NÄIN MEITÄ KU$ETETAAN - http://www.sci.fi/~jpoyry/huijarit/

Noin Viikon Pakina 21.05.1997


Kuulumisia

Kerronpa ensin parista pikkujutusta, jotka tulivat tässä äskettäin eteen, ihan reaalimaailmassa Internetin ulkopuolella:

1. Vaimolle piti ostaa kamera. Sellainen pikkuinen täysautomaattihärveli, tiedättehän. Erään merkin markkinointikikka hiukan pisti silmään, samaa systeemiähän kyllä käytetään usein monien muidenkin tuotteiden markkinoinnissa:

Eli, Yashica -merkkinen kamera, ohjehinta 1098 mk, antamalla vanhan kameran vaihdossa tarjoushinta 798 mk eli hyvitys 300 mk. Niinsanottu kertakäyttökamera ei kuulemma kelpaa, mutta mikä tahansa muu oikea kamera oikeuttaa alennukseen. Itseltäni varmaan löytyisi joku 15-20 vuotta vanha kasettikamera, josta kukaan ei maksaisi viittä markkaa enempää kirpputorilla, mutta Yashican maahantuoja kyllä noteeraisi sen 300 markan arvoiseksi. Kameraliikkeen myyjältä kyselin, että mitäköhän se maahantuoja mahtaa niillä vanhoilla kameroilla sitten tehdä? "Ottavat niistä varmaan varaosia tai jotain sellaista". Hah-hah-haa, kyllä mua naurattaa...

No, jos itseltä ei satu mitään vanhaa romukameraa löytymään niin ei hätää, eräs myymäläketju mainostaa kinofilmikameraa 99 markalla. Mikä järki siis Yashican maahantuojalla on maksaa vanhasta kamerasta 300 mk, kun uusiakin saa 99 markalla????

Vaimolla on nyt uusi kamera, ja merkki ei muuten takuulla ole Yashica!

2. Puutarhanhoitotuotteiden mainoksia putoilee postilaatikosta runsaasti tähän aikaan vuodesta. Poimintoja eräästä lehtisestä:

Joopa joo, palkintojen arvo on 39.000 mk, vaikka samat kolme konetta voi ostaa hintaan 32.700 mk...


Palautetta

Joku toivoi palautteessaan, että etusivulla olisi jokaisen tiedoston viimeisin päivitysajankohta. Näin ei mitään uusia juttuja jäisi lukematta. Olisihan se kätevää, vaan teettäisi taas lisää työtä. Ehkä jossain vaiheessa. Näissä pakinoissa kyllä kerron tärkeimmät uutiset ja viittaan uusittuihin tiedostoihin. Palautesivut, kyselylomakkeen tilastot ja muut sellaiset säännöllistä päivitystä vaativat sivut laitan ajan tasalle aina kokonaispäivityksen yhteydessä, eli näiden pakinoiden päiväyksellä.

Tiheämpiä päivityksiäkin toivottiin. Mutta hei! Teen tätä hommaa puhtaasti harrastuksena, ne muutamat vaatimattomat sponsorimarkat eivät riitä edes yhteyskustannuksiin. Jos saisinkin tästä hommasta jonkinlaisen kohtuullisen kuukausipalkan, niin päivityksiä tulisi varmaan päivittäin...


Shekki tuli - linkki lähti

Eli se etusivulla puolitoista kuukautta ollut seksifirman linkki. Selostus tässä.


Finalta

Seura -lehti kirjoitti numerossaan 20 / 16.05.1997 reilun aukeaman mittaisen jutun Finaltasta. Asiaa on nyt puitu jo melkoisen monessa eri mediassa, joten luulisi suuren osan kansaa jo osaavan karttaa ainakin tätä yhtä huijarifirmaa. Lyhennelmä Seuran jutusta on tässä.


Viikon huuhaa

IsI AvicA, kertakaikkisen surkuhupaisa juttu. Käy katsomassa ja ihmettele. Katso kellosta kauanko kestää, ennenkuin ymmärrät mitä tässä kaupitellaan. Ja tietysti suositteluverkostomarkkinointisysteemillä...

Ei siis mitään huijausta sinänsä, vain puhdasta huuhaata.


Loppukevennys

 From: RDenterprises@hotmail.com (R&D)
 Newsgroups: finet.general
 Subject: MAKE $$$$ WORKING AT HOME!
 Date: Thu, 15 May 1997 17:10:45 GMT

 EARN $1500 MONTHLY or more stuffing envelopes at home.   
 Start immediately. Self Addressed Stamped Envelope to:

 R&D Enterprises 
 P.O. Box 563      
 Lindsay,ON Canada
 K9V-4S5

  Suomeksi:
  TEE $$$$ TYÖSKENTELEMÄLLÄ KOTONASI!
  TIENAA $1500 KUUKAUDESSA tai enemmän täyttämällä kirjekuoria kotonasi.
  Aloita heti. Lähetä postimerkillä varustettu vastauskuori osoitteella...

(Ei tässä puoli viideltä aamuyöllä oikein mitään hauskempaakaan keksinyt...)


Edellinen Noin Viikon Pakina (07.05.1997)

ETUSIVU