta totta! Ei edes korkea koulutustaso saa ihmisen mielikuvaa muuttumaan. Utopioista on pienet "Uskot" tehty ja usko näyttää olevan ainoa asia johon järkiperäisinkään malli tai totuus, jos sellainen jostain löytyy, ei tehoa. Itse asiassa varaukseton usko opetetaan lapsille jo (kaikissa)uskonnoissa , joissa toki ( rehellisyyden nimissä) opetetaan myös "ihmisen hyvä". (...mitä se sitten kullekin on. Jos jaksat, jatka toki valistamista valtsemallasi tiellä.
Kysymys verkostomarkkinoinnista 07.02.1998 Lueskelin tossa sivuja Allakan jutun ansiosta. Huijareihin en ole monia kertoja joutunut kohtaamaan, mutta joitakin on kohdalle sattunut. Allakan lause: "Jukka Pöyry on ottanut silmätikukseen verkostomarkkinoinnin ja humpuukituotteet." sai minut kirjoittamaan. Sivuillasi luki, etta luokittelet verkostomarkkinointiyritykset kolmeen ryhmaan, eli rehellistakin on olemassa. Nyt en puhu huijareista. Itse en verkostomarkkinointia tee, mutta kaverini on nyt vuoden tehnyt sita paatoimisena. Olen tutustunut asiaan paljon hanen kauttaan mutta kysyisin sinulta muutamaa asiaa. Olen nimittain ajatellut (tai oikeastaan jo paattanyt) aloittaa verkostomarkkinoinnin. Kerroit, etta sijainti vaikuttaa tuloihin. Eli lahella "huippua" (en ymmarra mista huippu loytyy) voi ansaita paljon tekematta niin hirveasti toita, eiko niin. Mutta uusi jalleenmyyja ei voi hirveita ansaita. Ja kysynkin siis, kuinka "huipulle" paasee? Ei kai ne ihmiset sinne itsekseen tupsahtaneet? Lisaksi minua ihmetyttaa joillakin sivuilla(linkeista loytyvia) olleet jutut rahan menettamisesta. Ymmartaakseni kohtuuhintaisen aloituspaketin (josta kukaan ei saa provisiota) lisaksi ei tarvitse ostaa kuin tuotteita, joiden myynti on minusta kiinni. Ja jos kaverin, joka minut mukaan ottaa, tulot on jossain maarin riippuvaisia siita, kuinka paljon esim. minun kauttani liikevaihtoa syntyy, on myos hanen edun mukaista, etta saan ne tuotteet maailmalle ja myos tilattua sen perusteella lisaa tuotteita myos jatkossa. Ja kuluttajaviraston verkostomarkkinointitiedotteessa (joka on muuten kaikin puolin erittain positiivisesti suhtautuva) on sanottu, etta paayritys on velvoitettu ostamaan 90% hinnalla kaiken takaisin. Eli miten voi rahaa menettaa? Lisaksi toiminnan aloittamiseen kannustaa tyoministeri Liisa Jaakonsaaren vastaus eduskunnassa esitettyyn kysymykseen, joista sain kopiot. Ne eivat ole nyt kasilla, mutta siina sanottiin suunnilleen niin, ettei aloittaminen vaikuta tyottomyysturvaan. Lisaksi siihen saa anoa starttirahaa. Han jopa kannusti perinteiseen tyoelamaan tottuneita tyottomia aloittamaan naita uusia tyomuotoja, siis verkostomarkkinointia. Jos kuluttajavirasto ja tyoministeri tukevat verkostomarkkinointia, paayritys on vanha ja velaton, tuotteita olen kayttanyt ja ollut niihin ihan tyytyvainen, niin kannattaisiko lahtea kokeilemaan? Kovaa tyota se vaatii, tiedan sen jo kaveristani, mutta onhan palkkiokin aika mukava. Tuotteita kun olen ostanut, niin pullot on todella maksanut vajaan satasen. Olen kuitenkin saanut mukaan myos laimennuspullot, joihin valmis liuos tehtiin. Ihan edullisilta ne sen jalkeen tuntuivat... Verkostomarkkinointi -sanaahan ollan ilmeisesti patentoimassa, jotta ihan kaikki pyramidimyynnit ja huijarit eivat saisi sita omissa huijauksissaan kayttaa. Kiitokset vastauksista ja neuvoista jo etukateen. Oli mainiot sivut muuten!
Ku$etu$ta 08.02.1998 Helmee! Näitä sivuja pitäs olla ihan ehdottomasti lisää... Jos tarttet lisää tilaa tai toista sivua niin ota yhteyttä... pitäs varmaan ittekkin rueta ettiin näitä huijaripaskoja, kun eihän tämmösten huuhaa tyyppien pitäs ihan vapaasti antaa rellestää... Ja nostiko se Finalta Cheating Ltd. tosiaan sen syytteen?? Hulluja ovat :)
hienoa! 09.02.1998 Moikka! Joku päivä sitten luin sivuistasi Aamulehdessä ja nyt päätin hakea nuo sangen kuuluisat sivut selaimeen. En muistanut osoitetta, mutta sanat verkostomarkkinointi ja vastustus johdattivat heti oikeaan paikkaan. Teet sangen ansiokasta työtä, ja olemme ystäväpiirissä jo pitemmän aikaa olleet jokseenkin kyllästyneitä verkostomarkkinointiin ja ilmeisesti aivopestyihin kauppiaisiin, jotka tienestien toivossa ovat valmiita ilmeisesti mihin tahansa. Ystävien kusettaminenkin on sallittua, mutta onneksi kusetetuilla ystävillä on taipumus olla olematta enää ystäviä. Mä olen joskus ihmetellyt, että kuinka niin pienellä liikevaihdolla toimiva juttu voi tuottaa sellaisia tuloja niin monille. Siispä taustalla on jonkin sortin huijaus, en vain tiedä mikä. No oli miten oli, niin teet hienoa työtä. Kiitos ja kumarrus sinulle! Tulen käymään uudestaankin!
Palautetta! 10.02.1998 Moi! Kiitokset hyvistä sivuista, nauraa saa, ja muutenkin hyvä idea ottaa puheeks. Mutta sen verran noista maksullisista puhelinpalveluista, että niihin on onneksi tullut erinomainen parannus. Eli, kun soittaa esimerkiksi jollekin seksilinjalle, niin puhelun alkaessa kuuluu tiedote puhelunhinnasta. muutaman kerran itsekin hinnasta yllättyneenä (lehdessä 3,95 mk minuutti, mutta ilmoitus puhelimessa 9,95 mk minuutti).
hejsan 10.02.1998 Noi sun sivut on aika perkeleen hienot! Oon tähän asti kerinny keskittymään vaan noihin finaltajuttuihin, mut muutki on tarkotus käyä läpi. Sellasta vaan aattelin ehdottaa, voisko näitä sivuja laittaa niinku yheks zip-paketiks, jolloin kävijä vois imutella tiedoston koneellesa ja purkaa sen erilliseen hakemistoon, jolloin pystyisi keskittymään tekstin suureen sisältöön omassa rauhassaan. Kuvien vähyyden ja asian paljouden vuoksi ratkaisu olisi ainaki meille hitaiden ja kalliiden yhteyksien omistajille suuri helpotus. Kiitos hienoista sivuista. Aikoihin ei ole ollut näin hauskaa surffatessa!!
FINALTA 16.02.1998 Heips! Kun tuolla Finaltalla oli ilmoitus Hesarissa taasen 15.2 Sunnuntaina, niin lähettävätkö he materiaalinsa USA:sta vaiko Suomesta? Tuli vaan mieleen kun kävin FBI:n kotisivulla ja siellä oli "fraud" palstalla varoituksia juuri tällaisesta. Heräsi ajatus, että Miamin FBI-toimisto voisi suhtautua mielenkiinnolla tähän Ludviggiin, sillä liittovaltion (ei siis välttämättä Floridan) lain mukaan, mikäli käyttää liittovaltion firmaa -kuten U.S.MAIL !!! kusetukseen, on se FBI:n alainen "federal offense" nimeltään "mail fraud" , josta tulee 10 vuotta linnaa... eli jos ne haastavat sinut oikeuteen ja aiheuttavat käyntejä poliisiasemalla, niin iske sinne niille skigale tuulettimeen! ...tai jos ne lähettävät USA:sta ne kirjeensä minäkin voisin kokeilla.
Hakurobotit... 18.02.1998 Spamdexing eli hakurobottien hämääminen *on* ärsyttävää (laita väärä sana hakuehtoihin ja paskaa ilmaantuu ruutuun ja paljon...) Muuten, esimerkiksi AltaVista on huomannut tuon spamdexaamisen ja onkin asettanut "kuolemanrangaistuksen" niille sivuille, jotka harrastavat sitä. Spamdex on kuoleva eräänä päivänä.
palautetta :-) 18.02.1998 Morjens! Ja kiitoksia parhaista sivuista, joihin olen aikoihin eksynyt. Tuli vietettyä useampikin tunti huijauksista lukiessa, eikä voi kuin ihmetellä lainsäädännön jälkijättöisyyttä...
Oikealla asialla! 23.02.1998 Tervehdys!! Sykähdyttävää huomata, kuinka maastamme vielä löytyy oikealla asialla olevia sankareita! Mitähän Finaltalle ja Tapio Lönnqvistille mahtaa kuulua nykyjään? Kun vielä saataisiin autojen matkamittarin "ruuvaajat" kuriin. Minulle yritettiin myydä 287tkm ajettua Nissania piilevine vaihteistovikoineen "vain" 187tkm ajettuna. Onneksi epäilyni heräsi kun kauppiaalla oli niin kamala kiire. Rupesin selvittämään taustoja ja sain edelliseltä omistajalta rankkaa tekstiä auton kunnosta! Se vain harmittaa, että tämä kaveri saa auton kuitenkin kaupaksi hyvällä hinnalla jollekin hyväuskoiselle hölmölle (jollainen minäkin olin vähällä olla). Tällä on autokorjaamo Konalassa ja toimii hyvin ilmeisesti yhteistyössä joidenkin autoliikkeiden kanssa (=toimii bulvaanina). Kuvio on mahdollisesti seuraavanlainen: Liikkeeseen tulee paljon ajettu mutta muuten siisti auto. Se fixataan ja näkyvät viat korjataan. Auto siirretään normaalin kaupan tavalla bulvaanin nimiin ja sen jälkeen tämä myy sen omanaan eteenpäin (näin kierretään kuluttajansuoja)?! Kaikkien tavallisten ihmisten, yksinkertaisten helposti kusetettavien, rahapulassa painiskelevien pienituloisten puolesta: K I I T O S !
No Subject 24.02.1998 Tampio Olisi vähän asiaa verkostomarkkinoinnista mainitsit siinä,että se kuka on tullut ensimmäisenä ja on jossain pyramidin yläpuolella saa muka suurimman raha summan tuo väite on täysin väärä. Tässä hommassa ei ole väliä milloin on tullut mukaan vaan se että mitä tekee.Esim.1 Olen mukana GNLD verkostomarkkinoinnissa ja siinä eräs kaveri eli minun ns.sponsori hommasi minut mukaan 1,5vuotta sitten ja hänen sponsorinsa hommasi hänet mukaan 2 vuotta sitten jne.joten sinun kirjoituksestasi saa semmoisen käsityksen että se kuka on ensimmäisenä pyramidin huipulla saisi suurinta raha summaa se väite on pelkkää paskaa. Olen mennyt tulotasossani nyt jo minun sponsorini ohitse ja hänen sponsorinsa ja hänen sponsorinsa ja hänen sponsorinsa koska olen tehnyt hommassa suurimman työn jos sitä nyt voi työksi kutsua.Väitit myös että tässä hommassa täytyy olla joku myyntitykki minä myyn kuukaudessa noin kaksi purkkia super 10(puhdistus aine) saan myynnistä voittoa noin 20mk mutta silti minun kuukausi ansioni on 84 000mk kuukaudessa ja kasvaa koko ajan itsestää eli kuukausi ansioni nousee koko ajan. olen sponsoroinut toimintaan mukaan 5 kaveriani ja homma on itsestään levinnyt jo 4 maahan (GNLD TOIMIIN 50 MAASSA)en tunne montaakaan ihmistä ketä minun verkostossani on joten toivoisin että ottaisit asiasta selvää kunnolla ennenkuin rupeat kirjoittelemaan noin harhaan johtavaa tietoa. Tietoa saat varmasti läheltä asuinpaikkakuntasi olevista GNLD kokouksista olisin kiitollinen jos viitsisit mennä käymään siellä ja kuulisit mistä asiassa on todella kysymys.
GNLD...hehehee 27.02.1998 Luin noita palautteita ja jopas riitti GNLD:n puolustajia!!! Lähdetäänpäs siitä väittämästä että myyjä saa katetta 25-50%! Ei varmasti pidä paikkaansa,sillä tuotteet eivät todellakaan ole mitään halpoja eivätkä sitä paitsi edes erityisen laadukkaita ja riittoisia kuten "koulutustilaisuuksissa" väitetään. Jos joku jälleenmyyjä tosissaan väittää saavansa esim. noin 200mk arvoisesta vitamiinipurkista 300mk on hänellä todella myyjän(tai huijarin) lahjoja, koska vastaava purkki maksaa apteekissa noin.40mk (ja apteekkituotteiden synteettisyydestä tai muusta vastaavasta "vaarallisuudesta" on turha alkaa spekuloimaan!) Ja sitten nuo värväys tilaisuudet. Hyvä ystävä raahaa sinut puoliväkisin kuuntelemaan kuinka joku yleisön edessä pitää lähes uskonnollisiin herätystilaisuuksiin verrattavaa showta siitä kuinka ainoastaan itse käyttämällä ja hiukan ystäville suosittelemalla rikastut noin vuodessa ja voit lopettaa nykyisen työsi yms. Bull Shit!!! Jos tuossa meinaa rikastua niin töitä joutuu tekemään ja huomattavasti enemmän kuin sen normaalin 8 tuntia/päivä, ja elämän laatu ei varmasti parane sillä GNLD vouhotuksellasi saat takuu varmasti ystäväsi ja tuttavasti kaikkoamaan ympäriltäsi!!! Mietitäänpäs sitten vielä sitä hintaa. Tilaisuuksissa korostetaan kuinka normaalisti menee kuljetuksiin,mainostamiseen yms. n.70% tuotteen hinnasta. Mikseivät tuotteet sitten ole halvempia? Pesuaine pullo maksaa noin.60mk ja vaikka se kuinka olisi tiivistettä niin senhän pitäisi maksaa ainakin puolet vähemmän kuin tavallisten aineiden. Ja sitten vielä jos/kun haluat erota systeemistä. Liittyessäsi sinulle luvattiin 90% takaisin jos haluatkin erota,mutta siinä “hurmoksessa” et edes huomannut pienellä präntättyä tekstiä jossa kerrotaan mitä kaikkea vähennetään ennekuin saat mitään takaisin ja näin huomaat saavasi takaisin ainoastaan noin 550mk joka nyt ei aivan ole 90% sijoituksestasi. Että tällaisia mietteitä verkostomarkkinoinnista,ja varsinkin GNLD:stä. Mistähän joku oli muuten saanut päähänsä että IBM,Motorola yms. siirtyvät verkostomarkkinointiin??? Tuskin...Ajatteleppa tilannetta...Osta tietokone,myy sellaisia ystävillesi ja vielä hommaa heistä jälleenmyyjiä ja koita sitten vielä saada jollekkin myytyä jotain..Heheheee!!!
Verkostomyynti 01.03.1998 Olen myynyt jonkin aikaa Cabouchon-koruja; se on oikeastaan kotimyyntiä, mutta siinä on myös tämä alaisten hankkimis- ja provisiosysteemi. Cabouchon on ihan oikealla asialla; tuotteilla on 6 kk palautusoikeus (ja se toimii, jouduin itse vaihtamaan asiakkaalle korun kahdesti, kun yksi pieni kivi tuppasi irtoamaan) ja hinnasto on vertailukelpoinen. Ongelma vain on, että se on myyjälle perin epäedullinen; korut hankitaan ensin itse alennuksella ja sen jälkeen myydään asiakkaalle luettelohintaan. On myös mahdollista tilata asiakkaan haluama koru, mutta postikulut täytyy maksaa itse, ellei tilaa tietynsuuruista ostosta. Niin että lopetin homman, ja minulle jäi upea korukokoelma, en tarvitse loppuikänäni uusia koruja. Jos en huomioi käsiini jääneiden korujen arvoa, taisin saada lopulta hieman kynsilleni. Tampereella ilmoittelee Aamulehdessä joku yritys, joka huijaa työntekijöitään. Kävin katsomassa, kun firman nimi oli Have a Nice Day. Sen jälkeen se vaihtoi ensin nimeä ja nyt ilmoittelee nimettömänä otsikolla Wanted! (Tunnen sen puhelinnumerosta.) Myyjille lykätään kelvotonta krääsää ja lähetetään kaupoille pienellä provisiolla, ilman opastusta ja kaikki kulut itselle. Siis esim. 50,- hintaista kiinalaista taskulaskinta, oikea arvo lähempänä 5 mk, 5% provisio. Firman omistuksessa on salkkumikro ja puhelin, vuokrat se jättää ilmeisesti maksamatta ja häipyy tasaisin välein. Kirjekuorihommaa kaupataan Keltaiseen Pörssiin koko ajan. Kirjoitan sinne nyt ilmoituksia ja meitä on kehotettu karsimaan huiputukset, joten ei onnistu, mutta yritystä on... Veikkaussysteemejä tarjotaan aina, kun koulut loppuvat ja lukiolaispojilla on aikaa yrittää. Eivät mene läpi nekään.
Tervehdys! 06.03.1998 Tervehdys! Aluksi haluaisin antaa kiitosta ja onnittelut erittäin hyvästä kotisivusta ja varsinkin "näin meitä kusetetaan"-alisivusta. Olen itse törmännyt verkostomarkkinointiin syksyllä -97 ja asiaan perehdyttyäni olen monesti tuntenut tarvetta julkaista jossain valtakunnallisessa lehdessä mielipidekirjoitus ko. verkostomarkkinointiyrityksestä. Oli iloinen yllätys, että joku on jo aloittanut taistelun suurta amerikkalaista huijari-aaltoa vastaan. Olen Jukka ehdottomasti kanssasi samaa mieltä siitä, että kysymys on vakavasta asiasta. Onkohan kukaan tutkinut sitä, millainen (~ mk) kansantaloudellinen merkitys (ehdottomasti negatiivinen) tällaisilla "rahat pois toisesta maasta"-toiminoilla on esim. täällä Suomessa? Luulen, että kyse on suurista summista rahaa. Joka tapauksessa haluaisin kertoa oman tarinani ensikosketuksestani yritykseen nimeltä GNLD. Annan sinulle valtuudet käyttää tätä tapausta hyväksesi taistelussa huijareita vastaan.Yritän kertoa tapauksen niin hyvin kuin vain muistan ja toivottavasti tarpeeksi yksityiskohtaisesti. Tapaus oli seuraavanlainen: Olin kaverini kanssa ravintolassa "viihteellä", kun kaksi iloisen näköistä kaveria istui ystävällisesti juttelemaan. Hämmästelin hieman kaverien avoimuutta ja ryhdyin keskustelemaan asioista. Vähän aikaan juteltuamme päästiin itse "asiaan", jolloin puheliaampi kavereista kertoi eräästä firmasta, jossa minä opiskelijana voisin käydä tutustumassa. He antoivat ymmärtää, että heillä itsellään oli tällainen uudenlainen ja menestyvä yritys. Heidän mielestään sen toimintaa oli kuitenkin niin vaikea selvittää ko. olosuhteissa, että paras tapa olisi järjestää vierailu heidän yrityksessä. Vaikka minä yritin udella uudemman kerran firman toiminnasta, sain vain arvoituksellisia "tule käymään niin näet"-tyylisiä vastauksia. No soviittiin tapaamisesta ja minä jäin mielenkiinnolla odottamaan tätä yhden-miehen-excursiota. Eihän sitä tiennyt, vaikka siitä aukeaisi työpaikka minulle. Suuri päivä koitti ja kaverit olivat minua vastassa Pasilan asemalla. Firman eteen päästessämme katsoin hämmentyneenä firman logoa, joka ei kertonut minulle yhtään mitään. Ajattelin, että yrityksen täytyy olla aika uusi (uteliaisuuteni kasvoi entisestään). Sisälle päästessäni ihmettelin sitä suurta ihmisvilinää ja juhlallista meininkiä. Aivan kuin olisin ollut menossa joihinkin suuriin avajaisiin. Hämmästyneenä kyselin "värvääjältäni" mitä täällä oikein oli tapahtumassa ja miksi täällä oli niin paljon muita ihmisiä. Jälleen sain pelkkiä arvoituksellisia vastauksia ja minulle tuli hieman epäilyttävä olo, koska olin saanut sellaisen käsityksen, että vain minut oli kutsuttu yritykseen vierailulle. Ensimmäinen todellinen negatiivinen yllätys oli aulassa pyydetty 20 mk:n pääsymaksu. Sanoin heti "värvääjälleni", että en ollut varautunut ollenkaan tällaiseen ja utelin, että miksi täällä on sisäänpääsymaksu. Kaveri sanoi sen olevan vain eräänlainen muodollisuus, mutta ei minun tarvitse siitä välittää, sillä hän tarjoaa kyllä tämän minulle, jos minulla ei ole rahaa. Suostuin tarjoukseen ja niin jatkoimme matkaa isoon saliin, jossa oli katettu suuri määrä penkkejä esiintymislavan eteen. (Pääsymaksusta olin vetänyt sellaisen johtopäätöksen, että tilaisuudessa olisi varmasti jotain naposteltavaa, mutta mitään tällaista ei salissa näkynyt.) Istuimme "väärvääjäni" kanssa vieretysten takempana olevalle penkkiriville ja ryhdyin odottamaan jännittyneenä tulevaa ohjelmaa. Ennen tilaisuuden alkamista näin nurkassa omituisen kasan erilaisia purnukoita ja pulloja. Pienen tarkastelun jälkeen minusta näytti, että ainakin osa näistä purnukoista olisi sisältänyt jonkinlaista puhdistusainetta. Minulle tuli hieman outoja väreitä ja aloin jo epäilemään, olisiko minun syytä jäädä tilaisuuteen enää kauemmaksi aikaa. No uteliaisuuteni voitti ja päätiin katsoa mitä tuleman piti. Tilaisuus alkoi tempaavalla musiikilla ja tunnelma oli aika hieno. Esiin astui hyvin pukeutunut mies, joka hymyillen toivotti kaikki tervetulleiksi GNLD-yritykseen. Heti alussa hän kysyi, kuinka moni tulijoista tiesi mihin oli tullut ja mistä oli kysymys. Kukaan ei tiennyt. Näin minulle selvisi, että muutkin "uhrit" oli houkuteltu tilaisuuteen yhtä salaperäisesti. Esiintyjä pyysi kaikkia "isäntiä" (vai keitä ne nyt olikaan...en muista tarkalleen mitä nimitystä hän näistä "värvääjistä" käytti) poistumaan katsomosta sivummalle, jotta kaikki vieraat mahtuisivat istumaan. Pienen esilämmittelyn jälkeen puhuja esitteli yleisölle uuden miehen, joka kertoisi kaikille oman menestystarinansa. (Tästä miehestä käytän tässä nimitystä "saarnaaja", koska tilaisuus oli kuin hengellisestä kokouksesta, jossa puhuja oli tullut kertomaan ilosanomasta). Tämä "saarnaaja" oli olemukseltaan kuin suoraan jostain TV-SHOP- mainoksesta, jossa välkkyvähampainen hienosti pukeutunut ammattimyyjä myy jotain typerää "uskomatonta tuotetta uskomattomaan hintaan". "Saarnaaja" esitteli itsensä ja aloitti kysymällä yleisöltä, kuinka moni oli huomannut nurkassa olevan pyramidimuotoisen tuoteläjän ja ketä sen näkeminen hirvitti. Kukaan ei viitsinyt tunnustaa...en edes minä, joka kyllä olin tuntenut jotain samansuuntaista noita purnukoita kohtaan. "Saarnaaja" kuitenkin "helpotti" yleisön omatuntoa (päätään naama virneessä nyökytellen) ja myönsi, että näin hän itsekin oli tuntenut ensimmäistä kertaa kun oli ne nähnyt. Sitten hän aloitti kertomaan oman tarinansa siitä, kuinka hän oli tutustunut tähän mahtavaan verkostomarkkinointi-yritykseen nimeltä GNLD ja kuinka se muutti lopullisesti hänen elämänsä. Hän kertoi surullisen tarinan siitä, kuinka ihmiset tekevät "niska limassa" töitä, saavat siitä jonkun "muodollisen" palkan ja pääsevät harvoin viettämään lomaa ja nauttimaan työn hedelmistä. Hänellä oli kuitenkin ilosanoma: Nyt kuulijoilla olisi mahdollisuus olla fiksumpia kuin nämä raskaan työn raatajat ja tulla osalliseksi mahtavaa GNLD-yritystä, joka on vailla vertaansa. Kuulijoilla olisi nimittäin mahdollisuus ansaita suunnattomasti rahaa tekemättä juuri yhtään mitään (!!!). GNLD:n jäällenmyyjät saavat pitää työstään lomaa ihan milloin he itse haluavat ja rahaa tulee kuin "roskaa". Hän selvensi asiaa kertomalla esimerkin jostain kaverista, joka epäilee koko hanketta eikä halua tarttua tilaisuuteen sekä kaverista, joka järkevästi ottaa neuvon vastaan ja ryhtyy työskentelemään GNLD:ssä. Tulevaisuudessa nämä kaverukset sitten kohtaavat ja se kaveri, joka oli ryhtynyt GNLD:n jälleenmyyjäksi, lentelee helikopterilla ja heiluttelee leuhkasti kättä sille onnettomalle "tyhmälle" kaverille, joka ei ottanut tarjousta vastaan. Tällä onnellisella kaverilla on nyt huipputulot ja elämä on yhtä "pilvissä leijailemista". (Jotkut yleisöstä myhäilevät "hurmoksissa" ja myötämielisesti "saarnaajalle" ja näyttävät tyytyväisiltä. Minua taas suorastaan oksettaa.) "Saarnaaja mainitsee useaan otteeseen kuinka ainutlaatuinen tilaisuus olisi nyt tienata helppoa rahaa ja vaurastua tuntuvasti, ilman suurempaa vaivannäköä. Ei tarvitsisi muuta kuin allekirjoittaa sopimus ja ryhtyä mainioksi GNLD:n jälleenmyyjäksi. Puheessaan hän antaa selvästi ymmärtää, että täytyy olla hieman vähä-älyinen, jos ei käytä tätä ainutlaatuista tilaisuutta hyväkseen (mainio temppu). Noin ½ tuntia kestäneen palopuheen jälkeen "saarnaaja" lopettaa mainion esityksensä ja vaikka minä tunsinkin henkistä pahoinvointia enkä osallistunut yleisön aplodeihin olisi minun tehnyt kuitenkin mieli huutaa "pilke silmäkulmassa" lujalla äänellä, että "HALLELUJA, HALLELUJA!!! AMEN BROTHER, AMEN!!! Palopuheensa jälkeen "saarnaaja" kehoitti niitä, jotka eivät olleet asiasta kiinnostuneita lähtemään samantien ja vielä kysyy ketkä ovat näitä "vähäuskoisia". Kukaan ei tietenkään uskalla viitata, joten heti perään hän kysyy, kuka lähtee mukaan tähän mainioon työhön ja liittyy osaksi mainiota GNLD:tä. Hämmästyksekseni tämä joukkohypnoosi todellakin tehosi ja melkein kaikki nostivat kätensä. Tämän perään "saarnaaja" kehoitti ihmisiä olemaan sen kummemmin epäröimättä ja allekirjoittamaan sopimuksen välittömästi. Saman tien "värvääjät" hyökkäsivät salkkuinensa kuin hyeena-lauma uhrinsa kimppuun ja uskon, että moni meni retkuun ja allekirjoitti siinä "hurmoksessa" nimensä sopimukseen, jossa he ilmoittavat maksavansa 800 mk koulutuksesta ja tilaavansa 2000 mk:n arvoisen tuotepaketin. Itse olin hyvin pettynyt ja sanoin sen "värvääjälleni". Olihan hän antanut minun ymmärtää asiat ihan toisin siellä ravintolassa. Hän sanoi vain puolustuksekseen, että hän ei kertonut enempää, koska pelkäsi, että minä en olisi tullut koko tilaisuuteen! (Siinä hän oli kyllä täysin oikeassa). Näin hän itse tunnusti jo sen seikan, että jos on aikaa miettiä asioita niin tekee varmasti järkevämpiä ratkaisuja. Siis tässä se "juju" piileekin. Tuodaan uhrit tilaisuuteen, jossa odottaa ammattipuhuja. Tämä hallitsee keinot, millä ihmisen mieli saadaan hetkeksi alttiiksi vaikka mille ja isketään samalla salaman nopeasti. Tällaisella keinolla saatu sopimus on käsittääkseni Suomessa laiton ja ainakin Suomen lain mukaan sopimus pitäisi olla purettavissa. Pitäisi vain voida näyttää toteen, että ihminen on tehnyt sopimuksen sellaisten olosuhteiden vallitessa, jossa tahto ja tahdon ilmaisu eivät ole vastanneet toisiaan. Oli kysymys sitten kuinka laillisesta yrityksestä tahansa, niin tällainen toimintatapa on kyllä enemmän kuin epäilyttävää. Minullekin "värvääjä" yritti oikein väkisin "syöttää" sopimusta ja antoi jopa ymmärtää, että minun ei olisi järkevää enää opiskella, vaan heittäytyä kelkkaan mukaan ja ryhtyä tienaamaan oikein kunnolla. Hänen mielestään asiaa ei kannata miettiä vaan ei muuta kuin nimi alle ja peliin mukaan. Hän jopa ehdotti, että jos minulla ei ole rahaa niin pankistahan sitä saa! USKOMATONTA!!! Lopulta sovin hänen kanssaan, että minä tulisin kuitenkin edes jäseneksi tähän yritykseen jos hän maksaisi viulut (155 mk). Jäsenenä minä saisin tietyin väliajoin uuden hinnaston ja voisin ostaa tuotteet jäsenhintaan (Voin sanoa, että ei todellakaan ole iso etu ) sekä saisin myös mainospaketin, jota voisin myöhemmin tutkia ja mahdollisesti harkita liitymistä jälleenmyyjiin. Näin sovittiin ja hän todellakin maksoi siis minun puolestani jäsenmaksun ja pääsymaksun (20 + 155 = 175 mk). Lupasin tämän vuoksi muka vakavasti harkita asiaa. Tämä oli ainoa tapa päästä tyypistä eroon ja niin pääsinkin lähtemään siitä tilaisuudesta. Jälkeenpäin en ole vastannut hänen yhteydenottoihin. (hieman sääliksi käy sitä kaveria) Jälkeenpäin olen kavereilleni naureskellut sitä "saarnaajaa" ja miettinyt, että oikeastaan minä sain siitä ilmaista sirkushuvia. Sainpa vielä "värvääjäni" maksamaan minun puolesta em. maksut, joten minussakin taitaa piillä huijariaineksia. Sain myöhemmin käsiini luvatut esitteet ja yhdyn todellakin siihen mielipiteeseen, että vastaavia tuotteita saa kaupasta paljon edullisemmin. Lisäksi GNLD:n mainoslehti on mielestäni suurimmaksi osaksi kuvottavaa valhetta ja niin on koko verkostomarkkinointikin vaikka se olisikin laillista. Kysymys on todellakin vakavasta asiasta, josta pitäisi keskustella julkisuudessa enemmän. On kuvottavaa kun ketjukirjeperiaatteella toimivat laillisiksi organisoidut yritykset jaksavat puolustaa toimintaansa sen perusteella, että toiminta on laillista, vaikka yritysmoraalista ei ole tietoakaan. Tällaisten yritysten tarkoituksena on vain toimia sen aikaa, että rahaa tulee tarpeeksi ja sitten häipyä kartalta ja jättää "hyväuskoiset ihmiset nuolemaan näppejään". Pahinta tässä on vielä se, että nämä USA:sta tulevat huijarit kääntävät rahavirtaa ulkomaille. Näin ollen tämä koskettaa kaikkia meitä suomalaisia, eikä pelkästään huijatuksi tulleita. Kunnon asiallinen julkinen keskustelu toisi tosiasiat ihmisten tietoisuuteen ja tällaiset yritykset, joutuessaan julkisesti "tentattavaksi", katoavat kyllä Suomen maaperältä. Hyvää jatkoa toiminnallesi Jukka!
Ku$etu$-sivuistasi 07.03.1998 Terve, lueskelin noita sun juttujasi, erityisesti GNLD:stä, ja olen asioista samaa mieltä. Kasvun rajaa tulee varmasti pian, ainakin Jyväskylässä saa vähän väliä puheluita, jossa kysytään haluatko ansaita rahaa ja Goldeniahan sieltä tarjotaan. Yksi asia minua GNLD ihmetyttää, kuinka se on pysynyt pystyssä jo 40 vuotta??
Sun sivuista 12.03.1998 Yksi kuva sanoo enemmän kuin tuhat sanaa.
Verkostomarkkinointi 13.03.1998 Kauanko olet tehnyt verkostomarkkinoinitia kun pystyt julkaisemaan näinkin paljon materiaalia. Lisätiedotkin olet saanut ihmisiltä jotka eivät sitä ole ikinä tehneet. (Ovat ehkä yrittäneet mutaman hassun kuukauden tajuamatta siitä yhtään mitään) Verkostomarkkinointi ei missään tapauksessa ole mikään RIKASTUTAAN ÄKKIÄ BISNESS, vaan menestys vaatii töitä niinkuin mikä tahansa työ maan päällä. World Street Journal -93 on tehnyt tutkimuksen, jonka mukaan 60% maapallon uusrikkaudesta tulee verkostomarkkinoinnin kautta. Eli kuusi kymmenestä miljonääristä tuleee tämänkaltaisen liiketoiminnan kautta. Loput jää muille teollisuuden aloille. Japanissa verkostojen kautta kulkee joka toinen tuote / palvelu USA:ssa vastaava tilanne on joka viides tuote kautta palvelu Euroopassa (Suomessa) vasta joka kolmas tuhannes tuote / palvelu PS. Kaikki uusi aina ensin kielletään, sitten sitä vastustetaan ja lopulta se hyväksytään (Suomessakin) PSS. Mukaan toki sopii myös huijareitakin.
Hei! 27.03.1998 Hei! Haluan vain sanoa, että sivusi ovat aivan mahtavat ja todellakin arvostan tekemääsi työtä. Hujareiden paljastaminen on todellakin mahtava idea. Ajattelin vain että halutako jotain vinkkejä minuun kohdistuneista kusetuksista tai jos minulle joskus sattuu semmoinen?
Kusetusta 27.03.1998 Moi!! Sulla on tosi hyvät sivut! Hatun nosto tollaselle ihmiselle!!!!
Lontoolainen joukkohuijaus 31.03.1998 Moi! Kusetussivusi ovat erinomaista ja mielenkiintoista luettavaa. Ajattelin, että sinua tai ehkä jopa muitakin saattaisi kiinnostaa kusetus, jonka kohteeksi tuhannet ja taas tuhannet Lontoossa vierailevat turistit joutuvat, minä mukaanlukien. Tässä tarinani: Olin erään kaverini kanssa Lontoossa muutama vuosi sitten ja kävelimme Oxford Streetiä, kun kaksi tyttöä ojensi meille mainoslapun, jossa kerrottiin suuresta elektroniikan loppuunmyynnistä. Korvalappustereoita, pienoistelevisioita, kannettavia cd-soittimia, gameboy-pelikoneita, jopa tietokoneita. Ja mihin hintaan! Hinnat olivat 50-70% alle normaalihintojen. Kaverini, jolla on itsellään videopeliliike innostui oitis asiasta ja päätimme mennä katsomaan mistä on kyse. Tytöt veivät meidät liki kädestä pitäen läheiselle sivukadulle, jossa oli pieni liikehuoneisto. Näyteikkuna oli tyhjä mutta sisällä näytti olevan porukkaa kuin KooVeen maalilla ja kaikki turisteja. Liikkeen etuosassa oli koroke, jonka päällä ikäänkuin opettajanpöydän takana seisoi englantia eteläeurooppalaisesti murtaen puhuva kaveri. Kundilla oli headset-mikrofoni ja kädessä joku kapula, jolla hän aikaajoin tehosti puhettaan iskemällä napakasti pöytään. Ja show alkoi. Mies selitti, että homman nimi on tämä: hän nostaa esille tuotteen ja kertoo hinnan. Halukkaat nostavat käden ylös ja hän osoittaa kuka tuotteen saa. Ensin kuitenkin yleisölle heitettiin nivaska stereokuulokkeita ilmaiseksi. Sitten kundi nostaa esiin korvalappustereot ja sanoo hinnaksi one pound eli n 8 markkaa. Käsien viidakko ilmestyy samantien humpuukimaakarin eteen ja hän valitsee sieltä yhden ostajan ja kysyy tämän kotimaata, joka osoittautuu Uudeksi Seelanniksi. Muutaman korvalappustereon jälkeen jaetaan matkaherätyskelloja 50 pencellä ja sitten siirrytäänkin "kunnon kamaan" Mies tekee korkean keon, joka koostuu korvalappusteroista, pienoistelevisiosta, kannettavasta cd-soittimesta ja gameboysta. Hinta 5 puntaa!!! (40mk)!! Näitä paketteja ukko myi kymmenkunta kappaletta ostajille, joiden kotimaat vaihtelivat Skotlannista Zimbabween. Siltä ainakin vaikutti. Tosin paketit pussitettiin kaikki mustaan muovisäkkiin, jonka rotevakokoiset "henkivartijat" toimittivat "ostajille", jotka hyvin saattoivat olla huijarien kätyreitä tai sitten muovisäkeissä oli jotain muuta kuin piti. Mainittakoon myös, että koko shown aikana yleisö ei saanut lainkaan keskustella keskenään. Jos "meklari" huomasi jonkun juttelevan, hän puuttui siihen heti ja erittäin kovaa kieltä käyttäen käski asiakkaan joko olla hiljaa tai painua viereiseen kahvilaan, jonka hän sivumennen sanoen omistaa. Hän nimitteli näitä myyntitapahtumaa häirinneitä tyyppejä nimillä dickhead tai stupid. Lisäksi asiakkaiden piti koko ajan nostella käsiään ylös, kun meklari toistuvasti kysyi: oletteko kaikki vielä mukana? Onko tämä hyvä tarjous? Kuka haluaa yhtä hyvän tarjouksen? ja niin edelleen. Meininki oli kuin Nürnbergin puoluekokouksessa, kun ilma oli sakeana yläviistoon sojottavista käsistä. Seuraavaksi kundi kysyi ovatko kaikki jo saaneet tällaisen huippupaketin. No eivät tietenkään ja taas nosteltiin käsiä. Haluatteko tällaisen tai yhtä hyvän paketin? Kyllä kyllä viestivät ylöskohotetut kädet. Maksakaa nyt 5 puntaa niin olette mukana. Okei maksoimme 5 puntaa ja saimme käteemme muovikortin jossa oli numero 5. Käsien nostelua taas hetken aikaa ja karbaasit keräsivät kortit pois ja antoivat tilalle halvat näppiskamerat arvoltaan ehkä juuri ja juuri 5 puntaa. Meklari kiirehtii selittämään, että kyseessä on pelkkä symboli. Ihan kohta saatte ne varsinaiset herkut. Samalla hän alkoi latoa pöydälle valtavaa kekoa elektroniikkaa. Cd-soittimia, walkmaneja, mini-televisioita, kaiken huippuna powerbook kannettava tietokone. Seuraavaksi aletaan arvuuttelemaan kokonaisuuden hintaa, joka puolitetaan ja jaetaan kolmella ja puolitetaan ja niin edelleen ja päädytään summaan 60 puntaa eli noin 500 markkaa. Puolustuksekseni voin sanoa, että tässä vaiheessa yritin ehdottaa kaverilleni, että eiköhän lähdetä tästä huijariluolasta, mutta hän on sen verran pelimiehiä, että halusi katsoa baletin loppuun asti. Eli seuraavaksi jengiltä kysyttiin maksaisivatko he tästä TAI VASTAAVANLAISESTA paketista 60 puntaa. Innokkaita löytyi ja kohta karbaasit keräävät rahat ja vaihtavat ne taas muovikortteihin, joissa on yllätävää kyllä painettuna juuri tuon edellämainitun laskutoimituksen tulos eli 60 puntaa. Tänä aikana valtavan upea pino tietokoneineen on häipynyt jonnekin ja tilalle on nostettu halvannäköinen kiinalainen stereonauhuri, anttilan hylsyavainsarjan näköinen työkalusetti, korniin samettipakkaukseen pakattu korukellopari sekä kohtalaisen hyvännäköinen järjestelmäkamera. Nyt ihmisiltä kysytään minkä näistä he haluavat. Useimmat valitsevat kameran, koska muut näyttävät jo päältä aivan kököiltä. Tavarat pakataan mustiin muovisäkkeihin ja jaetaan ostajille. Vielä yritetään lypsää lisää rahaa, mutta kun sitä ei keneltäkään enää heru, heittää meklari yleisölle vielä muutamia tiukasti mustaan muovisäkkiin ja pakkausteippiin paketoituja "yllätyslahjoja". Tämän jälkeen henkivartijat häätävät asiakkaat määrätietoisesti ulos liikkeestä. Hölmistyneinä lähdimme kävelemään kohti hotelliamme ja päätimme matkalla piipahtaa Virgin MegaStoressa, mutta kun pääsimme ovella olevien varashälyttimien kohdalle kassissamme olleet kamerat saivat ne ulvomaan. Ei muuta kuin jalat alle ja metroon ja hotelliin. Huoneessamme avasimme paketit ja yllätyslahja paljastui lahjasetiksi, jossa oli kuulakärkikynä ja toimimaton kaasusytkäri. Kamera sen sijaan oli kyllä kamera, jopa moottorilla varustettu, mutta ei mikään järjestelmäkamera, vaan surkea näppiskamera, jossa valaistusolosuhteet merkitään naurettavalla objektiivia kiertävällä renkaalla sirtämällä se aurinko, tai pilvisymbolin kohdalle. Eli 500 markalla saimme kameran, jossa on järjestelmäkameran huono puoli, eli paino ja näppiskameran huono puoli eli surkeat kuvat. Kyllä vitutti! Samana iltana näimme kuitenkin toisessa päässä Oxford Streetiä samanlaisen huijausliikkeen, joka oli täynnä kohtalotovereitamme. Muammar Gaddafin näköinen ovimies piti uunotettavat sisällä ja muut ulkopuolella, joten en päässyt huutamaan varoituksen sanoja rahoistaan kohtapuoliin erkaneville turisteille. Enkä enää oikeastaan halunnutkaan. Helpotti huomata, ettemme olleet ainoita jästipäitä. Nyt koko homma jo naurattaa ja voin jopa ajatella, että 500 markalla olen saanut monta hupaisaa hetkeä kertoessani tätä tarinaa muille. Jos olisin opiskellut psykologiaa enemmän osaisin selittää hienommin mihin huijaus perustui, mutta näin itse empiirisiin tutkimuksiini nojautuen väitän, että kyseessä oli jonkinasteinen joukkospykoosi. Ostohysteriaa villittiin koko shown ajan, omiin ajatuksiin ei ollut aikaa, kun käsien nostelua ja muuta ohjelmaa oli koko ajan, ja koko ajan oli takaraivossa tunne, että muut saavat koko ajan tavaraa liki ilmaiseksi, koska on minun vuoroni. Hiukan hävettää oma tyhmyys, mutta väitän, että aika moni menisi samaan retkuun vaikka nyt toista väittäisikin. Hyvät jatkot.
Sattumalta surffasin 07.04.1998 WAU!!! Luin aikanaan Seuran jutun ko. Finalta-"yhtiöstä" En ymmärrä, miten joku yleensä lähtee näihin mukaan... Paskan väliä, norskit maksaa mun palkan HYVÄ JP, HYVÄ SCIFI (Piti huolen omistaan!)
kusetukset 09.04.1998 Terve Mieheen Oletpa ryhtynyt mielenkiintoiseen taisteluun verkkomarkk..huijareita vastaan. Toivotan menestystä toimissasi, mitähän sitä voisi tehdä asian eteen jotakin semmoista, jolla olisi jotain vaikutusta. Pitäisi kai lansäännöstäkin löytyä jokin kohta, jossa määriteltäisiin, että markkinoidun tuotteen oleellisella sisällöllä ja tuotteen hinnalla +kustannuksilla tulisi olla kohtuullinen vastaavuus.
kehut ja kiitokset 09.04.1998 Mahtavat sivut, hyvin kirjoitettua asiaa, parasta viihdettä herran aikoihin. Jatka hyvä mies kirjoittamista. Kannustavin terveisin
Idea? 16.04.1998 Törmäsin sivuillanne juttuun: > Maksulliset palvelupuhelinnumerot > En ole koskaan näihin puhelimiin soitellut, mutta tätä piti kokeilla. > Soitin puoli kahden aikaan yöllä. Puhelin soi kauan aikaa ja lopulta > uninen naisääni vastasi: "Haloo". > Kysyin: "Mitä tämä puhelu maksaa?". Hetken hiljaisuus ja vastaus: "Kai > se sen 9,95 minuutti on". "Jaaha, kiitos" ja löin luurin kiinni ;) Tota pitäisi laajentaa jollain tavalla......? Hyvä idea soittaa ko. numeroon noin lyhyesti (kulut 1-2mk?) ja noin inhottavaan aikaan.. ;-)), jos homma ylestyisi, niin olisikohan sillä vaikutusta? Vain olisiko täydellistä toive ajattelua? PS. HYVÄT SIVUT, mutta muutama linkki on hieman vanhentunut..... En nyt muista mitkä, mutta kuitenkin.
Palautetta webbisivuista 21.04.1998 Moikka!! Tuo sinun Noin Viikon Pakinat alkaa jo vähän jäädä ajan jalkoihin. Viimeisin on helmikuulta ja nyt eletään jo kohta toukokuuta. Ymmärränhän minä hyvin, ettei aina jaksa tai kerkeä, mutta kun olen tässä käynyt noin pari kertaa viikossa sivuilla, niin jo alkaa jutut olla luettu moneen moneen kertaan. Kiitos hienoista sivuista ja hauskaa kevättä sekä kesän alkua.
Lomakeosakebisnes 27.04.1998 Hei! Törmäsin puolivahingossa sivuihisi, mielenkiintoista. Erityisesti pisti silmään, että olet ehkä joskus laajentamassa huijaustarkastelujasi lomaosakebisnekseen. Vieläkö tämä alue kiinnostaa? Vanhempani hankkivat joskus muinoin lomaosakkeen (en vielä tiedä firman nimeä enkä muutakaan tarkempaa, mutta otan kyllä selvää). Maksoivat kohtuullisen (=kohtuuttoman) summan ja ajattelivat hyödyntää osakettaan tulevaisuudessa. Ko. firmalle tuli myöhemmässä vaiheessa taloudellisia vaikeuksia ja lomaosakkeiden haltijoille lähetettiin kirje, joissa heitä pyydettiin lähettämään yritykselle lisää rahaa, jotta se ja lomaosakkeet pysyisivät pystyssä. Yritys menisi siis konkurssiin ilman lisärahaa. Vanhempani eivät enää maksaneet lisää eikä yrityksen suunnalta ole sen koommin kuulunut mitään (aikaa tapahtumista taitaa olla jo viitisen vuotta). Minua on alkanut viime aikoina kiinnostamaan, oliko toiminta laillisella pohjalla ja miten laillisuus yleensäkin toteutuu lomaosakebisneksessä. Kun siis saan yrityksen nimen selville niin kyselen uudelleen, josko vaikkapa sinulla olisi tietoa ko. lomaparatiisin tarjoajasta.
Verkostomarkkinoinnista... 05.05.1998 Terve! Lukaisin webistä huijauksia käsitteleviä sivuja, lähinnä keskittyen verkostomarkkinointiin, koska se sattuu olemaan päätulonlähteeni tällä hetkellä. Teksti oli asiallista ja harvinaisen paljon asiapohjaista, vaikka kirjoittaja (eli sinä?) ei ilmeisesti itse ko. ammattia harjoitakaan. Todella positiivinen yllätys kaikkien fanaattisten 'vainokirjoitusten' ym. joukossa (mm. linkeistä löytyvä Teemu Mäntysen sivut, joista asiatietoa saa etsiä suurennuslasin kanssa), mitä webbi vielä joitakin vuosia varmasti pursuaa. Sen aikaa todennäköisesti vielä kuluu, ennen kuin ihmiset osaavat erottaa huijariyritykset rehellisistä ja edellämainitut kuolevat suurimmaksi osaksi pois. Pari kommenttia kuitenkin. Ensinnäkin verkostomarkkinointi EI ole vain myymistä ja uusien ihmisten 'houkuttelua'. Jos yritys maksaa ihmisten mukaanottamisesta palkkiota, on se laiton. Kaikki palkkiot laillisissa järjestelmissä maksetaan liikevaihdon mukaan, ei ihmisten määrän mukaan. Toisekseen suurin osa verkostomarkkinointia tosissaan tekevän ihmisen ajasta kuluu oman organisaationsa kouluttamiseen ja opastamiseen. Uusien ihmisten mukaanotto on itse asiassa hyvin pieni osa työtä. Toimivassa markkinointijärjestelmässä (mm. Herbalife, GNLD, Amway) provisioiden suuruus EI riipu siitä, missä paikkaa organisaatiota olet, vaan siitä, kuinka 'leveäksi' oman ensimmäisen tasosi, ja sen kautta koko organisaatiosi saat kasvatettua. Ja tietenkin siitä, kuinka tehokas organisaatiosi on (organisaatio, jossa kukaan ei myy mitään ei tuota liikevaihtoa, eikä kellekään voida maksaa mitään palkkioitakaan). Yritykset, joissa voi kuka tahansa jo alussa saada isoja prosentteja koko alleen syntyvästä liikevaihdosta (ts. kuinka monta tasoa alas tahansa), eivät usein kestä kauaa, koska kaikista 'haaroista' tuppaa tulemaan vain pitkiä ketjuja, jos ensimmäisen tason leveyden kasvattamista ei palkita riittävästi. Toki monissa yrityksissä markkinointijärjestelmä ei ole ehkä vielä kehittynyt niin oikeudenmukaiseksi, kuin se voisi olla. Mainitsemani hyvän MJ:n omaavat yritykset ovatkin kaikki alan konkareita ja heillä on ollut aikaa kehittää järjestelmäänsä. Pääidea pitäisi olla, että jokaisella on sama mahdollisuus samoihin ansioihin samalla työmäärällä, riippumatta siitä koska tai kuinka kauas pääyrityksestä organisaatioon lähtee mukaan. Jokainenhan starttaa kuitenkin aina pohjalta, mutta myös oman organisaationsa huipulta. Em. yritysten järjestelmiin tutustuttuani voin vakuuttaa, että niissä asia toimii juuri näin. Ja kaikissa näissä yrityksissä voin myöskin vakuuttaa, että niiden kovimmat menestyjät eivät ole vielä edes lähteneet tekemään verkostomarkkinointia, ehkeivät vielä edes syntyneet. Mistä sitten erottaa toimivan markkinointijärjestelmän? Pari nyrkkisääntöä. Ensinnäkin prosenttien _täytyy_ katketa tietyssä pisteessä mentäessä tasoja alaspäin. Muutoinhan yritys joutuisi pitkän ketjun 'ylimmälle' palauttamaan yli 100% tuotteen loppuhinnasta. Huono bisnes? Toisekseen, mikäli verkostoija voi pienen työn jälkeen jäädä 'lepäämään laakereilleen' ja ansaita aina kaikesta siitä työstä, mitä hänen mukaan ottamansa ihmiset tekevät, riippumatta siitä, kuinka pitkälle nämä itse toiminnassa menevät, on syytä epäillä että yritys ei tule toimimaan kovin kauaa. Tällä hetkellä toimivan markkinointijärjestelmän löytäminen ei olekaan aivan helppoa kaikkien ihmeviritelmien joukosta, ja neuvonkin itse aina käyttämään 10 vuoden sääntöä: Mikäli yritys on alle 10 vuotta vanha, se ei välttämättä tule toimimaan kovin pitkään ja siihen on syytä tutustua _todella_ tarkkaan jos aikoo lähteä tekemään yhteistyötä yrityksen kanssa. Järkevässä verkostomarkkinoinnissa kuluttaja voi olla aina varma, että tuote liikkuu ainoastaan yhden 'välikäden' kautta - jälleenmyyjän. Toki kuluttaja tuotteen ostaessaan maksaa pieniä prosentteja myös jälleenmyyjänsä mukaanottaneille ja kouluttaneille ihmisille. Oman yhteistyökumppanini markkinointijärjestelmä palauttaa jälleenmyyjäorganisaatioon n.70% tuotteen loppuhinnasta yrityksen pitäessä 30%. Tämä poikkeaa varsin paljon mainitsemastasi 2-10%, eikö? En tietenkään väitä, että tuo koko 30% menisi tuotteen valmistukseen. Yritys käyttää valtavia rahamääriä tuotekehittelyyn ja tietysti itse myös voi paksusti. Ei kai kukaan halua tuotteitaan myydä huonommalla tavalla kuin mitä perinteinen kaupankäynti tarjoaa? Useimmissa verkostojen kautta levitettävissä tuotteissa hinta pyritään saamaan kilpailukykyiseksi, ei alaspoljetuksi. Tällöin saavutetaan tasapaino, jossa asiakkaat ostavat tuotteita mielellään, mutta myös verkostoijat saavat hyvin rahaa työstään. Raha (varsinkin rehellinen sellainen) tunnetusti motivoi useimpia ihmisiä. Omasta kokemuksestasi ei käynyt selville, minkä yrityksen tuotteita vaimosi oli ostanut, mutta laskepa huviksesi, kuinka paljon tuote maksaa käytössä (ts. suhteessa hinta ja kuinka kauan tuote kestää, ennen kuin se loppuu ja on ostettava uusi). Vertaa kaupan tuotteeseen ja saatat yllättyä. Kaupan tuotteet kun ovat pääsääntöisesti valmiiksi laimennettuja ja sisältävät useasti jopa 85-90% pelkkää vettä. Esim. omalla yhteistyöyritykselläni on monia puhdistustuotteita, jotka tiivisteinä tulevat huomattavasti edullisemmaksi kuin kaupan tuotteet, mutta asiakas ei ehkä huomaa säästöä, koska kertaostohinta on kalliimpi. Ihmettelee vain, että kuinkas täällä pullossa on vuoden jälkeenkin vielä yli puolet tallella? Toisaalta taas monissa tuotteissa on satsattu korkeaan laatuun, ei alhaiseen hintaan. Esim. verkostojen kautta myytävät lisäravinnetuotteet (useimmiten luontaistuotteita) pääsääntöisesti hakkaavat apteekissa myytävät, suurimmaksi osaksi juuri päinvastaisella politiikalla (halpa hinta, viis laadusta) valmistetut tuotteet 100-0, mutta tietenkin maksavat huomattavastikin enemmän. Poikkeukset vain vahvistavat säännön. Kukin antaa terveydelleen tietenkin oman mielensä mukaisen hinnan. Suurin osa verkostomarkkinointiyrityksistä antaa tuotteilleen 100%, usein rajoittamattoman tyytyväisyystakuun, mitä kaupan tuotteilla ei ole kuin ehkä yhdellä tuhannesta. Kannattaakin verkostotuotteita ostaessaan selvittää, miten palautus toimii, kuka sen loppujen lopuksi maksaa (jälleenmyyjä vai yritys) ja mitä rajoituksia palautuksissa on. 7 päivän koti/postimyynti palautusoikeus kun on turhan lyhyt aika ja tällöin tuotetta EI SAA AVATA vaan sen täytyy olla alkuperäistä vastaavassa, jälleenmyyntikelpoisessa kunnossa. Palatakseni omaan kokemukseesi. Jos laskelmien jälkeenkin tuote vaikuttaa liian kalliilta laatuunsa nähden, selvitä mitä mahdollisuuksia teillä on palauttaa tuote. Oma yritykseni ottaa vähintään puolillaan olevat pullot mukisematta takaisin riippumatta ostopäivämäärästä ja maksaa 100% hyvityksen jälleenmyyjälle, joka tietysti on sitä ennen hakenut tuotteen teiltä ja antanut teille tuotteesta kaikki maksamanne rahat heti takaisin. Tämä on palvelua, josta et huomannut lainkaan mainita. Mielestäni nykymarketit tarjoavat minimaalista, asiantuntematonta ja usein jopa puoliksi vihamielistä 'palvelua'. Hyvä verkostomyyjä antaa sielunsakin asiakkaalle, kuuntelee tämän kaikki toiveet, kunnioittaa tämän kaikkia päätöksiä ja ennen kaikkea tekee kaikkensa, jotta asiakkaalle tuotteen hankkiminen ja käyttäminen olisi mahdollisimman vaivatonta. Käytännössä tämä tarkoittaa tuotteen tuomista kotiin asti, sen käytössä opastamista ja myös tuotteen hakemista pois jos asiakas haluaa sen palauttaa. Vinkit lopussa olivat hyviä. Itse lisäsinkin jo edellä muutaman neuvon ja tärkein neuvo: VERKOSTOMARKKINOINTI ON TYÖTÄ. Eli jos joku lupaa rahaa tekemättä mitään, hän huijaa. Jos joku lupaa tuloksia nopeasti (puolessa vuodessa tai nopeammin), hän huijaa. Itse päätyönä verkostomarkkinointia tekevänä voin kertoa etten ole koskaan tehnyt mitään niin välillä henkisesti raskasta ja välillä äärimmäisen palkitsevaa. Ajatukset ovat taatusti vaihdelleet itsemurhasta nirvanaan. Ainakin vaihtelua pajalla levyjen kilkuttamiseen :P Verkostomarkkinoinnissa menestyminen ei onnistu heikkohermoisilta ja lyhytpinnaisilta. Toivottavasti näistä kommenteista oli jotain hyötyä. Jos kaipaat lisätietoja tai haluat kommentoida kommentteja, mailaa.
Kiitos hyvistä sivuista 05.05.1998 Kiitos hyvistä sivuista "NÄIN MEITÄ KU$ETETAAN!". Teet arvokasta työtä, jolle nostan hattua.
hyvä meininki! 08.05.1998 olipa ilo tutustua sivuihisi!
Lottosysteemi 10.05.1998 Uusinta uutta humpuukin alueella on lottonumeroita tilastollisen menetelmin valikoiva romppu. Tuotteella on jopa takuukin, jos pelaat kymmenen viikkoa täyttä kuponkia, etkä saa yhtään voittoa saat rahasi takaisin. Mitenkähän moni kymmenen viikkoa täydellä kupongilla pelaava, jää ilman pienintäkään voittoa lottosysteemiä käyttämättäkin?
Finaltasta ja muusta... 12.05.1998 Joo moi vaan! Kävin tänään koulussa ATK tunnilla ensimmäistä kertaa "Näin meitä kusetetaan"-sivuillasi. Myös kaverini seurasi kiinnostuneena. Valitettavasti tunti loppui kesken ennenkuin olimme kunnolla päässeet alkuunkaan, mutta kotona oli tottakai heti pakko tulla uudestaan tsekkaamaan loputkin jutut! Tosi hienoa ja hillittömän hauskaa että olet viitsinyt tehdä tällaisesta jutusta sivun! Finaltan jutussa käy ihan selvästi ilmi 1) että Finalta itse paisuttali juttua suuremmaksi ja aiheutti näin itse itselleen vahinkoa ja 2) että tämä hmm... "asiakasosaston" Victoria Neiman ei missään tapauksessa voi olla mikään koulutettu asiakaspalveluhenkilö, sillä hänen ilmaisunsa on erittäin köyhää ja tautologista sekä hänen asiakaspalvelutekniikkansa on arvelluttava. Vickiellä ei myöskään ole harmainta hajua Suomen kielen oikeinkirjoituksesta. Mutta tämänhän sinä jo tiesitkin, halusin vain lisätä oman korteni kekoon ja kannustaa sinua. Itse olisin vain varmaan näyttänyt kirjeet kavereilleni ja pitänyt hyvät naurut itselläni. Jaettu ilo on yhteinen ilo! Kiitos! Omassa perheessäni on myös kokemusta näistä huonolaatuisista Tamagotcheista. Siskoni toivoi intohimoisesti Tamagotchia synttärilahjaksi, kun kaikilla kavereillakin oli. Tottakai hän saikin yhden. Valitettavasti se meni rikki saman päivän iltana. Toisen Tamagotchin hän sai vanhemmalta serkultaan, joka toimi tyyliin: lintu kuoriutui ja kuoli, kuoriutui ja kuoli, kuoriutui ja kuoli...mitkään nappulat eivät toimineet. Viimeiseksi hän sai vielä kummitädiltään kolmannen Tamagotchin, joka kaikeksi onneksi toimi. Monet itkut siinä itkettiinkin. Huh huh...Nyt perheeseemme kuuluu kolme kuollutta ja aikaa sitten unohdettua Tamagotchia. Näistä mikään ei siis ollut aito, kaikki olivat halpajäljitelmiä. Parhaan kaverini siskolla on aito japanilainen Tama, ja se on toiminut moitteettomasti. Silläkin uhalla että pitkästytän sinua (saat varmaan tämänlaisia viestejä paaaljon), haluan vielä lopuksi kertoa, kuinka eräs ystäväni osallistui ketjukirjeeseen, jossa piti ( yllätys, yllätys...) lähettää 200mk listassa ensimmäisenä olevalle...jne. tiedät systeemin. Hänen tililleen piti tulla puolen vuoden sisällä noin 100 000 mk. Tämä tapahtui talvella ´96. En muista kaikkia yksityiskohtia, mutta hän mainosti hommaa meillekkin ja suostutteli mukaan. Hän ja hänen äitinsä olivat jo osallistuneet ja enään vain odottivat rahoja pankkitililleen. Niinpä...niitä rahoja odotellaan edelleen... Itse en pidä mahdottomana, ettei joku yritys voisi saada minuakin nalkkiin houkuttelevilla mainoksilla. Rahaahan ei ole koskaan liikaa. Sinun ansiostasi katselen taas eteeni osuvia mainoksia ja muita rahan ker(j)uukirjeitä valppaimmin silmin. Kiitos ja kaikkea hyvää sinulle! Olisi mukavaa saada sinulta postia, mutta jos olet busy man, niin ymmärrän kyllä. Haluaisin kuitenkin kovasti tietää, onko Finaltasta kuulunut mitään uutta. P.S. Kysyin äidiltäni,(FM & Saksan kielen vanhempi lehtori) nimestä Neiman, (Se vaikuttaa saksalaiselta) sillä itsekin saksaa lukevana se kuulostaa minusta oudolta. Saatan olla väärässä, mutta en ole ikinä kuullut eikä äitinikään ole, tuollaisesta nimestä. Yleensähän saksankieliset nimet , joissa on -man pääte kirjoitetaan -mann, eli kahdella ännällä. Lisäksi lausumatavasta päätellen yleisempi (ehkä oikeampikin) kirjoitusasu olisi Neumann. Tosin voin olla väärässäkin, jos se on jonkun muunmaalainen nimi. Mutta tulipahan vain mieleen. =)
Huijarisivuista 13.05.1998 Hienot sivut; kiitoksia! Idea esiin otettavaksi asiaksi: Tarkastin tässä viime kuussa eläketurvakeskuksesta omat eläkekertymätietoni ja hämmästyin! Yksikään pienistä työnantajistani ei ole hoitanut eläkemaksuja oikein. Yleensä on kyllä maksettu jotakin, mutta ei kaikkea. Yleensä maksuja on jätetty maksamatta suurimmalta osalta työsuhteen kestosta, esimerkiksi kokonainen vuosi, tai sitten niitä ei ole maksettu ollenkaan. Näitä tapauksia on kohdallani kolme, eli kaikki kolme viimeistä työsuhdettani. Jokaisessa näistä oli seinillä komeasti julisteita, joissa kerrottiin, että 'Pimeä työ ei kannata'. Siispä kannattaisi kehotella ihmisiä tarkastamaan eläkekertymänsä mainitusta eläketurvakeskuksesta, Ilmarisesta tai jostakin muusta lähteestä.
Hohhoh 15.05.1998 Wowde mitkä sivut sulla on! Palaute sivuilla nauratti suunnattomasti ja siten tuotti minulle suurta iloa katsella epätoivoisten GNLD ihmisten kiroamista. Siis sitä kun ne kiroilevat sivujasi. Kävin kaksi kertaa niiden paskatilaisuuksissa eikä kumpikaan vakuuttanut minua. Toisella kerralla solvasin sitä pitäjää niin että uskoisimpa että sen mukana ollut 'ensikertalainen' myyjä lopetti hommelit myöhemmin. Eipä niissä kai ihmisinä vikaa ole mutta ideassa jeesh. Esimerkki: Jos minä ostan niiden shamppoota hintaan 100mk pullo (en tiedä hintaa) ja lotraan sitä päähäni kuten tavallista shamppoota se siis maksoi 90 mk enemmän kuin litran pullo normaali shamppootani. Olen nimittäin kehitellyt sellaisen teorian että ainakin minä käytän ainetta joka tapauksessa samanmäärän oli se sitten jotain hiton tiivistettä tai ei, eli kourallinen shamppoota on aina sopiva määrä.. kuten myös 'plöräys' astianpesuainetta.... siksi ihmettelenkin etteikö joku firma ole tuonut minunlaisilleni markkinoille 'jatkettua' tai 'löysytettyä' astianpesuainetta jota voisi esim 5mk pullo hintaan plöräytellä niin paljon kuin jaksaa. Sitten kehittelin tuossa juuri uuden menestys kirjan ATK alan ammattilaisille malliin JC Joku. Lue kirja Java ohjelmoinnista -> ohjelmoi hyvin -> mene töihin ->tienaa miljoonia. Toimii muuten varmasti. Ja rahatkin palautetaan jos on ohjelmoinut hyvin eikä tienaa silti. hintaa vaikkapa 500mk per opus. Hyvä meininki!
Ja taas uusi varma lottosysteemi, nyt TietoKoneella...!!! =( 16.05.1998 Moi Punaniska! En tiedä itkeäkö vai nauraa, kun kolmosella ohjelmien jälkeen ja välissäkin tulee mikä lie tv-shop-market...LottoMestari on paras. Siis vitsi. Siinähän on jopa ihan "rehellinen" voittotakuu. Joopa joo. Pelaat vain 10 viikkoa täydellä kupongilla - onkos siinä nykyään 12 vai 20 ruudukkoa, eihän se tee kuin n sataa markkaa - ja jos ei tule voittoa, niin rahat takaisin ostetusta tuotteesta...heko heko. Väkisinhän sillä tulee 1 x 4 oikein, 39 markkaa. Ja jotkut vielä ostavat noita, kun ovat johdateltavissa aivan täysin. Ja joku vielä kuvittelee voittotakuun jollakin tavalla oikeudenmukaiseksi. Voi perkele... "Matemaattisilla malleilla joukkoa pienennetään." Kyllähän juuri tuota menetelmää joku yritti joitakin vuosia sitten perustella sillä, että pallojen yhteenlaskettu summa on lähellä samaa arvoa, koska pallot jakaantuvat keskimäärin tasaisesti ruudukkoon. Ja sillä perusteella voidaan hylätä kaikki yhdistelmät, joissa kaikki pallot ovat pienempiä tai suurempia kuin yleensä tai jotain paskaa sinne päin.. Ovatkohan LottoMestarit itse voittaneet useita isoja potteja...? ;)
Huijarisivusta 17.05.1998 Huijarisivusi on aivan uskomaton! Jatka hyvää työtä koko kansakunnan hyväksi!
Paluu etusivulle