NÄIN MEITÄ KU$ETETAAN - http://www.sci.fi/~jpoyry/huijarit/

"Ilmaiset" Englannin lomat


Eräs omakohtainen kokemukseni muutaman vuoden takaa:

Sain lomaosake-esittelyyn osanotosta palkkioksi kahden hengen kahden viikon Englannin loman, joka luvattiin toimittaa minulle myöhemmin postitse. Ja tulihan se viimein: Matkat olisi pitänyt itse maksaa, mutta majoitus olisi tosiaan ollut "ilmainen". Hotellin sai valita hienosta värillisestä vihkosesta suuresta valikoimasta.

Mutta "ilmainen" majoitus edellytti ruokailua kyseisessä hotellissa kerran päivässä, hintaan noin 200-300 mk. Joka on aivan sama hinta, kuin vastaavantasoisissa englantilaisissa hotelleissa majoituksen ja ruokailun hinta yhteensä.

Eli siis ovela kusetus, annetaan majoitus "ilmaiseksi", mutta otetaan raha sitten pakollisen ruokailun yhteydessä. En tuossa hommassa onneksi hävinnyt mitään, paitsi muutaman tunnin aikaani kuunnellessani lomaosakekauppiaan typeriä myyntipuheita.

Mutta vähän myöhemmin näin jossain lehdessä mainostettavan samoja "ilmaisia" Englannin lomia muistaakseni 490 markan hintaan. Mahtoi moni loman ostanut olla ihmeissään, kun sai tuon saman vihkosen ja huomasi maksaneensa 490 markkaa tyhjästä.

Ja tämä kaikkihan oli siis täysin laillista!


ETUSIVU