NÄIN MEITÄ KU$ETETAAN - http://www.sci.fi/~jpoyry/huijarit/

Noin Viikon Pakina 25.06.1997


Vai pitäisiköhän jo muuttaa nimeksi "Noin Kuukauden Pakina"?

Pitkästä aikaa

taas pieni päivitys näille sivuille. Kesä tuli kaikenlaiset muut kiireet mukanaan. On pitänyt tehdä vähän oikeita töitäkin ja harrastaa miljoonaa muuta asiaa, joten Huijarisivujen toimitustyö on jäänyt viime aikoina vähän vähemmälle. Ehkäpä sitten taas syksyn tullessa jaksaisi paneutua tähän aiheeseen vähän enemmän.


Palautetta

on tullut edelleenkin jatkuvasti. Kaikille kirjoittajille en ole ehtinyt vastailemaan, mutta viestit on kyllä luettu ja parhaat laitettu taas palautesivuille. Viimeisimmät löytyvät sivulta 15.


Lukijakysely ja äänestykset

Laitoin kaikki kyselyt ja äänestykset poikki. Kiitokset osallistuneille! Sponsorin lahjoittama T-paita on jo matkalla arvotulle voittajalle. Kyselyn yhteenveto ja äänestystulokset löytyvät tästä ja kyselylomakkeen lyhyet palautteet tästä. Laitetaan joku uusi hauska äänestys sitten taas jossain vaiheessa, ehdotuksia?


Anastasia / Finalta

Anastasiakin on ollut hiljakseen pitkän aikaa, mutta oli juuri sattunut huomaamaan Finaltan uuden busineksen eli jonkinsorttisen halpojen puheluiden myymisen: REALLY LOW INTERNATIONAL RATES !!! Firman nimi on taas kirjoitettu vähän eri muotoon eli F.I.Corp ja kaupunkikin on eri eli Hypoluxo eikä Lantana (jotka ovat kyllä aivan naapureita). Mutta ainoat yhteydenottotavat ovat edelleen ne samat vanhat postilokero, faksi ja sähköpostiosoite, eikä mitään käyntiosoitetta ole vieläkään ilmoitettu missään.

Halvoiksi mainostetut puheluhinnat vaikuttivat Anastasian mielestä kyllä korkeilta, hän kertoi soittavansa Floridasta ainakin Kanadaan alle puolella näistä Finaltan "Save Big $$$" -hinnoista. Lopuksi Anastasia vielä ihmetteli, kun hän on yrittänyt etsiä hakuroboteilla jälkiä Finaltasta mm. uutisryhmistä, mutta juurikaan mitään ei löydy. Millä he luulevat saavansa asiakkaita niille kaikille $$$-sivuilleen mainostamatta niitä missään?


Finaltan "Verovapaat Autot"

Eräs lukija kyseli Finaltalta sellaista ja yhtä tiettyä merkkiä, vastaus tässä:

  >TERVEHDYS !
  >
  >Chevrolet Camaro cpe / -93 maksaa noin 7.000 $. Värejä 
  >löytyy toivomusten mukaan. Myös kilometrit toivomusten mukaan.
  >Rahti noin 1.000 $ riippuen siitä kuinka monta auto meiltä lähtee
  >samalla kerralla. Verot Sinä joudut itse selvittämään Suomen tullista. 
  >Toimitusaika on noin 4-5 viikkoa siitä kun olemme saaneet maksun.
  >Maksumenetelmä on täydellinen etukäteismaksu tilattaessa. Takuuta
  >tämä ikäisillä autoilla ei kun ne menevät vientiin.
  >
  >Ystävällisin terveisin
  >
  >asiakaspalveluosasto 
Njooh... Saisikohan tuollaisen 22,500 km ajetun vaalean vihreänä?
Joku laski, että kun nuo hinnat muutetaan markoiksi ja maksetaan kaikki Suomessa pakolliset tullit ja verot, niin tuleekin autolle hintaa aika runsaasti. Vaikka siis kyseessä onkin "Verovapaa Auto". Lisäksi vielä maksu pitää suorittaa Finaltalle etukäteen ja auto tulee sitten joskus. Jos tulee. Eikä mitään takuuta. Eikä firmalle löydy mistään mitään muuta osoitetta, kuin postilokero.

Onko maailmassa todellakin niin hyväuskoisia ihmisiä, että tällainen ku$etus onnistuu???


Verkostomarkkinointia

Joku "Crackled Service" tarjosi äskettäin uutisryhmissä uutta mullistavaa verkostomarkkinointisysteemiä. Annetusta www-osoitteesta löytyi systeemin kehut maasta taivaaseen ja vähän kauemmaksikin, mutta pienintäkään mainintaa itse myytävistä tuotteista ei löytynyt. Ja mukaanhan olisi tietty päässyt maksamalla sopivan summan systeemin ylläpitäjälle... Olisin laittanut linkin tähän, mutta kun sivut olivat jo ehtineet totaalisesti kadota.

Näyttäisi siltä, että hupimielessä kirjoittamani tulevaisuudennäkymä "Epilogi, Maailma vuonna 2013" (linkki etusivulta) ei ehkä olisikaan aivan mahdoton toteutua jonakin päivänä. Niin joka paikkaan tuntuu verkostomarkkinointi-hömpsötys leviävän. Esimerkiksi bensiiniäkin jo näköjään myydään tällä menetelmällä, ainakin Usa:ssa: "Enää sinun ei tarvitse maksaa bensiinistä! Esimaksetut bensakortit verkostomyynnillä..." AAAAaaaaaarrrrggghhhhhhhh!!!


Olen kaikille netissä näkyneille huuhaajuttujen kauppiaille aina laittanut pyynnön toimittaa tarjottuja lisätietoja, ilmaisia esittelykasetteja, näytteitä jne. Mutta mitään en ole yleensä saanut. Tuntevatko ne kaikki jo minut? Vai mistä oikein kiikastaa?

Lisää taas seuraavalla kerralla...


Edellinen Noin Viikon Pakina (21.05.1997)

ETUSIVU