NÄIN MEITÄ KU$ETETAAN - http://www.sci.fi/~jpoyry/huijarit/

Noin Viikon Pakina 07.09.1998


Heippa hei taas pitkästä aikaa!

Ja ilman sen enempiä jaaritteluja suoraan asiaan:

Alla on linkit suurinpiirtein kaikkiin uusiin ja päivitettyihin juttuihin. Ne löytyvät vanhan tavan mukaan myös etusivulta punaisilla huutomerkeillä merkittyinä.


Finalta

Tätä farssia pitää aina vaan jauhaa, kun firma ei kerta kaikkiaan suostu kuolemaan. Vaikkakin Finalta ilmoitti tuossa kesällä - jouduttuaan taas kerran kovaan pyöritykseen erään toimittajan, minun ja muutamien muidenkin taholta - lopettavansa tuotteidensa markkinoinnin Suomeen:

From: "F.I. CORP." <finalta@msn.com>
To: "Jukka Poyry" <jpoyry@sci.fi>
Subject: TIEDOTE PÖYRY:N SIVUJEN LUKIOILLE !
Date: Sun, 31 May 1998 21:38:50 -0400

Finalta:n hallitus on tehnyt päätöksen lopettaa tuotteidensa markkinoinnin
Suomeen.  Finalta ei tule enää mainostamaan tuotteitaan Suomessa, vaan
toimii ainostaan tuotteiden toimittajana asiakkailleen.  Kaikki
tuotetoimitukset toimitetaan jatkossa, kuten ennenkin suoraan varastostamme
U.S.A:sta.

Syy päätökseemme on antaa asiakkaillemme parempi mahdollisuus markkinoida
tuotteitamme ja samalla me voimme keskittyä tehokkaammin muuhun toimintaamme.
Myös kohonneet käsittely- ja toimuskulut ovat olleet osana päätöksessämme.
Lisäksi yritystämme ovat vuosien ajan vainonneet eräät toimittajat
valheellisilla ajojahdeillaan ja yrittäneet väittää toimintaamme
lainvastaiseksi, jota se ei ole koskaan ollut.  Meillä on Helsingin
poliisilaitoksen päätös asiasta, joka kertoo aivan selvästi, että kyseessä
on aivan laillinen toiminta myös Suomessa ja sen jatkamiselle ei ole mitään
estettä.  Se että eräät toimittajat ovat esittäneet omia mielipiteitään
massatiedotusvälineissä fakta tietoina on sensijaan hyvinkin rangaistavaa.

Finalta toivottaa erittäin menestyksellistä jatkoa kaikille asiakkailleen.

Finalta
tiedotusosasto

Copyright  F. I. Corp. U.S.A. 1998

(Pari yksityiskohtaa ainakin pistää heti silmään: Tuo viittaus Helsingin poliisilaitokseen on täyttä puppua ja jos kerran jotkut toimittajat ovat muka syyllistyneet hyvinkin rangaistaviin tekoihin, niin miksei heitä sitten ole rangaistu...)

Finaltan useimmat mainossivut pimenivätkin jossain vaiheessa, mutta uusia löytyi taas pian ja heidän nimikokoelmaansa ilmestyi tuo uusi tulokas; F.I.Corp (ilmeisesti lyhenne sanoista Finalta Invest Corporation). Päivitetyt linkit löytyvät Finalta/Eurogalaxy/F.I.Corp -sivulta. Näyttäisi siltä, että firma pyrkii saamaan täyteen Likaisen Tusinan, montakohan tuon listan kusetuksista heiltä vielä puuttuu?

Aikamoista meininkiä ja todellista omistautumista ihmisten huijaamiseen elämäntehtävänä. Jos saman työpanoksen sijoittaisi johonkin oikeaan liiketoimintaan, niin varmasti moisella puurtamisella rikastuisi ihan rehellisestikin...

Kaikille "Asiakaspalvelu osaston" hengentuotteista masokistisesti nauttiville löytyy ennenjulkaisemattomiakin hupaisia kirjeenvaihtoja tästä ja tästä. Erään toimittajan oma kertomus tapahtumista löytyy täältä.


Media

Tässä kesän aikana on nettihuijauksista ja näistä Huijarisivuistakin kerrottu useissa suurissakin medioissa, muunmuassa Etelä-Suomen Sanomissa / Satakunnan Kansassa ja Helsingin Sanomien Verkkoliitteessä.

Hyvä vain, että tieto leviää Internetin ulkopuolellekin. Ainakin tuon Etlarin artikkelin jälkeen eräs naishenkilö, yksi Finaltan "jälleenmyyjistä" kassi täynnä postitusta odottavia "kirjeitä", soitteli minulle huolestuneena ja koki ilmeisesti jonkinlaisen valaistumisen...


Petos

Noissa edellä mainituissa artikkeleissa mainitaan molemmissa se asia, johon itsekin viittasin edellisessä pakinassani suurena uutena juttuna, eli PETOS -yhdistys. Perustimme sen Teemu Mäntysen ja muutaman muun aktiivisen ihmisen kanssa tuossa viime keväänä. Yhdistyksen rekisteröintiprojekti tuntuu edistyvän kovin hitaasti, mutta sen valmistuttua pääsemme työn touhuun entistäkin paremmin.

Lisätietoja: PETOS-yhdistyksen väliaikaiset kotisivut.


Streamline & co

Kuukauden Huuhaa -tittelin, ellei jopa kahdenkin, voisi antaa vaikkapa STREAMLINE-verkostomarkkinointi-humpuuki-rohto-bisnekselle.

Touhu vaikuttaa melkoisen surkuhupaisalta. Toinen toistaan hienommin nimettyjä oikeasti ilmeisen tehottomia "ryppyvoiteita" sun muita "rohtoja" myydään tolkuttomilla hinnoilla ja ihmisiä houkutellaan mukaan lupailemalla suuria tuloja pelkästään tuotteita itse ostamalla ja käyttämällä, mitään muuta työtä ei tarvitse tehdä. Näköjään lukuisat ihmiset ovat jo menneet lankaan ja sijoittaneet kukin satoja markkoja tähän systeemiin ja suurten tulojen toivossa monistaneet tämän pyramidin identtisiä mainossivuja nettiin.

Onhan tämä tietysti hyvä bisnes, nimittäin niille pyramidin huipulla istuville, mukaanlukien myytävät rohdot "kehittänyt" Tohtori Mikälie. Tekeväthän he takuulla hyvän tilin! En vain voi lakata hämmästelemästä sitä, kuinka helppo ihmisiä on huijata tällaisiin mukaan. Veikkaanpa kuitenkin, että tämäkin pyramidi tulee romahtamaan hyvinkin pian.

Seuraaviksi huuhaa-tittelin saajiksi voisivat olla ehdolla ainakin Global Vision ja Life Plus, molemmat hyvin paljon Streamlinen kaltaisia humpuukipyramideja.

Linkkejä edellä mainituille sivuille ja vähän muuallekin löytyy Ku$etuslinkeistä.


Muuta

Onhan tässä ollut kaikenlaista muutakin hulinaa. Uutisryhmissä keskustelua ovat kesän aikana herättäneet ainakin Karporaattori, Suomen ATK-huoltoasema Oy, Lottomestari ynnä muut enemmän tai vähemmän huijauksen makuiset yritelmät. Ei niistä nyt sen enempää, kiinnostuneet voivat yrittää etsiä artikkeleita vaikkapa Dejanews:in uutisryhmäarkistoista noilla hakusanoilla.

Banneribisnes on kovasti kiihtynyt. Tähän olen jo parissa jutussani aikaisemmin viitannut ja jotkut ovat kertoneet todellakin saaneensa toimivia shekkejä hommasta. Mikäpäs siinä jos näin on, itse aikanaan saamillani "shekeillä" ei kyllä tehnyt yhtikäs mitään.

Ilmainen ilmoituspalsta NETTOri ja varsinkin sen työpaikkaosasto alkoi olla melkoisen täynnä pelkkiä huuhaa-ilmoituksia. Jätinpä sinne omanikin, mutta luvattua kahdeksaa viikkoa se ei siellä ehtinyt vanhentua, vaan palvelun ylläpito poisti sen hyvin pikaisesti... Heh heh ;). Sen verran viisastuivat, että muutamien kansalaisten antaman kritiikin jälkeen perustivat uuden oman osaston verkostomarkkinoinnille. Siltikään työpaikkaosastolta tuskin vieläkään löytää yhtään oikeaa rehellistä työpaikkaa. Hieman jämäkämpää otetta voisi toivoa palvelun ylläpidolta.


Palaute

Tuoreimmat lukijapalautteet löytyvät palautesivulta 21. Muutamista viesteistä saamme taas lukea, että on näistä Huijarisivuista ollut todellista hyötyäkin joillekin kansalaisille ja huijareille on aiheutunut selviä tulonmenetyksiä. Hyvä niin!

Uutuutena on nyt vieraskirja, jonka käyttämistä suosittelen lyhyiden kannustusten ja kommenttien lähettämiseen, koska ne ovat siten automaattisesti ja välittömästi muidenkin luettavissa.


Sponsorointi

Ei vieläkään yhtään sponsoria näillä sivuilla! Muutamien halukkaiden kanssa tuossa äskettäin kävin pientä kirjeenvaihtoa aiheen tiimoilta, mutta pari näistä ehdokkaista paljastui ilmeisen persaukisiksi. Ainakin ilmoittivat pyytämäni naurettavan edullisen 300 markkaa 10,000 mainoslinkin näyttökerralta olevan liikaa. Huoh...

Jos homma kiinnostaa ketään hieman rahakkaampaa, niin katso lisätietoja sponsoroinnista.


Loppukevennys

Kuinka monta verkostomarkkinoijaa tarvitaan vaihtamaan hehkulamppu?

Vastaus: 1 + 2 + 4 + 8 + 16 + 32 + 64 + 128 + 256 + 512 + 1024 + 2048 + . . .

(Oli se huono vitsi joo. Jos kellään on parempia näiden sivujen aiheeseen sopivia, niin lähetelkää ihmeessä.)

Toisena kevennyksenä, vaikkakaan ei ehkä suoranaisesti Huijarisivuihin liittyen, erään lukijan lähettämä linkki todella "hauskoille" ja ehkä enemmänkin "uskonnollisille" sivuille: Kulta-aika. Lukekaa ja ihmetelkää...

; )


Edellinen Noin Viikon Pakina (18.05.1998)

ETUSIVU