NÄIN MEITÄ KU$ETETAAN - http://www.sci.fi/~jpoyry/huijarit/

Finalta / Eurogalaxy / F.I.Corp


Kuva Finaltan pääkonttorista Lantanassa Floridassa.
(Lisää kuvia löytyy Anastasian osastolta.)


Yrityksen toiminta on täyttä kusetusta, lähinnä verrattavissa ketjukirjeisiin. Yritys levittää ilmaista infopakettia, jossa kaupataan liikeideoita, eli seuraavanlaisia aloituspakkauksia:

 Täytä kirjekuoria kotonasi  180 mk / 160 mk
 Ostamme postimerkkejä     260 mk / 240 mk
 Bensa Club          280 mk /  -
 Tienaa videolla        360 mk /  -
 TV-Shop-Market        200 mk / 180 mk
 Tienaa Internetillä       -   / 200 mk

(Tuotteet ja hinnat vaihtelevat ajoittain, vasemmalla tilanne 02.02.1997 ja oikealla jonkin myöhemmän version vastaavat.)

Kun lähetät pyydetyn rahasumman yritykselle, saat aloituspakkauksen, jossa on neuvot rahan tienaamiseen kotona.

Esimerkiksi tuon ensimmäisen, "Täytä kirjekuoria kotonasi", idea on yksinkertaisesti se, että mainostat tuota samaista ilmaista infopakettia ja lähettelet sitä kiinnostuneille. Jokaisesta uudesta Sinun ansiostasi systeemiin mukaan tulijasta, eli jokaisesta joka tilaa jonkun aloituspaketin Finaltalta, saat provision. Jokainen mukaan houkuttelemasi uusi huijattu taas edelleen jakaa tuota samaa ilmaista infopakettia ja saa provision jokaisesta uudesta systeemiin mukaan tulijasta, jotka taas jakavat tuota samaa ilmaista infopakettia ja saavat provision jokaisesta uudesta systeemiin mukaan tulijasta, jotka taas jakavat tuota samaa ilmaista infopakettia ja saavat provision jokaisesta uudesta systeemiin mukaan tulijasta, jotka taas jakavat tuota samaa ilmaista infopakettia ja saavat provision jokaisesta uudesta systeemiin mukaan tulijasta, jotka taas jakavat tuota samaa ilmaista infopakettia ja saavat provision jokaisesta uudesta ........ HAHHAAHAAAHAA!

Muut aloituspakkaukset ovat ilmeisesti suurinpiirtein samansisältöisiä. Esimerkiksi lainaus ilmaisesta infopaketista Bensa Clubin kohdalta: "Sen lisäksi, että Sinä myyt meille bensakuittejasi, on Sinun kartutettava Bensa Clubin jäsenmäärää...". Eli sama ketjukirjemäinen toiminta tässäkin.

Firmahan ei sinänsä lupaa mahdottomia, vaan voit todellakin tienata kotonasi! Olettaen että firma maksaa lupaamansa provisiot. Mutta kun vähän ajattelet asiaa järjelläsi, niin tajuat, ettei hommassa ole mitään mieltä. Joudut itse kustantamaan mainonnan sanomalehdissä ym, kirjekuoret, monisteet, postimerkit jne. Tulopuolella on heidän oman ilmoituksensa mukaan 3 US $ (noin 15 mk) provisio jokaisesta uudesta ketjuun liittyvästä. Ja tämän lisäksi kuulemma 1 US $ (noin 5 mk) jokaisesta ketjussa alempana olevasta uudesta asiakkaasta. Ja mikä hassuinta, jokainen jolle saat homman myytyä, on Sinun kilpailijasi samoilla markkinoilla! Eli mitä enemmän teet bisnestä, sitä enemmän yrittäjiä on jakamassa samaa kakkua. Ymmärräthän kai, ettei tämmöinen voi kovin kauaa toimia!

Jos kuitenkin todella haluat mukaan tällaiseen bisnekseen, niin miksi antaisit suurimmat voitot Finaltalle? Mikset itse kehittäisi samantapaista systeemiä, niin hyödyt enemmän. Koska ketjun ensimmäinen on se ainoa, joka todelliset voitot kerää. Miksi siis olisit ketjussa alempana?


Haastattelin puhelimitse erästä Finaltan "asiakasta", joka on nainen Pohjois-Suomesta. Hän oli nähnyt firman mainoksen marraskuussa -96 Helsingin Sanomissa ja tilannut mielenkiinnosta tuon "Täytä kirjekuoria kotonasi" -aloituspaketin hintaan 180 mk. Paluupostissa tulleet ohjeet olivat selkeät ja hän oli alkanut hommiin; Eli mainosti muutamassa lehdessä omalla kustannuksellaan ilmaista infopakettia "Tienaa tuhansia...". Muutaman infopaketin hän oli lähettänyt omalla kustannuksellaan, ja sitten lopettanut koko homman "tultuaan järkiinsä". Mitään tietoa hänellä ei ole, onko Finalta saanut hänen kauttaan uusia asiakkaita. Markkaakaan (tai siis dollariakaan) hän ei ainakaan toistaiseksi ole saanut provisioita.
Eli ainakaan hän ei "tienannut tuhansia" vaan jäi koko hommassa loppujen lopuksi muutaman satasen tappiolle.


Katso myös yhteenveto Finalta-farssista.


Finalta löytyy Suomen Kuluttajaliiton mustalta listalta.

Katso myös mitä Kuningaskuluttaja kertoo Finaltasta.


Lopuksi linkkejä Finaltan / Eurogalaxyn / F.I.Corp:in omille mainossivuille.

Ja vielä viimeinen varoitus, ennenkuin klikkaat linkkejä: Ole tarkkana! Ajattele! Käytä järkeäsi! Älä ole höynäytettävä hölmö!

Myös nämä Finaltan sivut ovat näköjään lakanneet toimimasta:

Lisäksi Finalta on löytänyt ilmaisen paikan mainossivuilleen helsinki.serveri.net:istä. Tässä muutamia sieltä löytyviä Finaltan mainoksia: Sexasut, Laihdu, Workathome, Tamagotchi

Muita uudempia:

Ja muistakaa! Edellä olevien linkkien tarkoituksena ei ole mainostaa kyseisiä Finaltan sivuja. En suosittele alkamaan minkäänlaisiin kauppoihin firman kanssa!


Haluatko kuulla Finaltan puhelinvastaajan viestin? Eli ilmeisesti itse legendaarisen Victoria Neimanin suloisen äänen. Tässä wav-tiedosto, 94k.


Ja aivan viimeiseksi yksi Finaltan liikeideoista, TIENAA VIDEOLLA, hinta 360 mk, nyt Huijarisivujen lukijoille aivan ilmaiseksi!


ETUSIVU