NÄIN MEITÄ KU$ETETAAN - http://www.sci.fi/~jpoyry/huijarit/

Palaute 14 (6 viestiä)


IFA 08.05.1997 Heippa Lähestyipä minua puhelinsoitolla mieshenkilö joka kertoi olevansa International Financical Adviser nimisestä yrityksestä. Hän halusi sopia kanssani tapaamisajan heidän toimistossaan auttaakseen raha-asioissa. Lähdin uteliaisuuttani kuuntelemaan. Puhuttiin aluksi niitä ja näitä. Homma muuttui eläkevakuutuksen kauppaamiseen. Arveluttavin argumentein esitettiin eläkevakuutuksen loistavia näkymiä ja suuria tuottoja, samalla peloitellen että kansaneläkkeet pienenevät ratkaisevasti. Tyyli oli erittäin päällekäyvä. Tiedoksi vaan että jos soittavat, niin tehokkaasti koittavat vaan rahasi saada.
Goldenin riistohinnat "vitamiiinivalmisteissa" 09.05.1997 Sain käsiini Golden verkostomarkkinointi systeemin hinnaston ja päätin tehdä pientä vertailua sen "vitamiini" valmisteiden hinnoista apteekin valmisteisiin verrattuna. Tässä tuloksia: All C Goldenissa 99mk/120 kpl Puru-C apteekissa 38mk/100kpl Goldenin tuote pilleriä kohden n. 100% enemmän Molemmat purutabletteja. (C-vitamiini pitoisuus Puru-C:ssä todennäköisesti noin 10 kertaa suurempi, Golden ei tälläistä pikkuasiaa vaivaudu esitteessään ilmoittamaan, mutta vapaan kaupan tuotteena pitoi- suus ei kovin korkea liene.) Acidophilus Plus Golden-hinta 168mk/60kpl Lactophilus jauhe 82mk/50g Taaskaan Golden ei ilmoita pitoisuuksia. Lactophilus ei ole täsmälleen samaa, mutta Farmakasta en tähän hätään muutakaan löydä. Acidophilus piimää muuten saa kaupasta samalla hintaa kuin tavallista piimääkin, joten yli 2,50 mk kappalehinta pillereistä kuulostaa "vähän" kovalta. Wheat Germ Oil with Vit. E 123mk/100 kpl Vita-E 79mk/100 kpl Goldenin tuote on "terveellisempää kuin synteettinen E-vitamiini" Taasen pitoisuudet puuttuvat. Muuten, tuon apteekkivalmisteenkin E-vitamiini on peräisin luonnonöljyistä, ja pitoisuudet todennäköisesti paljon korkeammat. Carotenoid Complex 277mk/90 kpl Oxitabs 129mk/120 kpl "yhdessä ainoassa kuorilossa karoteiinirikkaita vihanneksia ja hedelmiä" eli ei siis ilmeisesti mitenkään rikastettu tuote, vaan sisältää kuivattua vihannesta/hedelmää sinällään. Maksaisitko sinä 3 mk kpl kuivatuista pienistä porkkananpaloista? Formula IV 199mk/100 kpl Multitabs 98mk/200 kpl Formula IV "sisältää 11 vitamiiniä ja 5 mineraalia" Multitabsissa muuten on 10 vitamiinia ja 7 mineraalia..., pitoisuudet todennäköisesti kertaluokkaa suuremmat. Tablettia kohden Goldenin tuote on vain neljä kertaa kalliinpaa.. Näistä löytyi helpoimmin vastineet, muut ovat erikoisempaa tavaraa jotka perustuvat enemmän (vielä enemmän) pelkälle uskolle. Esimerkkinä "Cruciferous plus", 109mk/60 kpl. Suojaa kuulemma vapailta radikaaleilta ja estää ympäristön saasteiden vahingollisia vaikutuksia, sisältää parsakaalia. Tuolla hintaa saa aika monta kiloa kaalia kaupasta, ja yksikin pikkulähde viite tuosta vaikutuksesta olisi paikallaan, hyvät Golden uskovaiset :-) Muita poimintoa hinnastosta: Fiber Snax "runsaskuituinen välipala" 12 kpl 193 mk, eli 16 mk kpl, Kuvan perusteella näyttää lähinnä tavallisen suklaapatukan kokoiselta.. Vedensuodatus järjestelmä 1984 mk. Tänään näin mainoksen kilpailevasta systeemistä: Kärcher T201 680 mk. Goldenin pelkät suodattimet maksavat 593mk kappale. Myöhemmin aion tehdä vielä vertailun pesuaineista, kunhan ehdin käydä kaupassa muistilehtiön kanssa. Näistä hinnoista voidaan tehdä seuraavat päätelmät: Goldenin tuotteita ostavat ne: 1. Jotka ovat helposti huijattavissa 2. Ne jotka eivät tiedä tuotteiden todellista hintatasoa 3. Ne jotka eivät kehtaa kieltäytyä sukulaisen tai ystävän myynti- yrityksiltä. 4. Ne joilla on niin paljon rahaa ettei sillä mihin sen kuluttaa ovat mitään merkitystä.
very nice 12.05.1997 Very nice page Mate! Get those bloody huijarit!I enjoyed reading your page! Terveisin ***** from Australia!
Tuomio ketjukirjeista 14.05.1997 10 KALEVA Torstaina, toukokuun 8. päivänä 1997 ------------------------------------------------------------------------------ Yleisestä ketjukirjekaupasta sakkoja OULU -- Oulun käräjäoikeudessa tuomittiin tiistaina kaksi kiiminkiläistä, keski-ikäistä naista neljään päiväsakkoon osallistumisesta niin sanottuun Optiorenkaan nimellä toimeenpantuun rahankeräykseen. Rahankeräys oli ideoitu Etelä-Suomessa, ja se levisi Pohjois-Suomeen talvella 1996 rekisteröimättömän Inodel Ltd:n alullepanemana. Toiminnan idea oli, että ostajan oli maksettava listalla ensimmäisenä olevalle sata markkaa ja Inodel Ltd:lle toinen sata markkaa valvontamaksua. Ketju eteni näin, ja toiminnassa mukana olleille luvattiin jopa satoihin tuhansiin markkoihin nousevia "optiotuloja". Käräjäoikeus totesi päätöksessään, että toiminnassa oli tosiasiassa kyse rahankeräyksestä ketjukirjeisiin verrattavalla tavalla. Haukiputaan johtava kihlakunnansyyttäjä Ilpo Virtanen kertoo, että tällä tavoin pyrittiin vain naamioimaan laiton rahankeräys. Suomen lainsäädännön mukaan tällaiseen toimintaan osallistuminenkin on rangaistava teko, eikä sen laillisuus jossain muussa maassa tee sitä lailliseksi Suomessa. Mitkään direktiivit eivät sääntele toimintaa EU:n alueella. Poliisin puuttuminen Inodelin toimintaan katkaisi ketjun, eivätkä tuomitut ehtineet saada markkaakaan luvatusta tuotosta. Ainoa tosiasiallinen hyötyjä oli tidennäköisesti Inodel ja sen taustajoukot. Lain mukaan rikoksen tuottama taloudellinen hyöty menee viimeistä penniä myöten valtiolle, vaikka ketjukir- jeissä usein virheellisesti väitetään tuoton olevan verotettavaa pääomatuloa. Virtasen mukaan laittomat rahankeräykset olivat todella yleisiä viime vuonna. Optiorenkaan kanssa samaan aikaan kiersi myös "Golden Circle" eli Kultainen Kehä -niminen ketjukirje Pohjois-Suomea. ------------------------------------------------------------------------------ (C) Kaleva 1997. Kopioitu luvatta. Kaikki tekijät pidätetään.
Finalta/Eurogalaxy 16.05.1997 Hei! Tiedoksesi, jos et ole vielä sattunut huomaamaan, uusin Seura-lehti teki ison jutun paljon käsittelemästäsi Finalta/Eurogalaxy Ltd Oy-yhtiöstä. Ja kokemuksethan olivat kokolailla samansuuntaisia kuin omasi. Hyvää työtä Huijarit-sivulla,
Taas uusi ihmetuote 20.05.1997 Katselin eilen ohjelman alkua odottaessani PTV:n Ostos-TV:n mainoksia. Kuinka ollakaan, siella pyori juuri mainos "D+P Washing Machine":sta. Joku sahkolla toimiva saksalai- nen ihmelaite, joka muka pesee lavuaarissa pyykit hellavaraisesti kayttaen jotain magneet- tiaaltoja. Humpuukia, ainakin minusta!
Paluu etusivulle