NÄIN MEITÄ KU$ETETAAN - http://www.sci.fi/~jpoyry/huijarit/

Humpuukituotteet


Tämän otsikon alle kuuluvat tietysti kaikenlaiset laihdutusmenetelmät ja ihmelääkkeet sekä suuria lupauksia antavat muut tuotteet, jotka todellisuudessa kuitenkin ovat puhdasta humpuukia. Tarkoituksena pelkästään kusettaa rahat pois tyhmiltä ja hyväuskoisilta.

Kaikkihan me olemme nähneet tolkuttoman määrän kyseisten tuotteiden mainoksia. Ja ihme kyllä, kaikkihan me myös pidämme niitä täytenä humpuukina? Mutta silti niitä vaan jotkut jatkuvasti ostavat, ei kai niitä muuten niin paljoa mainostettaisi?

Laihdutusmenetelmät ja ihmelääkkeet

Vain apteekeissa lääkkeenä myytävien tuotteiden teho pitää todistaa. Muiden tuotteiden hyviä vaikutuksia voi myyjä täysin vapaasti kehua ja päinvastaisen todistaminen on yleensä vaikeaa. Mainostajat lupaavat useimmiten jotakin tyyliin: "Voit laihtua jopa 5 kiloa viikossa". Eli ei luvata mitään absoluuttista eikä varmaa, annetaan vain lupauksia mahdollisuuksista.

Moni laihdutustuote saattaa todellakin tehota jonkun verran, mutta se ei yleensä ole lainkaan myydyn tuotteen ansiota sinänsä, vaan usein jo pelkkä usko tuotteen tehoon vaikuttaa. Ja johan pelkkä postimyynnistä tilatun paketin noutaminen kävellen 200 metrin päässä sijaitsevasta postikonttorista laihduttaa...

Kuitenkin, ainoa tieteellisesti tunnettu oikea tapa laihduttaa on: Terveellinen, luonnollinen ja oikeamääräinen ravinto sekä runsas liikunta!

Elektroniset ihmevempaimet

Malliesimerkkinä "Elektroninen TV-antenni": Antennipistoke ja pätkä johtoa, johdon toisessa päässä mystinen elektroniikkalaite, hintaa esimerkiksi pari sataa. Ja laitehan toimii! Se 50 pennin arvoinen johdonpätkä todellakin toimii elektronisena tv-antennina, johdon päässä olevalla rasialla ei sensijaan ole asian kanssa mitään tekemistä!

Laitetta ovat kuulemma testanneet Kuningaskuluttaja VTT:n avustuksella sekä Skanneri -niminen radio- ja elektroniikkaharrastajien lehti. Molemmat ovat todenneet laitteen puhtaaksi humpuukiksi.


Mitä humpuukikauppiaille pitäisi tehdä?

Jaa-a... Hitto, en minä tiedä! Humpuukituotteissa liikkuu varmaan kymmenien tai jopa satojen miljoonien liikevaihto vuosittain Suomessa. Vaikka tuotteet ovatkin puhdasta kusetusta, ovat niitä myyvät yritykset kuitenkin useimmiten täysin laillisia ja hoitavat verot ja maksut valtiolle, palkat työntekijöilleen jne... Kyseessä on siis kansantaloudellisestikin merkittävä juttu, eli yksi tapa kerätä lisää veroja tyhmiltä ja hyväuskoisilta sekä työllistää ihmisiä? Senkö takia ala aina vaan rehottaa, eikä valtiovallalla ole sen suurempia intressejä estää kusetusta? "Kyllä olisi kirveellä töitä"...


Muutamia hauskoja humpuukimainoksia:

Nukahda pehmeästi, herää virkeänä. Isocônes akulaastari 89,- 18 laastaria

Isocônes-akulaastari on pehmeä vaihtoehto, jolla voit parantaa unesi laatua. Isocônes-laastarin teho perustuu muovikartioon, joka painaa hellästi "Sydän-7" -ärsytyspistettä n. 200 g:n voimalla. Isocônes-akulaastari on vuosikymmenien tutkimuksen tulos. Isocônes-laastari ei sisällä mitään lääkeaineita.

Larste Oy Harmonia Oy / Luontaisuutiset Maaliskuu 1997

D+P Washing Machine

Kyseistä ihmelaitetta on mainostettu kuponkivihoissa ja ostoskanavilla. Kyseessä on jonkinlainen pallomainen pieni laite, joka pannaan pyykin sekaan pesualtaaseen ja se pesee "mikroprosessorin synnyttämien mekaanisten magneettiaaltojen" voimalla pyykit puhtaaksi. Tai jotain... Upeeta!

Tulee mieleen lähinnä ultraäänipesulaitteet, jotka kyllä todellakin toimivat. Mutta tässä ei kuitenkaan taida olla sellaisesta kyse, vaan aivan aidosta huuhaasta. Pitäisi tilata vehje tutkittavaksi, mutta kun se on niin penteleen kalliskin, monta sataa.

Motor Up & kumppanit

Yksi kuponkivihkojen ja ostoskanavien mainostetuimmista tuotteista viime aikoina on ollut tämä noin 300 markan hintainen auton moottoriöljyn sekaan kaadettava lisäaine, joka tekee suorastaan ihmeitä.

Tekniikan Maailma testasi tuotetta erittäin perusteellisesti ja julkisti tulokset numerossaan 15/97. Mukana oli myös pari muuta vastaavaa ainetta, Micro X2 (245 mk) ja Motorkote 100 (249 mk). Kaikki kolme todettiin puhtaaksi humpuukiksi, joilla ei ollut juurikaan mitään mitattavissa olevaa moottorin suorituskykyä, taloudellisuutta tai muutakaan ominaisuutta parantavaa vaikutusta.

Samassa yhteydessä TM tutki pari polttoaineletkuun kiinnitettävää laitetta, joiden väitetään magneettisuudellaan pienentävän polttoaineen kulutusta. Tuotteet olivat Ecoflow (495 mk) ja Fuelmax (496 mk). Nämäkin molemmat todettiin täydeksi humpuukiksi.

Motor Up:ia on mainostettu erittäin ahkerasti TM:n paljastusten jälkeenkin. Soitin kerran mainoksessa ilmoitettuun numeroon ja kysyin, kuinka he edelleen kehtaavat mainostaa tuotettaan. En saanut oikein kunnon väittelyä aikaiseksi, koska puhelimeen vastannut myyntitykki oli tiukasti sitä mieltä, että "se nyt on vain yhden lehden mielipide...".

Nativity Cross

Ostoskanavien huippuantia tämäkin, muutaman satasen hintainen kaulaketjussa pidettävä risti, jonka keskelle on asennettu Jeesuksen syntymäluolasta napattu pieni kivenmuru.

Ja mukanahan tietysti tulee todistus kiven aitoudesta...

Lisää näitä on varmasti tulossa, ikävä kyllä...


ETUSIVU