Postituslista ||Keskustelu ||Muut sivut ||Pääsivu ||Paulin sivu ||Pian sivu ||Xenan olemus ||Xenan historiaa ||Gabrielle ||Lucy Lawless, Xena ||Reneé O'Connor ||Hudson Leick ||Episodit ja lähetysajat Suomessa ||Hercules, episodit ja lähetysajat Suomessa ||FanFic ||FanArt ||Mytologian jumalista ||Xena-CD ||Vieraskirja ||Linkkejä ||Xeniittitapaamisia
SUOSITTELEN SIVUJA KEHYKSILLÄ
PAULIN XENA -SIVUT

.

PAULIN XENA -SIVUT

SUOMALAISIA XENIITTITAPAAMISIA

 

 

The Finnish Xenites have had several gatherings after the year 2000. They have been from smaller, one night meetings up to three days events. You can find them all on this page, Xenature IV   is in English but unfortunately the others only in Finnish.
 
  However, you can find links to photos of most meetings by searcing the frase "Photo Gallery" , on this page

Kerään tälle sivulle juttuja suomalaisista Xeniittitapaamisista. Jos olet järjestämässä tapaamista, niin laitetaan siitä tänne kutsu ja kun se on ollut , niin olisi mukava saada siitä raportti tänne.

  XENIITTEJÄ TAPAAMISESSAAN XENIITTEJÄ TAPAAMISESSAAN

 


 

Ensimmäinen (?) Xeniittitapaaminen 11.3.1999
Suunnittelutapaaminen 5.2.2000
Tampereen Xena Night 15.4.2000
Helsinki Xenathon 10.- 11.6 2000
Tapaaminen, joka ei toteutunut
Mixei Xena Night Tampereella 2.3.2002
Imjärvi Xenature      17.-18.8.2002
Imjärvi Xenature II   6.-9.6.2003
Imjärvi Xenature III   4.-7.6.2004
Jyväskylä   9.-.11.7.2004
Xenautica   23.-.24.7.2004
Imjärvi Xenature IV   12.-15.8.2005
Imjärvi Xenature V   11.-14.8.2006
Finncon 2006   18.-20.8.2006
Imjärvi Xenature VI   10.-13.8.2007
Imjärvi Xenature VII   11.-14.8.2008
Amorella Xenautica V   24.-25.1.2009
Imjärvi Xenature XIII   19.-21.8.2016
Imjärvi Xenature XIV   03.-06.8.2017

 

 

ENSIMMÄINEN (?) XENIITTITAPAAMINEN 11.3.1999

En tiedä oliko tämä ensimmäinen suomalainen Xeniittitapaaminen. Niin silloin ainakin luultiin. Myöhemmin olen kuullut, että jotkut muutkin Xeniitit ovat tuttuja keskenään. No ainakin tässä toinen matkusti ihan eri paikkakunnalta.

Kopioin tähän tekstin, joka oli Keskustelusivulla 15.3.99

Oli pakko kirjoittaa tuo isolla että huomaatte. Meillä oli nimittäin pienimuotoinen alku Xeniitti-tapaamisille. Tosi pieni. Pia, joka on kirjoittanut suuren joukon episoditarinoita näille sivuille, oli Helsingissä käymässä. Käytiin tutkimassa Kukunoorin tavaroita ja ostettiin vähän lehtiä ja kuvia ja löydettiin muutakin mielenkiintoista. Juttua riitti Xenasta ja vähän muistakin maailman asioista kolmeksi tunniksi. Pia sai minut kateelliseksi upeilla Xena-sarjan kuvilla - mitä lie kooltaan, jotain kai 20x30 cm - ja Xenan vuosikirjalla.

.

 

SUUNNITTELUTAPAAMINEN 5.2.2000

Xeniitit-postituslistalla sovittu Xeniitti-tapaaminen oli Helsingissä lauantaina 5.2. Tilaisuus oli historiallinen, sillä se oli ensimmäinen useamman Xeniitin tapaaminen Suomessa.

Varsinainen kokouspaikka oli Helsingissä eräässä pizzapaikassa, johon kokoontuminen oli sovittu klo 18. Me ensimmäiset malttamattomat olimme paikalla jo neljännestuntia etukäteen. Meille myönnetty pötävaraus tarkoitti, että siellä oli kolme erillistä neljän hengen pöytää meille varattuna. Osalle ilmoittautuneista oli tullut esteitä, mutta paikalle saapui yhdeksän Xeniittiä, kaukaisin Varkaudesta. Tarjoilijan myötävaikutuksella me energiset Xeniitit laitoimme paikan (tai ainakin ne pöydät) uuteen järjestykseen yhdeksi pitkäksi pöydäksi.

KUVA17F 100K
Copyright Pauli Huuhka 22.3.2000

Kaikille oli varmaan yllätys :-), että keskustelun pääaiheena pizzoja, leipiä ja broileria syötäessä oli sarja nimeltään Xena! Siinä sitten käytiin läpi mitkä jaksot olivat ketäkin miellyttäneet, pohdittiin minkälaisia henkilöitä sarjan päänäyttelijät olivat ja miten Lucy oli sarjaan saatu. Sarjan kuvaamisesta ja stunteista riitti juttua ja siitä miten kukin oli sarjan vangiksi joutunut. Keskustelu kulki vielä muihinkin sarjoihin ja leffoihin.

Kun pizzat oli syöty, päästiin varsinaiseen pääasiaan, eli suuremman Xeniittitapahtuman alustavaan suunnitteluun. Vaikka useimmat asiat jäivät hyvin alustaviksi ja tarvitsevat vielä miettimistä, saatiin muutamia asioita sovittua.

Ohjelmaehdotuksia ideoitiin jo melkoinen määrä. Se, että laajeennetaanko ohjelmalistaa vai ehkä supistetaan, riippuu siitä kuinka pitkä tilaisuudesta tehdään ja paikkakin voi vaikuttaa siihen. Ajatuksia olivat mm. jaksojen esittäminen videotykillä tai telkkareista, bloopperivideoiden ja haastattelujen esittäminen, kilpailuja kuten chakraminheitto, sotahuuto, look-alike -kilpailu, Xena-tavaroiden myyntiä (Kukunor), sketsejä tai näyttelemistä sarjan jaksoista yms.

Näissä keskusteluissa ja suunnitteluissa aika vierähtikin jonnekin puoli kymmenen tai kymmenen nurkille. Muutama joutui lähtemään kotiin mutta me muut jatkoimme Xena- ja paljon muutakin keskustelua yhdessä lähiseudun pubissa. Aika vierähti liiankin nopeasti, sillä kello oli jo yhden aikaan seuraavaa päivää kun siirryimme tummempiin tunnelmiin, eli yhteen teknopaikkaan. Se mokoma suljettiin jo kello kolmelta. Näin sitten se loppukin joukkomme katosi kukin omille suunnilleen.

.

 

TAMPEREEN XENA NIGHT 15.4.2000

Lauantaina 15.4.2000 vietettiin Tampereella ensimmäinen ihan oikea Xena Night, sillä se oli ensimmäinen kokoontuminen, jossa oli oikein järjestettyä ohjelmaa.

Tuhannet kiitokset Katjalle, joka yksinään vastasi Tampere Xena Night -tilaisuuden järjestämisestä. Töitä oli ollut paljon jo mainostamisessakin, sillä Xena-kuvia tuli vastaan jo matkalla tapaamispaikalle. Lähellä oli myös paikallisradion ja lehdistön saapuminen paikalle, mutta jättivät sitten kuitenkin tulematta.

Kokoontuminen oli järjestetty hieman keskustasta sivussa olevaan paikalliseen pubiin. Katja oli järjestänyt ohjemaa kello 19-03 ajalle. Kiperä trivia vei illasta tunnin, muuten nähtiin Xenan jaksoja pubin valkokankaalta ja tutustuttiin toisiin Xeniitteihin.

Vaikka paikassa oli illan aikana paljon muitakin kuin Xena-faneja, niin faneja osoittautui olevan enemmän kuin oli luullutkaan sillä vielä kello yhden aikaan yöllä, jolloin osa fanejakin oli jo lähtenyt, parikymmentä henkeä seurasi tiukasti valkokankaan tapahtumia. Xeniittejä oli tullut tamperelaisten lisäksi ainakin Helsingistä, Lahdesta, Kuopiosta ja Sotkamosta.

Jos joku epäilee, että TV-sarjojen fanit ovat yksinäistä ei-sosiaalista joukkoa, joka nyhjöttää omissa koloissaan, niin tervetuloa seuraaviin tapaamisiin katsomaan kuinka vilkkaana keskustelu käy, eikä pelkästään Xenan ympärillä

Näimme jaksoja: The Furies, Been There Done That, A Day In The Life. Tämän jälkeen Suomessa estittämätön The Price. Trivian jälkeen nähtiin sitten Katjan leikkaama kooste johdannoksi seuraavaan jaksoon: The Bitter Suite. Illan päätti One Against An Army.

Trivian voiton vei pari Heidi/JussiL, jotka pääsivät nauttimaan palkinnon jo paikan päällä. Eipä auttanut vaikka Toni ja minä yritettiin kaikkemme; toiselle sijalle jäätiin.

Onneksi olkoon Heidi ja Jussi!

Odotan jo innolla seuraavaa tilaisuutta tavata muita Xeniittejä.

.

 

TAKANA ON
HELSINKI XENATHON  


Xeniitti-postituslista järjesti
omakustannushintaisen tilaisuuden Helsingissä
2000
10.6 klo 12 - 11.6 klo 12


PIENI RYHMÄKUVA
KUVASSA PUOLET PAIKALLA OLLEISTA XENIITEISTÄ
KUVA SUUREMPANA

Tapahtumapaikkana oli entisen elokuvateatterin tilat. Meidän onneksemme katselutilaksi jouduttiin vaihtamaan 500 hengen katsomo pehmeine tuoleineen (Helsingin parhaat?). Kuva heijastettiin teatterin valkokankaan korkuiseksi uudenaikaisella tehokkaalla videotykillä ja äänet tulivat elokuvateatteriluokan äänilaitteden kautta. Siellä katsottiin 24 tunnissa 22 jaksoa Xenaa, joista 3 jaksoa oli Herculeksen Xena-trilogia korkealaatuisena DVD-versiona.

 


VALMISTELUA

Tilaisuutta edelsi kuitenkin monta suunnittelukokousta, joista otettiin irti enemmänkin kuin vain suunnittelua.

Ensimmäinen suunnittelukokous (5.2.2000) oli samalla ensimmäinen suurempi Xeniittitapaaminen. Siinä ideoitiin tilaisuuden yleisiä järjestelyjä ja ohjelmaa. Myöhemmät suunnittelutapaamiset rajoittuivat käytännön syistä kuuden paikkakuntalaisen ryhmään.

Suunnitteluun hankittiin lisäksi apua postituslistalaisiltakin ja jaksotoivomuksia esitettiin runsaasti Xenan historian alusta loppuun. Suunnitteluryhmä päätyi jaksolistaan: Herculeksen Xena-trilogia eli The Warrior Princess, The Gauntlet, Unchained Heart ja varsinaisista Xena-jaksoista: Sins Of The Past, The Reckoning, Hooves and Harlots, (Altered States), Callisto, Destiny, The Quest, Price, Bitter Suite, Sacrifice 1 ja 2, Adventures In The Sin Trade 1 ja 2, Family Affair, When In Rome, Crusader, Ides Of March, Devi, Between the Lines, The Way, (A Day In The Life). Suluissa olevat jaksot jäivät esittämättä.

Järjestäjien kannalta tilaisuuden alku oli tosi vauhdikas. Yhden auton hajoamisen takia järjestelyt päästiin aloittamaan puoli tuntia myöhässä ja niin siellä olikin vielä täysi rakentamisvauhti päällä kun Xeniittejä alkoi tulla. Kahvien piti olla valmiina alkamisaikaan kello 12, mutta kauppaan tarveaineita ostamaan päästiin vasta sen jälkeen. Kahvit ja teevedet saatiin kuitenkin keitettyä ja kaikille pullat käteen. Bloopperivideoiden esittämisestä luopumalla päästiin aikatauluun, mutta illan ja yön aikana tuli muita viiveitä ja niin luovuttiin kahden jakson esittämisestä. Kukunorista oli sovittu haettavaksi tavaraa myyntiin ennen puolta päivää. Kauhukseni muistin vasta kolmen aikaan, että hakeminen oli unohtunut, mutta saihan ne sentään vielä haettua.

Illalla oli varattu tauko syömistä ja visailua varten. Jussi Liukkonen oli laatinut kysymykset niin, että muut järjestäjätkään eivät niitä tietäneet. Tulijat oli arvottu ryhmiksi jotka vetäytyivät syönnin jälkeen ratkomaan visaisia kysymyksiä teatterin nurkkiin. Suomessa nähtyjen jaksojen esittäminen päättyi ennen yhtätoista The Questiin, jossa on se kuuluisa suutelukohtauskin (sigh). Kello yksitoista alkoi yösessio, jossa oli Suomessa näkemättömiä jaksoja, ensimmäisenä kuuluisa The Price, jonka MTV oli jättänyt esittämättä liiallisen raakuuden takia. Sen jälkeen muutama kolmannen kauden jakso ja sen jälkeen neljännen kauden jaksoja, mukana Intia-trilogia ja siinä The Way versiona, joka vedettiin levityksestä ja on nähty vain USA:ssa.

Melkoisen suuri joukko Xeniittejä istui lattialla ja pelasi trading cardeilla.

Lähes kaikki katsoivat tiukasti jaksoja läpi yön, mutta jotkut järkevimmät(?) ottivat muutaman jakson mittaiset torkut. Nukkujia löytyi teatterin penkkien välistä ja muutama lattioiltakin. Osa taisi ottaa torkkuja kuvitellen seuraavansa koko ajan ohjelmaa. Aamulla siellä sitten vaelteli joitain pirteitä xeniittejä ja joukko zombieita kahvimukien kanssa kuljeskellen.

Näytteillä oli Xeniittien tuomia kirjoja, kuvia, CD:eitä ja taisteluvälineitä. Taisteluvälineitä oli pari kappaletta: Virallisen chakramin, joita on tehty vain rajoitettu määrä, toi tilaisuuteen (kuka se olikaan?)ja itse tehdyn aivan oikeaoppisen ja oikean kokoisen Gabriellen taistelusauvan tarkan kopion toi (kuka se olikaan?). Taisi herättää Helsinkiin tullessa ihmettelyä kanssamatkustajissa. Eri tasoisia sauvan pyörittäjiä löytyi joukosta yllättäen useampiakin ja kaikki eivät tainneet edes esittää taitojaan. Yksi suuri ohjelmanumero oli Pleikkari ja siinä Xena-peli. Xeve näyttikin olevan varsinainen tekijä taistelutaidoissa pelin kimpussa.

Itseltäni lähes kaikki aika meni pieniin järjestelyasioihin ja ennen kaikkea konehuoneessa videoiden pyörittämiseen tai taukojen aikana kasettien etsimiseen. Joillekin jäi enemmän aikaa muiden Xeniittien kanssa juttelemiseen, mutta tiiviin ohjelman takia se taisi useimmilla jäädä melko vähiin.

Ennen lähtöä oli vielä trivian Finale Grande, jossa oli mukana kaksi ryhmää. (Täytyy katsoa löytyykö joukkueiden jäsenten nimet vielä jostain). Voittajajoukkueessa olivat ainakin Hansu L ja Heidi. (Oliko joukkueessa muita ja jos oli, niin kuka/ketä?). Jussi L joka trivian kysymykset laati sanoo kisasta:

Triviakysymyksten aiheet vaihtelivat pop-kulttuurista ja piirretyistä klassiseen kirjallisuuteen -- ja kaikkiin löytyi (oikea!) vastaus innokkaasta Xeniittijoukosta. Mielestäni tämä kertoo paljon Xena-harrastajien laajasta kirjosta, ja tunnen itseni ylpeäksi voidessani sanoa kuuluvan tähän eliittijoukkoon. (BTW, itse en olisi osannut kaikkiin kysymyksiin vastata ilman lunttilappuani... :-)

Tilaisuuden lähestyessä loppua oli monella jo kiire ehtiä juniin ja busseihin, osa ehti ottaa lähdön rauhallisemmin. Ryhmäkuvan ottaminen jäi sen verran myöhäiseen, ettei kaikkia saatu kuvaan. Puolen päivän aikaan Ooli jäljellä vain muutaman järjestäjän joukko. Paikkaan laskeutunut hiljaisuus tuntui epätodelliselta kaiken tohinan jälkeen. Järjestäjillä oli kuitenkin vielä edessään yli tunnin urakka tavaroiden kasaamisessa. Kyllä kotona sitten maistui pari bisseä ennen kuin heittäytyi nukkumaan kello 17, heräsi välillä puoleksi tunniksi syömään syömään ja heräsi seuraavan kerran maanantaiaamuna töihin lähtöön liian myöhään.

Ehdin ottaa joitain kuvia tilaisuudessa. Täällä on Photo Gallery..

Xenathonin kutsun, joka aikaisemmimn oli tällä sivulla, löydät tästä.

Alustavan ohjelman ja aikataulun löydät tästä linkistä

Trivian kysymyset ja vastaukset löytyvät Xenathon Trivia -sivulta

Osallistujien antamasta palautteesta ja järjestäjän näkökulmasta löydät lyhyen tekstimuotoisen tiedoston

Avuksi niille, jotka järjestävät vastaavaa (Xena tai muuta) tilaisuutta olen laittanut saataville tilaisuuden työnjaosta ja järjestelyistä laaditun etukäteissuunnitelman (Word-tiedosto). Siihen on lisätty tilaisuuden jälkeen tehty tarkastelu siitä mikä onnistui, mikä ei ja mitä muuta olisi pitänyt ottaa huomioon.

 

HELSINKI XENATHON 10.-11.6.2000
.

 

TAPAAMINEN  
JOKA EI TOTEUTUNUT :-(

Olemme suunnitelleet jo pitkään uutta Xeniitti-tapaamista. Järjestäminen on jäänyt lähinnä kiinni kohtuuhintaisen kokoontumispaikan löytymisestä. Ei ole helppoa löytää tiloja, jossa on riittävä AV-välineistö ja mahdollisuus myös yöpymiseen.

Laitan tähän kopion mailista (hieman editoituna), joka on lähetetty Xeniittilistalla.
Jos olet vähänkin kiinnostunut, laita minulle maili osoitteesta johon voin lähettää lisätietoja. Laita mielellään myös pyydettyjä ideoita.

On kulunut pitkä aika Helsingin Xenathonista -- olisiko tullut aika järjestää uusi tapaaminen? Vähemmän videoita, enemmän seurusteluaikaa, ripaus pientä ohjelmaa.

Ajankohdaksi on suunniteltu elokuun toinen viikonloppu (10.-12.8). Miltä vaikuttaa?

Mahdollinen tapaamispaikka olisi kauniissa keski-Suomessa Heinolan vanha Seminaari, kivenheiton päässä kasinon rannasta, jossa Heinolassa Jyrää -konsertit järjestetään. Kohtuulliset tilat, sauna, majoitusmahdollisuus kesähotellisiivessä (200 mk/hlö 2 hengen huoneissa, aamiainen sisältyy) tai läheisessä hotelli Kumpelissa tai läheisellä Heinäsaaren leirintäalueella. Kaksipäiväinen tilaisuus ilman majoitusta kustantaisi n. 120 mk/hlö (jolla kuitataan paikan vuokra).

Ohjelmaa varten tarvitaan ehdotuksia ja toiveita otetaan vastaan. Laitapa aivosolut heti liikkeelle ja lähetä meille ehdotuksia.

Jos on kiinnostusta, niin ilmoita piakkoin. Laita maili
Pauli Huuhkalle:

Ehdotukset voisit laittaa lisäksi listalaisille, niin voitaisiin vaikka keskustella ja suunnitella mailitsekin.

Tiedämme, että näin kesäaikaan voi olla vaikea tavoittaa Xeniittejä, mutta jos nyt ei löydy enempää kuin kourallinen innostuneita, niin ehkä yritämme kuukauden päästä uudestaan. (Pienemmälläkin porukalla voidaan toki kokoontua, vaikkapa jonkun kotiin tai raflaan; käytettävissämme on pienimuotoisempaankin tilaisuuteen soveltuva piskuinen videotykki :-)

Eli nyt vain sormet näppäimistölle.
 

 

MIXEI XENA NIGHT
TAMPEREELLA
2.3.2002

SubXena -sivujen ylläpitäjä aXa järjesti suuren Xenatapaamisen Tampereella. Tilaisuuteen oli käytettävissä koko illan ja yön aina aamutunneille asti ravintola Mixei.

Axa ja apulaiset olivat tehneet valtavan työn lavasteissa, eli kaikennäköisessä rekvisiitassa. Löytyi kaikenlaista tyylikästä pahvista (tms.) tehtyä asetta ja löytyi henkilöhahmojen kuvia. Tanssitilassa oli jopa valtaisan kokoisia kuvia (ainakin Xenasta, huomasin vasta yöllä asemalle kävellessä, että jäi huoneessa käymättä). Erikoisuutena olivat vielä Xena-aiheeseen suunnitellut erikoisjuomasekoitukset.

Illan mittaan paikka täyttyi niin, että alkoi jo olla vaikeuksia liikkua siellä. Vaikka mielessä olikin, että Xenafaneja olisi ollut vain pieni osa joukosta, niin ainakin joukon läpi kulkiessa kuuli asiantuntevia juttuja sarjasta ja siitä kuinka se oli saanut alkunsa Herculeksesta. Vaikka meitä Xeniitti-listalaisia olikin vain reilut kymmenkunta, pääasiassa Etelä-Suomesta, oli muita Xenaa seuranneita todella paljon.

Videotykin alettua suoltaa valkokankaalle SubTV:ltä nauhoitettuja jaksoja tunnelma tiivistyi entisestään, samoinkuin tungos kankaan ympärillä. Monelle se oli tilaisuus nähdä jaksoja, joita eivät olleet nähneet SubTV-kanavan puuttumisen takia. Yöllä pyörähti käyntiin myös perinteisesti trivia. Voittaja ei nyt enää tule mieleen, mutta Xeniitti-ryhmä, jossa minäkin olin mukana, hävisi voittajalle yhdellä pisteellä.

Kun Mixein sulkeuduttua kiirehti aamuyön Helsinkiin lähtevään junaan, saattoi vain todeta, että kyllä kannatti tehdä matka. Oli mahtavaa tavata taas Xeniitti-listan tuttuja, muita tuttuja Xeniittejä ja uusia Xena-faneja.

Kiitokset aXa:lle ja avustajille mahtavasta illasta!

.

 

XENATURE
17.-19.8.2002

Kutsu
Tapahtuma

Xenature I logo

KUTSU

Xeniiteille, eli kaikille Xenafaneille on nyt varattu Heinolan läheltä tilat tapaamista varten lauantai-maanantai 17.-19.8.2002. Lauantaina aloitetaan puolelta päivin ja maanantaina aamupäivällä lähdetään sopeutumaan takaisin normaaliin yhteiskuntaan.

Tiloina on vanha koulu ja siihen kuuluva rantasauna. Sisätiloissa voi yöpyä kolmisenkymmentä henkeä ja telttailukin onnistuu. Voit tutustua paikkaan osoitteessa http://rievelinmutka.imjarvi.info/. Paikassa on tukevat retkivuoteet ja niissä patjat. Jokainen tuo omat liinavaatteet ja peiton tai sitten makuupussin.

Heinolan keskustasta tulee matkaa 18 km. Moottoritiellä (valtatie 4 eli E75)on Heinolan eteläisen liittymän kohdalla City-Market, huoltoasema, Alko ja Mäkkäri. Kokoonnutaan siellä 11.00. Rievelinmutkaan lähdetään 11.30. Tarvittaessa käydään hakemassa linja-autolla tulleet linja-autoasemalta Helsingin pikavuoron tuloaikaan klo 10.50. City-Marketilta ajetaan moottoritietä (tai vastaavasti Heinolan keskustasta tietä 140) n. 6 km pohjoiseen, jossa käännytään Kouvolantielle, tie mumero 46 . Sitä ajteaan itään 4,5 km, Voikosken risteys vasemmalle ja tietä 4143 3km Imjärven risteykseen ja sitä 4,4 km, kunnes hyvin kapea tie vasemmalle Rivelinmutkaan satakunta metriä. Kukaan Xenafani ei voi erehtyä siitä risteyksestä :) Kartta löytyy tästä linkistä

Eri puolilta Suomea tulevat voivat sopia keskenään kimppakuljetuksia. Ne selviävät helpoimmin, jos liityt Xeniittilistalle. Muussa tapauksessa voit laittaa minulle mailia, niin voin kysellä puolestasi. Jos tulet junalla, niin pääset Lahdesta linja-autolla Heinolaan. Aikataulun voit hakea Matkahuollon sivuilta. Sopiva vuoro on esimerkiksi Helsingistä 8.30 lähtevä Joensuun vuoro, joka jatkaa Lahdesta 10.15 ja on Heinolassa 10.50. Bussilla tulevat haetaan tarvittaessa linja-autoasemalta. Kysy sitä tarkemmin minulta.

Ohjelmassa on tietenkin Xenan jaksoja, mutta aikaa varataan hyvin myös saunomiseen, nuotiolla istumiseen sekä makkaran paistoon. Nekin kaikki sisältävät tietysti paljon Xenaa. Muutakin ohjelmaa varmasti tulee vielä lisäksi.

Osallistumismaksulla katetaan paikan vuokra ja lauantaille ja sunnuntaille yksi yhteisateria, joka on jauhelihamakaroonia. Grillattavat samoin kuin juotavatkin (muut kuin vesi) tuo jokainen itse. Maksu tulee olemaan ehkä 15 euron luokkaa hengeltä.

Tarkempaa ajantasaista tietoa tilaisuudesta ja järjetelyistä saa parhaiten Xeniittilistalla, mutta laitan sitä kyllä tännekin.

Jos tulet mukaan, niin laita siitä minulle maili tai tekstiviesti, niin osaamme varata sinulle ruokaa. Ja ilmoita samalla tarvitsetko kuljetuksen linja-autoasemalta.

TAPAHTUMA

Ryhmäkuva
Suuremman kuvan 430 kb löydät täältä

Tilaisuuteen tuli 14 Xeniittiä, joista kaksi ei valitettavasi ollut enää paikalla ryhmäkuvaa otettaesa.

Kaksi yllätystä tuli lauantaina ennen kuin pääsin Rievelinmutkaan. Ensimmäinen yllätys oli se, että olin ilmoittanut kaikille tapaamispaikan 6 kilometriä liian pohjoiseen. Toinen yllätys oli, että itseni lisäksi vain yksi toinen autollinen ajoi paikasta ohi.

Ohjelma alkoi ostosten tekemisellä marketista, sekä yhteistä ruokailua varten, että kukin omiin tarpeisiinsa. Sitten lähdettiin ajamaan Heinolan läpi kohti Rievelinmutkaa. Kahdeksan auton letka näytti mahtavalta taustapeilistä katsottuna ja taisi välillä hieman muita hitaamman vauhdin takia kerätä taakse muutaman ihailijan.

Vanhalle koululle päästyä alkoi paikkojen kuntoon laittaminen. Se tarkoitti audiovisuaalisten laitteiden kytkemistä paikalliseen äänentoistojärjestelmään, valkokankaan ja videotykin asentamista ja esitystilan ikkunoiden peittämistä mustalla muovilla. Samaan aikaan Elina ja Jussi valmistivat kahden päivän ruuat.

Paikkoihin tutustumisen ja yhteisruokailun jälkeen lähtivätkin sitten pyörimään viitoskauden Suomessa nauhoitetut jaksot. Ne, jotka eivät niitä olleet nähneet, istuivat tiukasti "teatterin puolella". Mutta niin kuin Xeniiteistä arvaa, melkein yhtä tiukasti siellä olivat nekin, joille jaksot olivat tuttuja. Osalla jo useammankin kerran nähtyjä. Ohjelma oli tehty sellaiseksi, että aikaa jäi myös tauoilla keskinäiseen seurusteluun ja saatiinpa sitä aikaiseksi illalla muutaman hengen lentispelikin. Pingis jäi verkon ja pallojen puutteseen.

Yön pimennyttyä oli rantasauna lämmin ja grillinuotio hiilloksella. Seuraavat tunnit kuluivat saunoen, uiden ja istuen nuotiolla makkaraa grillaamassa keskustelujen kulkiessa Xenan lisäksi lähes kaikessa mahdollisessa maan ja taivaan välillä. Kirjaimellisestikin. Illan aikana nähtiin toistakymmentä satelliittia ja kymmenkunta todella komeaa tähdenlentoa. Perseidien piti olla mennyt jo viikkoa aikaisemmin, nämä saattoivat olla pari päivää ennen huippua olleita Orionideja, jotka ovat Halleyn komeetan aiheuttamia. Kun puolen yön jälkeen palattiin koululle, osa meni nukkumaan, mutta osa jatkoi jaksojen katsomista löydettyään kätköistä kuutoskauden jaksoja. Kun itse menin nukkumaan joskus klo 3 aikaan, jäi saliin vielä katsojia ja herättyäni klo 9, olivat eräät jo katsoneet kaksi jaksoa.

Toinen päivä kului taas seurustelussa ja jaksonen katsomisessa. Kahden päivän aikana ehdittiin katsoa lähes kaikki viitoskauden jaksot. Erikoisnumerona oli vielä Jussin johtama retki kahdensadan metrin päähän katsomaan paikallista koskea, jonka kohina oli koko ajan kuulunut koululle. Koski oli komea luonnossa ja kuvassakin - huolimatta siitä ettei siinä olisi millään veneellä laskettu. Kahlaaminen olisi varmaan käynyt hyvin.

Muutamat Xeniitit joutuivat lähtemään aikaisemmin, mutta muuten ohjelma päättyi sunnuntaina klo 7 aikaan illalla ja joukko hajaantui vähitellen, lukuunottamatta neljää henkeä. Paikkojen kuntoon laittamisen jälkeen istuttiin taas pari tuntia nuotiolla grillaamassa makkaraa. Seuraavan aamuna lähdettiin sitten loppusiivoamisen jälkeen kymmenen aikoihin kohti Helsinkiä.

Vaikka valokuvaamiseen ja videointiin ei ehtinyt ja muistanutkaan keskittyä, tuli sentään jotain muistoksi.

Tilaisuuden nimi XENATURE on muuten yhdistelmä sanoista Xena ja nature, kun kerran luonnon keskellä oltiin. Oli ehdolla "Xenaleirikin", eli "Xena Camp", mutta se nimi ei kaikkia innostanut :)

Ja lopuksi pitää tietysti sanoa että:
Kuvauksien ja tapaamisen aikana ei vahingoitettu yhtään Xeniittiä, paitsi että lentopallossa syntyi yksi venähtänyt, sinertäväksi muuttunut peukalo.

Täältä löytyy Photo Gallery. Kaikki kuvat ovat samalla sivulla ja niiden koko on ainakin toistaiseksi yhteensä 1.1 Mb. Latausaika on ISDN:llä yli 2 min. Kärsivällisyyttä :)

.

 

XENATURE II
6.-9.6.2003

Xenature II logo

Xeniiteille, eli kaikille Xenafaneille oli taas varattu 18 kilometrin päässä Heinolasta olevalta Imjärveltä vanha koulu ja järven rannalla oleva sauna tapaamista varten. Siellä vietettiinkin mahtavaa aikaa perjantai-illasta aina maanantaiaamuun asti.

Itse paikasta ja järjetelyistä löydät enemmän tietoa kutsusta.

Outi Y on auttanut seuraavassa tekstissä omilla kokemuksillaan ja kommenteillaan, lisäykset ovat kallistetulla tekstillä. (Kiitos Outi.)

Tilaisuus alkoi monelle jo tunti tai pari ennen Heinolaa, sillä silloin kerättiin autokyyteihin mukaan muita Xeniittejä. Kolmen aikaan tavattiin Heinolassa ja hyökättiin lähes täydellä joukolla verottamaan paikallista elintarvikevarastoa. Kaksi vankkuria lastattiin täyteen ruokatarvikkeita, mutta koska kyläläiset olivat varsin ystävällisiä niin poistuttaessa avustettiin niitä joillain paikallisesti kelvollisilla kolikoilla. Ihan komea autokaravaani halkoi sen jälkeen paikallista erämaata kohtaamatta vihamielisiä alkuperäisasukkaita ja selvityi leiritymisalueelle.

Sitten selvisivät vaikeudet: rakennusten ovet olivat lukossa ja satoi vettä. Onneksi löysin syyllisen ja vastuullisen helposti katsomalla peiliin. Oli pitänyt soittaa Heinolasta avaaja paikalle.

Perillä. Silmiemme eteen avautui hiekkainen/ruohikkoinen pihamaa, jolla "kuudestilaukeavan" saniteetti-tilan (ensimmäinen asia joka minulle itse paikasta esiteltiin) seurana seisoskeli vaalea puutalo, päämajamme. Sekalainen joukkio märkiä, mutta ystävällisiä kasvoja otti meitä jälkimmäisiä vastaan. Olimmehan osan tavanneet jo marketilla, mutta vasta nyt, päätepisteessä, saattoi ihmisiin rauhassa tutustua ja vaihtaa kuulumisia.

Yksityiskohtia, yksityiskohtia...
Ensisilmäyksellä joukkio oli kuin mikä tahansa kaveriporukka, joka oli päättänyt lähteä luonnon rauhaan viikonlopuksi; Ei näkynyt kaksoisolentoja, erityisen suuria teräaseita tai ruoskia viuhumassa, ei kuulunut taisteluhuutoja, verta ei vuodatettu. Vielä. Pian jo innostuksesta sumentuneet silmäni tarkensivat tuttuun, suorastaan tuohon maagiseen symboliin joka "ulkopuoliselle" ei merkitsisi muuta kuin modernia Karjalankorua; Sama aihe toistui kaulakoruissa, korvakoruissa ja auton etulasissa. Olin löytänyt heimoni.

...Niin, ja mitä tuohon rekvisiittapuoleen muuten tulee; Autojen takakonteista, takapenkeiltä ja Paulin perävaunusta paljastui kokonainen Xenaversumi aina lyömäaseita myöten.

Purettuani omat hynttyyni, ja säälittävän pienet, mutta arvokkaat Xena-varastoni huomasin jääneeni yksin päämajaan. Vedin nutun niskaani, ja lähdin etsimään kadonnutta joukkiota. Pihalta alas järvenrantaan johdatteli pieni kivinen polku vehreän keskellä. Sateen jäljiltä kivet olivat liukkaita, ja kiinnitin aikaisempaa enemmän huomiota jalkatyöhöni. Pari varmaa askelta otettuani, rantatörmän puut alkoivat havista hiljaa tuulessa. Kuulin tutun äänen.

Mitä alemmas mäessä pääsin, sitä voimakkaammaksi melodia yltyi. Vauhtini kiihtyi. Kura ja kivet lentelivät kun syöksyin puskien läpi ääntä kohti.

Ainoa sateensuoja oli rantasaunan terassi. Oli varmaan ensimmäinen kerta kun Xenaa katsottiin suomalaisen rantasaunan ulkoterassilla kannettavalta mikrolta, jonka äänentoistoa oli vahvistettu kunnon stereoilla. Aika käytettiin hyödyksi, sillä samalla pyöri perunateatteri kesäkeittoa varten: neljä kuori perunoita ja kolme pilkkoi niitä. Eikä mennyt puolta tuntiakaan kun päästiin sisätiloihin.

Sen jälkeen alkoikin sitten videotykin, DVD-laitteen, videonauhurin, valkokankaan ja äänentoistolaitteiden virittely. Osa asenteli pimennysverhoja esitystilan ikkunoihin, osa laitteli esille kirjoja, valokuvakansioita ja muuta fanitavaraa ja osa laitteli ruokaa. Ruuan jälkeen ilta kului sitten saunaan asti viidennen kauden jaksoja katsellen.

Tuntui kuin yksissämielin olisimme koko joukkio kieltäytyneet palaamasta takaisin paremmin tuntemaamme todellisuuteen laskeutuessamme jälleen kerran alas rantasaunalle (Tai no... Siis se todellisuus missä "ulkopuolisetkin" elävät, ja omina itsenään. Tai no, mikä on "oma itse" ja keitä ovat `ulkopuoliset`, siis... No, Ymmärrätte.) - Äänet olivat hiljenneet, ajatukset yhä Ateenassa, Xenan ja Gabriellen luona.

Saunan lämmettyä sytytettiin rantanuotio toisten grillatessa makkaraa toiset saunoivat ja kävivät virkistäytymässä järvessä.

... Varoituksista huolimatta sateen liukastamalla laiturilla tapahtui muutama lipsahdus, mutta onneksi onnettomuudet vain näyttivät pahemmilta mitä lopputulos oli.

Aamukahvien ja kaurapuuron jälkeen jatkettiin katsomalla bloopperivideoita ja taisi olla muitakin oheisvideoita ja niiden jälkeen taas viidennen ja kuudennen kauden jaksoja. Iltapäivällä alkoivat vauhdikkaat miekkailuharjoitukset komeilla, mutta turvallisilla bofferimiekoilla.

...Suhteellisen turvallisilla bofferimiekoilla.. ?.

Sateen katkaistua hauskanpidon (kamppailijat puursivat ja katsojilla oli hauskaa ;-). Päivän erikoisuutena nähtiin jakso "A Day in the Life" tekstitettynä Kalevin tekemällä käännöksellä savoksi. Kuudennen kauden jaksot jatkoivat sitten aina saunomiseen ja rantanuotioon asti. Niiden jälkeen vielä kello yksi yöllä pyörähti käyntiin Lucyn ja Reneén kaksituntinen esitys Last Dance in Pasadena.

Kankaalta heijastuvassa valossa kosteat silmäparit kiilsivät Lucyn ja Reneen turinoidessa lavalla.

Kolmas päivä jatkui taas jaksojen, blooppereiden, seurustelun ja muunmuassa kirjojen, korttien ja vanhojen tapaamisten kuvien tutkimisen merkeissä. Iltapäivällä oli Antin järjestämät näytelmät, joissa kolmen ryhmissä esitettiin kohtauksia sarjan jaksoista transkriptien avulla. Yllätykseksi ne esitettiin kolmella kielellä. Mukana jopa hollanninkieli. Viimeisimpänä herkkuna katsottiin sarjan kaksi päätösjaksoa ohjaajan leikkauksena, eli yhteenä 17 minuuttia TV-versiota pitempänä. Muiden lähdettyä viisi Xeniittiä katsoi vielä päätösjaksot Lucyn, Reneén ja Robertin kommentoimina ja lisäksi extran jaksojen kuvaamisesta.

Näkemättä jäi, ja voin sanoa että harmitti. Todellakin. Mutta, reissukokemus oli korvaamattoman hieno ja upea, tarunomainen.

Maanantaiaamuna viimeinen iskuryhmä siivosi paikat lopulliseen kuntoon ja puolenpäivän jälkeen alkoi paluumatka myyttien maailmasta arkitodellisuuteen.

Tilaisuuden aikana ei Xeniiteille aiheutettu fyysisiä vammoja, psyykkiset muutokset uskotaan positiivisiksi.

Täältä löytyy Photo Gallery. kuvat yhteensä 546 kB.

.

XENATURE III
4.-7.6.2004

Xenature III logo

 


Tätä Xenaturea varten ei ollut sivuilla varsinaista kutsua. Edellisen vuoden kutsusta löydät tietoja paikasta ja yleisistä järjestelyistä, ohjelma ja aikataulu olivat tietenkin toiset.

Tämän selostuksen Xenature III:sta on kirjoittanut Outi K:

Koko vuoden sitä taas odotettiin. Ja vihdoin hetki oli käsillä. Taas pääsi viettämään aikaa kaltaistensa "pähkinäpallojen" kanssa Imjärvelle vanhalle koululle. Koskaan ei ole koulussa käynti tuntunut yhtä mahtavalta. Tietysti seuralla ja rannalla olevalla saunalla saattoi olla vaikutusta asiaan, kuten myös sillä tosiasialla, että 18km Heinolasta sijaitsevalla koululla ei opiskeltu muuta kuin Xena-tietoutta.

Niin, kyseessä oli tosiaan kolmas Rievelinmutkassa järjestetty Xeniittien tapaaminen. Jos oikein teknisiksi lähdetään, niin tämänkertainen tapaaminen oli suurin Xenature ikinä. Paikalla oli ennätykselliset 22 henkilöä ja aikaakin tapaamiseen oli varattu enemmän kuin edellisinä vuosina. Tällä kertaa tapasimme ensimmäisen porukan kanssa perjantaina jo yhdeltä Heinolassa ruokatarvikkeiden oston merkeissä. Ja maanantaina viimeiset lähtivät kotejaan kohti kolmen aikaan. Mutta palataan nyt kuitenkin perjantaihin.

Ruokaostoksista suoriuduttuaan joukkoomme körötteli mukavana letkana koululle, jossa päästiin pistämään hösseliksi oikeastaan heti. Salin ikkunat pimennettiin, videotykki, DVD-laite, videonauhuri, valkokangas ja äänentoistolaitteet viriteltiin paikoilleen ja sängyt levitettiin jo valmiiksi, ettei illalla enää tarvinnut sellaisia miettiä. Myös toinen puoli laitettiin samassa häsellyksessä ruokailukuntoon. Kun oltiin saatu kaiken yleisen sählingin jälkeen nälkäiset mahamme täyteen, pääsimme itse asiaan: xenattamiseen.

Tämänkertaisen Xenaturen teema oli xeniitti-postituslistalla äänestettyjen jaksojen parhaimmiston katsominen. Jokaiselta kaudelta oli kaksi parasta jaksoa ohjelmistossa. Ikävä kyllä aika ei veny ja vanu mihinkään, vaan juoksee kovin nopeaan. Emme ehtineet aivan kaikkia jaksoja parhaimmistosta katsomaan, mutta luulen, ettei se ketään niin kamalasti haitannut, sillä ohjelmistoon sisältyi niin paljon ylimääräistä katsottavaa (mm. bloopereita, kommenttiraitoja) sekä hyvin tärkeänä osana yhdessäolo.

Suhteellisen kauniit ja ei liian viileät ilmat suosivat meitä ja saatoimme nauttia myös ulkoilmasta. Erittäin haastava Xena-triviakin pidettiin lauantaina ulkona ja päivän kuluessa kohti iltaa osa porukasta innostui pelaamaan lentopalloa, osa samoili maastossa tutkimassa luontoa. Illat kuluivat rattoisasti iltanuotiolla ja saunoessa. Juttu luisti aiheesta toiseen hyppien eikä vain Xenaan keskittyen ja hymy oli herkässä. Ainoa suuri kiusa taisi olla hyttysparvet, jotka iltaisin kuitenkin tuntuivat keskiyön tunteina katoavan nukkumaan.

Sunnuntaina ohjelmistossa oli Kaunottaria, hirviö ja Apollon sauva-niminen parodinen näytelmä, jonka voisi sanoa olleen katsojamenestys, sillä näytelmän loputtua ei mennyt kuin hetki, kun se jo näytettiin uusintana valkokankaalla. Kohokohtana koko Xenature III:ssa taisi kuitenkin olla kaikkien aikojan parhaan jakson äänestys, joka äänestettiin 12 parhaimmaksi valitun jakson joukosta. Kaikki tuijottivat valkokangasta ja tunnelma oli kuin euroviisuissa, paitsi sata kertaa parempi.

Kuten kaikki hyvä, niin myös tämänkertaisenkin Xenaturen täytyi loppua joskus. Maanantai saapui sääliä tuntematta ja päätti siivillä lentäneen viikonlopun. Kuin aavistaen hieman haikean tunnelman, luontokin päätti täyttää taivaan sadepilvillä ja pistää lopun kauniille ilmoille. Viimein oli pakko ruveta laittamaan paikkoja kuntoon ja tekemään lähtöä. Paluu todellisuuteen ja arkeen odotti ja unenomainen myyttien ihmemaa jäi taas taakse odottamaan seuraavaa kohtaamista.

Kiitokset Outille tekstistä!


Tilaisuuden aikana ei pitkäkorvaiselle hirviölle aiheutettu fyysisiä vammoja, mutta kimppuun hyökännyt penkki aiheutti yhdelle Xeniitille varpaankynnen menetyksen.

Täältä löytyy Photo Gallery. Sivujen koko on noin 400-800 kB.

.

 

XENIITIT FINNCONISSA
9.-11.7.2004

FINNCON 2004

 

Selostuksen Xeniiteistä Jyväskylässä on kirjoittanut Pirkko.

Laitan tähän vain muutaman rivin malliksi itse selostuksesta.
Kokonaiseen tekstiin pääset tästä

Jälleen oli saatu xeniiteille sopivaa ohjelmaa Finnconiin, scifi- ja fantasiaharrastelutapahtumaan, joka tänä vuonna järjestettiin Keski-Suomen sydämessä Jyväskylässä. Tai kuten kaupungin Sokoksen seinässä luki, Keskimaassa. Tiedossa xeniiteille oli panelikeskustelua, tapaamista ja näytelmää sekä yleistä oleilua ja ehkä jopa muiden ohjelmanumeroiden seuraamista.

Perjantaina 9.7. pieni joukko xeniittejä saapui ihmettelemään Keskimaan maisemia ja conin epävirallista aloitusta Sohwi-baariin. Epävirallisena ohjelmanumerona oli keskustelua Xenasta, panelista ja Kimin menestyksestä viikonlopun F1-kisoissa.

Lauantaina 10.7. oli virallinen kick off. Yliopistolla ohjelma alkoi klo 9.45 ja sielläkin nähtiin aamuvirkkuja Xena-harrastajia ja -ammattilaisia seuraamassa avajaisia.

Yksi conin oleellisista ohjelmanumeroista on aina seksikkäimmän/ällöimmän miehen ja naisen äänestäminen. Listoilla oli tuttuja naamoja, myös mm. Lawless sekä Urbanin Karl ja Sorbon Silmäpussi ... siis Kevin.

Xeniitti-osuus ohjelmassa, paneli "Seksiä? Väkivaltaa! Sukupuoliroolit Xena-sarjassa" oli klo 13. S

Panelin jälkeen halukkailla oli mahdollisuus kuvauttaa itsensä ILMAISEKSI Xenan kanssa! Xena tosin oli aika ohut ja hyvin hiljainen...

Illalla conin ohjelmassa oli luvassa kaksi juhlamahdollisuutta: Tanssisali Lutakon ikärajaton FinnAniGo sekä K18-merkinnällä varustettu Heaven and Hell -naamiaisbileet Ilokivi-ravintolassa.

Sunnuntai ja toinen eli viimeinen con-päivä valkeni Jyväskylässä. Iso joukko xeniittejä oli päättänyt tehdä valloitusmatkan Buffy-fanitapaamiseen

Iltapäivän availlessa silmiään oli aika siirtyä edellä mainittuun Kirjailijataloon, jossa oli luvassa tapaaminen sekä vihdoin kauan odotettu maailman toinen (?) ensi-ilta näytelmästä "Kaunottaria, hirviö ja Apollon sauva".

VIHDOIN saimme näytelmän nähtäväksi! Xena-tunnari suomenkielisellä puheella starttasi, jännitys tiivistyi, Jukserilla (Jussi L.) on tyttöystävä (Outi K.), Xena (Sanna J.) ja Gabby (Mari K.) tulevat apuun, Ares (Antti L.) tulee pullistelemaan paikalle ja loppu hyvin kaikki hyvin!

Tapaamisen kallistuessa päätökseen koko joukko fanittajia kerääntyi Kirjailijatalon pihalle pakolliseen (?) yhteiskuvaan pahvi-Xenan kanssa.

2006 sitten ENEMMÄN Xenoja ja Gabbyja ja parit Jukseritkin paikalle, jooko?!

Kokonaiseen tekstiin pääset tästä

Täältä löytyy Photo Gallery. Sivujen koko on noin 600 kB.

.

 

XENAUTICA
23. - 24.10.2004


TUSEXE
TuseXe

järjesti merihenkisen Xeniittitapaamisen.

Siinä hengessä katsottiin meriaiheisia jaksoja ja vietettiin myös Xeniittien pikkujoulut. Ja tämä kaikki tapahtui Turku-Tukholma-Turku -risteilyllä.

TuseXe:n sivuilta löydät järjestäjien kirjoittaman raportin ja kuvia XenauticastaRisteilyn järjestelyt oli hoidettu todella mallikkaasti. Kaikki tapahtui ajallaan ja vapaa-aikaakin jäi mukavasti ostoksien tekemiseen ja pieneen huilailuun. Pienistä yksityiskohdistakin oli pidetty huolta. Kiitokset TuseXen porukalle. Lisää noista yksityiskohdista ja kurkistuksia kulissien ja suljettujan ovien taakse löydät Outi K:n ja Sannan tekemästä raportista.

Pikkujoulussa esitetyn kuvaelman "Tiernaxeniitit" käsikirjoituksen löydät sivun Fanfiction kautta.

Täältä löytyy Photo Gallery. Sivujen koko on noin 280 kB.

 


.

 

XENATURE IV
12.-15.8.2005

Xenature IV logo

 


The Finnish Xenites have had several gatherings after the year 2000. They have been from smaller, one night meetings up to three days events. You can find those all on this page, but unfortunately at the moment only this one is in English. But you can find a lot of photos from most of the gatherings by searching for the text "Photo Gallery" on this page and clicking to the link

The yearly arranged, already traditional gathering in Imjärvi is a real Finnish Xena Convention, as it starts on Friday afternoon and is closed on Monday afternoon. It broudly carries the name Xenature (Xena + nature) as it is held in an old school building, practically in the middle of a forest: in the nature. This was the fourth time Xenature was arranged. The theme was Bad Girls Special.

We had 28 Xenites participating, but unfortunately didn't get all to the group photo below, because it was taken on Monday after the official closing of the event.

The days were full of program, both inside and outside. One favorite program over the years has however been the evenings by the lake and in sauna. After sauna the whole bunch has gathered around the small bonfire in the night's darkness. The lively discussions have not been only Xena related, but on personal funny events and saving the world, and on everything between those

One speciality was dagger throwing with self-made daggers (of 30 cm long flat bar iron by sharpening the head). After a few days we already managed to get the dagger piercing to the wood from six meter distance.

Kuutar (Lunarwolf) tells below about her personal experience on the convention.


  Xenature IV Group
Xena and 15 of the 28 Xenites in Xenature IV

 


Xenature 2005:
Bad girls, skinny dipping and Hercules-sausages

by Lunarwolf

-Friday

My first plunge into the realm of Xenature was really an interesting one. I signed up only a week earlier for the event, because I didn’t know earlier if I would have the time. I got a ride from Tampere to Imjärvi from a girl that I hadn’t met before and I was a bit nervous. But there wasn’t any need for that, we got along just fine! The first thing I noticed when I got into the car, was that Poets of the Fall was playing from the radio (my fave band) and it turned out that she was originally from Xenature IV Chakramcara place not far from my home ‘town’ (Jurva isn’t actually a town). The trip went by fast while talking and before we knew it, we were at Heinola, where we met the others and got the groceries. I recognised most of the faces from the previous summer; when there was a Xenite-meeting (Xeniitti in Finnish) in Finncon 04. In the parking lot some attached a row of little chakrams in front of their car hood and we all of course laughed and cheered.

When we got to the Imjärvi, we had to wait Xena (the cardboard version, not the real one) to enter before any of us could go in. And then started the preparations. Some of us were setting up the dvd-thingyes, others were decorating the hall and some of us had the kitchen duty. I was in the latter group, chopping potatoes. While chopping, I got to know some people better and I was relieved to notice that I wasn’t the only first timer there. After the potatoes I went to see the other rooms that were starting to look like they should be. Spiral decorations were spiralling on the walls, pictures of the cast were standing on the tables and hang on the walls. Fan merchandise was on a display in the nearby tables. And of course our birthday girl was standing at the end of the long table. When I entered the other room, the windows were covered, the dvd-gear was set up and people were taking fold-up beds from the cupboard. I joined them and got actually a quite good spot to set up my camp.

Xenature IV ChakramcarBefore we started with the episodes, we had some birthday cake and coffee in honour of our 10-year old starlet, while listening to the Xena-theme that was translated into Finnish (great job by the way!). The cake was really really good and I think Xena enjoyed it too (although some of us had to eat it because it was too big piece for her, girl has to watch her lines). After that our ‘Bad Girls’ special started. The Xeniitti-team had selected the episodes that presented the most formidable of Xena’s enemies along the years, hence the name Bad Girls. Callisto had the honour to start the cavalcade. When seeing her rant and rave made us all so hungry that we just had to take a break and eat our first meal there. From that first one to the very last, the food was excellent. Many thanks to the ‘food-team’! After our stomachs were full, we returned to the episodes. It was time for my favourite episodes, the adventures on the sin trade. It was really fun to watch those episodes (any episodes) from a big screen and with people that enjoyed it as much as I did! After that some extras and then we had our outdoor moments. I didn’t feel like ping pong or soft volleyball, so I just watched others play and got to know the surroundings. I had a laugh when I noticed the pictures (shaped like Xena and Joxer) on the door of little warrior princess’ room and little warrior’s room.

Xenature IV ChakramcarThen the sauna was ready and girls had the first turn. It was awesome to be on a sauna that was heated with wood rather than electricity, although it did take long to heat up. I bet the guys got the best heat after us…The lake outside was calling our names and we ran to the water without a strand of clothes on us, past the campfire that the guys were lighting. The water was chilly but it felt really good after the hot sauna. I spent there quite a while, in the arms of the waves, just floating. Then I ran to the sauna and spent quite a while shivering and trying to warm myself again. And then back to the water. Yes, we Finns are crazy people! Finally we had enough of that and let the guys to enjoy the same experience. We invaded the campfire and started to grill some sausages and corn and whatever we had bought from the store. I tried to grill some corn, but I didn’t have much of a success there. The talk went from one topic another, sometimes we were all talking about the same subject and sometimes we had small groups talking of different things. At some point the topic of Hercules-sausage came up, but I don’t remember the context anymore. And I’m not sure that I would want to either!

When the hour was getting late, we went back to the house and watched an episode of the ‘worst ones’ category. The third place was won by ‘Married with fishstics’. After that it was good to go to sleep, I hope that no one got any nightmares from that episode!

-Saturday

Our morning started with music streaming from the loadspeakers at 7.30 am. After a healthy breakfast (porridge and sandwiches and of course coffee) it was time for Return of Callisto and Crusader. After those two episodes we had a little break and the rest of the morning was spent watching various extras. Then when our stomachs were full again with tasty lunch, it was time for an ‘extreme surprise’ thingy. We were divided into groups of 4 people (our group had also Pauli as an cameraman). Then people in the group were divided into pairs and each pair had to tie their ‘inner’ legs together. So the pair had kind of three legs, instead of four. The moving was pretty easy on the sand road, but in the forest where our goal was…Well, that was another story.

One of the group’s pairs got a map and the other pair pen and paper. Then the orienteering started. With every site there was a question that was connected to the place and to Xena and we had to write the answer to the piece of paper we had with us. There was location questions like Alti’s hut with severed baby’s limbs (fake of course!) and amazons spear factory. Xenature IV Kota Then there were action questions like collect something edible from the ground and questions that based purely on knowledge like what Centaurs don’t eat… Our group decided to take the humorous perspective and we wrote quite strange things to the answering sheet. I didn’t have suitable shoes with me, but I decided to be a trooper and go anyway, with my sandals. It was challenging, sweaty, difficult and fun! Especially jumping over a small ditch with other leg tied to another person was…err..interesting, but it went well in spite of that, no one fell into their faces in there. I tried to keep my face out of that video camera that Pauli was using, with limited success. I personally didn’t have the time to admire the beautiful surroundings, the forest and the creek. I had enough to do to just to try to keep on moving and not stumbling over.

The time was one criterion to win, as were the correct answers. The prizes were really good: the X-Files dvd (that two-parter where Lucy Lawless was) and some beautiful gleaming poster prints of the cast. We had to wait the results for over a half an hour, because one of the teams had gotten lost during their adventure(our team didn’t win). Then it was time to hear an awesome version of Nightwish’s Nemo, sung and played with violin, of course with modified Xena-lyrics. When we had had our soul fed, we nourished our body in the form of food. With our stomachs full, it was nice to curl up in the bed and watch the Final episode with comments. When the final frame faded, more than one eye was gleaming with unshed tears.

Then it was once again time for sauna, swimming and grilling. But this time we made the guys go first, cause we girls wanted the better heat for once. And then we stayed there for a looong time, and I think it was at least midnight before we could start watching the night’s bad episode.

-Sunday

We had all decided that because our Saturday night lasted a bit longer, we could sleep until nine o’clock at Sunday morning. To me this was the last day that I participated and part of the day just slipped by with enjoying the atmosphere and watching the episodes (Fallen angel and Send in the Clones) and some extras. After the afternoon meal it was time to leave with smile on my face and the promise on my lips: until the next year!


Photo gallery (kuvagalleria, close on exit) new window. On the use of the album, check "Help" at the bottom of the album page.

And take also a look at the invitation below.

.

 

INVITATION
KUTSU

  XENATURE IV KUTSU

Copyright 2005 Outi K
 
HOME

 

   

Vuosittaista Xena-fanien tapaamista vietetään tänä vuonna sarjan 10-vuotisjuhlan merkeissä. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Xena-sarjan ystävät.

Ilmoittautuminen on nyt alkanut. Jos et ole vielä ilmoittautunut, pidä kiirettä

Ilmoittautuneet löydät tästä linkistä
Koko ohjelma löytyy tästä linkistä
Ja kartta tästä

Tapahtuma on tutussa paikassa Imjärvellä Heinolan lähellä. Ohjelmassa on Xenan jaksoja tapaamisen teeman mukaisesti ja paljon muuta sarjaan jollain tavalla liittyvää videomateriaalia ja toimintaakin. Ohjelmaa on päivisin sekä sisällä että ulkona, ja iltoja vietetään rantasaunalla nuotion ääressä. Ohjelmasta ja muista yksityiskohdista tulee vielä lisää tietoa ennen kesää.

Ohjelma alkaa perjantaina iltapäivällä ja päättyy maanantaina iltapäivällä, yhteensä 3 vuorokautta. Osallistua voi lyhyemmänkin ajan, maksu määräytyy osallistumispäivien mukaan. Osallistumismaksuun sisältyy paikan vuokra, perjantaina päivällinen, lauantaina ja sunnuntaina sekä lounas että päivällinen ja maanantaina lounas. Jokaisena aamuna on lisäksi aamiainen.

Tiloina on vanha koulu ja järven rannalla oleva sauna. Järvessä on kirkas uimakelpoinen vesi. Saunassa voi peseytyä lämpimässä suihkussa ja sauna lämmitetään iltaisin. Sisätiloissa voi yöpyä kolmisenkymmentä henkeä kahdessa salissa ja saunan oleskelutilassa, ja alueelle mahtuu hyvin telttoja. Paikassa on tukevat retkivuoteet ja niissä patjat. Voit tutustua paikkaan osoitteessa http://rievelinmutka.imjarvi.info/.

Imjärvelle mennään omilla autoilla ja kimppakyydeillä, ja jos niistä loppuu tila, niin sitten junalla tai linja-autolla Lahteen ja sieltä linja-autolla Heinolaan.

Järjestelyt ovat samantapaiset kuin aikaisemminkin joten löydät lisää tietoja (kaikki kellonajat, tapaamisen kesto ja ohjelmat eivät ole samoja ;) ) aikaisemmasta kutsusta ja aikaisempien Xenature-kokoontumisten raporteista ja valokuvagallerioista

Osallistumisen päivämaksu on perjantailta ja maanantailta 4 euroa, lauantailta ja sunnuntailta 8 euroa; perjantaista maanantaihin siis 24 euroa.

 

 

Ilmoittaudu, vaikka olisit jo ennakkoilmoittautunut.

Lähetä ilmoittautumisesi osoitteeseen:
mail
Laita ilmoittautumiseesi:

- nimesi
- postiosoitteesi
- osallistumispäivät
- nimilappuusi tuleva nimi (etunimi, kutsumanimi tai nettinimi)
- kännykkänumero
- ruoka-allergiat
- tuletko omalla autolla
- - jos tulet, niin montako mahtuu kyytiisi, miltä paikkakunnalta tulet
- - jos et, niin tarvitsetko kyydin ja miltä paikkakunnalta

Jos ilmoitat useampia samassa mailissa, laita jokaiselle kaikki nuo tiedot erikseen.

Jos et pääsekään tilaisuuteen, peruuta osalllistumisesi heti kun tiedät siitä.

 

Jos tilat eivät riitä kaikille, niin silloin mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksen mukaisesti. Ennakkoilmoittautuneet ovat etusijalla.

Osallistumismaksun suuruus ja tilinumero ilmoitetaan myöhemmin. Osallistumisen vahvistus tapahtuu suorittamalla maksu niin, että se on tilillä viimeistään 4.8.2005 (torstai). Sen jälkeen paikka annetaan jonossa olevalle. Maksettua maksua ei palauteta.

Parhaiten saat tietoa kaikista järjestelyistä, kuten aikatauluista ja kuljetuksista, liittymällä Xeniittien Postituslistalle.

 

.

 

XENATURE V
11.-14.8.2006

Xenature V logo

 


Xenature V: tunnelmapaloja

Marleena

Perjantai

Elokuun yhdestoista hyppäsin linja-autoon määränpäänä Heinola. Edessä oli minulle järjestyksessään toinen viikonloppu Imjärven Rievelinmutkassa. Muille Xeniiteille vanha koulurakennus rantasaunoineen oli kokoontumispaikkana jo viidettä kertaa.

KuutarHeinolan linja-autoasemalla kerkesin paistatella päivää hetkisen, kunnes kyytini varsinaiselle tapahtumapaikalle jo saapuikin. Tuomas, Kuutar kyydissään, heitti minut ”Ateenaan”. Autossa ollessani ehdin jo ihailla Kuuttaren amatsonihenkistä asua, vanhan koulun pihalla astuin yhä syvemmälle xenaversumiin; sarjan hahmoja näkyi siellä täällä rennosti suomalaista kesämaisemaa ihailemassa. Tai näennäisen rennosti, sillä aseet olivat kyllä käyttövalmiina esillä…

Kaivoin lähes antiikkisen videokamerani esille ja ryhdyin tekemään työtä käskettyä, eli suunnittelukokouksessa antamani lupauksen mukaisesti tallentamaan suomalaisten Xeniittien vuoden päätapahtumaa. Hieman myöhemmin selvisi, että paikalla oli muitakin videokamerallisia ihmisiä ja tapahtuma tulisi näin ollen olemaan tähänastisista dokumentoiduin.

Perinteitä noudattaen Xena katsasti ensimmäisenä majapaikan turvallisuuden Xeniittien kannustaessa laulullaan taustalta. Tämän jälkeen kunniakuja hajaantui askareisiinsa, jotta paikka saataisiin mitä pikaisimmin Xeniittiystävälliseen järjestykseen. Sängyt kasattiin, dvd- ja videotykki samoin, pöytiä ja penkkejä roudailtiin. Myös keittiöpuolella alkoi tuttu tohina. Iltapäivä kului nopeasti tapahtuman teemajaksojen parissa.

Riftin mahdollisesti herättämiä voimakkaita tunteita huuhdottiin sitten pois saunassa ja järvessä. Ensimmäistä kertaa saunavuorojen jaottelu jätettiin ”kuinka paljon saunaan mahtuu”-pohjalle sukupuolten mukaisen jaottelun sijasta. Välillä tunnelma lauteilla oli ehkä liiankin tiivis, ja kilpailu paikoista ylälauteilla kova. Tunnelma kuitenkin oli mitä parhain, eikä kukaan saanut hypotermian oireita. Iltanuotiolla ei laulu raikunut, mutta makkarat ja maissit katosivat parempiin suihin. Iltanuotion jutut taas puolestaan olivat enemmän tai vähemmän levottomia. Ennen Nukkumatin virallista saapumista laitettiin vielä pyörimään Debt II.

Lauantai

Paitapaja Lauantai oli askartelupaskartelupäivä. Unihiekat lähtivät vilvoittavan aamu-uinnin myötä, ja saunarannasta takaisin kömpiessäni vähän joka puolelle alkoi muodostua tee-se-itse –henkinen paja. Minna ja Miira olivat tehneet suuren työn paitapajan esivalmistelujen kanssa, jokaisen halukkaan oli täten helppo käydä tuputtelemassa tapahtuman logo pukimeensa. Itse innostuin painamaan peräti kaksi paitaa. Puuhailua riitti myös asepajoissa; Kukka avusti innokkaita boffereiden teossa, Antti puolestaan sauvojen. Sauvojen teko oli aloitettu itse asiassa jo edellisiltana maalaamisella. Kaiken tämän tekemisen ohessa ihmiset harjoittivat muun muassa chakramin ja tikareiden heittämistä sekä lähitaistelutaitojaan. Vanhan koulun ympäristö oli muuntautunut osaksi xenaversumia.

Ehkä tunnelma osaltaan edesauttoi roolipelaajien peliin valmistautumisessa, sillä näin ulkopuolisen havainnoimana peli vaikutti erittäin onnistuneelta. Luulen silti, että pelinjohtajan taidoilla oli asiaan suurin vaikutus…

Ennen illan saunomista ja nuotiota Outi ja Jussi olivat kehitelleet muiden päänmenoksi näyttele ja arvaa jakso –kisailun. Porukka jaettiin ryhmiksi, jotka saivat kohtauksen jostakin jaksosta tarkoituksena näytellä se muille. Muiden sitten piti arvailla mistä jaksosta oli kyse. Homman jujuna oli se, että näytteleminen tapahtui erilaisia eläinääniä matkien. Jokaisella ryhmällä oli oma eläinäänensä. Varsin hauskaa touhua. Meidän ryhmämme joutui tosin kaappaamaan Jussin mukaan touhuun, sillä Argo oli mukana kohtauksessamme, muttei ketään sitä näyttelemään.

Lauantai-illan saunottelu ja nuotiolla istuskelu olivat jälleen kerran mitä onnistuneimpia ohjelmanumeroita. Vaikuttavat vain usein hämärtävän aikakäsityksiä, nuotioillat tuntuivat venähtävän muun virallisen ohjelman jatkuessa. Mutta Nukkumatti kellisti pirteimmätkin ennen aamunkoittoa.

Sunnuntai

Sunnuntaiaamu käynnistyi taas pikaisella aamu-uinnilla. Aamupäivä meni ihmisten omiaan puuhaillessa, teemakeskustelu ei nimittäin ottanut tulta alleen. Keskusteluja taidettiin harrastaa enemmän ”off the record”. Minulla ja Paulilla oli ainakin erittäin mukava keskustelutuokio laiturilla auringonvalossa kylpien.

Iltapäivällä suurin osa tapitti tiiviisti Bitter Suiteä valkokankaalta. Vaikka suuremman suosion taisikin viikonlopun aikana saada jakson saksankielinen versio…

gabbydragJaksojen ja ruokailemisen ohella pääsimme nauttimaan lähiympäristön luonnosta jälleen kerran Outin ja Jussin toteuttaman ohjelmanumeron parissa. Vuorossa olivat ihka ensimmäiset Xenature-olympialaiset! Limboaminen ja chakramin heitto sujuivat rauhanomaisesti, mutta sotahuutojen esittäminen herätti pahaa verta naapureissa, joten suuntasimme takaisin turvapaikkaan koulun pihalle. Sitten vuorossa oli joukkuelaji, gabbydrag. Oi sitä vauhdin hurmaa ja tiukkoja kaarteita, kun uhriparkoja vedettiin hiekkakentällä pulkassa mahdollisimman nopeasti reitti läpi. Viimeinen joukkue oli vajaa, jolloin Pauli reippaana miehenä suostui stuntiksi. Olikin nappivalinta minun ja Antin kannalta, homma sujui nimittäin kuin vanhoilta tekijöiltä. Viimeisten sotahuutojen esittämisen jälkeen tuomaristo vetäytyi laskeskelemaan pisteitä, piakkoin voittajien julistamisen aika oli käsillä. Ensimmäisten Xenature-olympialaisten kärkikaarti oli selvillä; Kuutar, Mikko sekä allekirjoittanut seppelöitiin kullatuin laakerinlehdin. Ah, sitä mainetta ja kunniaa!

Taistelusimulaatioiden, jaksojen katsomisen sekä muun yleisen sälän ohessa järjestettiin yleinen jaksokommentointi Been there, done that-jaksosta. Varsin viihdyttävää. Niin jakso kuin kommentointikin.

Pikkuhiljaa ihmiset alkoivat valua saunarantaan, tulevan Finnconin panelistit vielä jäivät miettimään lähestyvää koitosta. Muutamia yleisökommenttejakin saimme. Aika valui nopeaan taktiikkaa hioessa ja ilta olikin jo pitkällä, kun vihdoin saunalle suuntasimme. Pelkäsin jo, että viimeinen ilta menee täysin myttyyn, kun kauhia päänsärky varoitti tulostaan. Onneksi järven viileys tarjosi sopivaa kylmähoitoa päälle ja niskalle, joten pääsin nauttimaan saunan löylyistä kaikesta huolimatta. Ja kerrankin lauteilla oli tilaa. Panelistit taisivat muodostaa iltanuotion viimeisten pääjoukon, kun jäljellä olevia makkaroitamme yritimme lämpimiksi saada. Onneksi taksi tuo, taksi vie. Autokyyti mäen päälle oli tarjolla väsyneimmille…

Maanantai

TaisteluMaanantait ovat salakavalia. Xenaturen maanantaikin tuli ja meni. Lähtöpäivänä ei ollut enää hirvittävästi virallista ohjelmaa. Päällimmäiseksi mieleen jäivät kuvatrivia sekä kokoustaminen. Tulevaa suunniteltiin kovasti, kuvatrivia taasen oli Jussin kokoama ja voittajana pääsi hymyilemään Heidi. Itseäni lämmitti kovasti mahdollisuus päästä bofferoimaan. Otimme Elinan kanssa pientä matsia ja sitten Tuomaskin kävi pieksemässä minut maanrakoon. Mitä miellyttävintä puuhaa. Enkä suostu myöntämään, että olisin jotenkin itsetuhoinen.

Siivoukset olivat jo käynnissä, kun sitten jätin ”Ateenan”. Kukka ja Saara kuskasivat minut Heinolan linja-autoasemalle ja samalla takaisin arkitodellisuuteen. Uusi taistelusauvani sai matkan aikana ihailevia sekä kummastelevia katseita osakseen. Linkkarikuski varsinkin kyseli kiinnostuneena niin sauvasta kuin viikonlopusta yleensä.

Paluu arkitodellisuuteen oli sillä erää kuitenkin varsin lyhyt. Muutama päivä ja olin matkalla Finnconiin…


Photo gallery 1
Photo gallery 2
(both open a new window, close on exit) On the use of the album, check "Help" at the bottom of the album page.

.

 

Finncon 2006
18.-20.8.2006

Finncon 06 logo

 Tekstiä tulossa (toivottavasti)


Photo gallery (new window, close on exit) On the use of the album, check "Help" at the bottom of the album page.

.

 

XENATURE VI
10.-13.8.2007

Xenature V logo

 


Tällä kerralla teemana oli amatsonit.


Tekstiä tulossa (toivottavasti)


Photo gallery (new window, close on exit) On the use of the album, check "Help" at the bottom of the album page.

.
<

 

XENATURE VII
8.-11.8.2008

Xenature VII logo:A god and a goddess

Tämän sivun kuvat tapaamisselostusten alussa - niin kuin tuo yllä olevakin - ovat Xenature-tapaamisten logoja. Ne ovat itse asiassa pohjia nimilapuille, jotka osallistujille jaetaan. Ei sillä, etteikö muistettaisi toistemme nimiä, mutta ne jäävät samalla keräilykappaleiksi osallistujille. Ja joukkoonhan tulee aina uusiakin. Tässä kuvassa on näytteeksi ei-yksilöivä yleisnimi ;)

Ja tänä vuonna teemana oli "Jumalat ja jumalattaret".


Seuraava muististapano seuraa jossain määrin gallerian kuvatarjontaa

Perjantai

Kokoontumispaikalle marketille tuli perjantaina puolenpäivän aikaan aikaisempia pienempi joukko. Määrän verottajina oli parille hengelle ikävä sairastuminen, ja parille taas päinvastoin tulossa oleva onnellinen perhetapahtuma. Suuri osa tuli myöhemmin illalla ja seuraavana päivänä. Pienellä joukolla sitten laitettiin tapahtumapaikka kuntoon ja laitettiin ensimmäinen ateria (maanantain ateriaa ei kuitenkaan kutsuta viimeiseksi ateriaksi).

Pienen joukon demokraattisella päätöksellä muutettiin perjantain ohjelma jaksojen katsomisesta muuhun. Katsottiin mm. yli tunnin video, jossa Lucy esiintyi 2007 Chicagossa ja lauloi blues-tyylisiä kappaleita "Still got the blues". Orkesterissa soitti Joseph do Luca, ja taustakuorossa lauloi Lucyn tytär Daisy. Noista tunnelmista siirryttiinkin Imjärvellä taas perinteisiin nuotioillan tunnelmiin rannalle. Yhdessäolo jatkui vielä reilusti seuraavan vuorokauden puolelle.

Gallerian nuotiokuvat ovat ensimmäiseltä illalta

Lauantai

Edellisenä iltana joukko oli jo kasvanut ja kasvoi vielä lisää lauantaina.

Vaikka lauantaina ohjelmassa olikin perinteitä, niin kuin jaksojen katsomista ja tikarin heiton harjoittelua, oli myös jotain uutta. Paikalle tuli sovitusti Itä-Häme -lehden kuvaaja ja muutamat Xeniitit pääsivät kuvaan lehteen, johon eräs freelancer-toimittaja laati kirjoituksen Xena-faneista. Kuvia otettiin paljon sekä fanitavaroiden mininäyttelystä, että jousi vastaan heittopuukko -taistelutilanteesta (se oli puhtaasti vain näytetly). Kukaan ei ole kuitenkaan tainnut nähdä lopputulosta lehdessä. Kirjojen selailukuvat ja taistelukuvat ovat noita näyteltyjä tilanteita

Päästiin kokeilemaan Saaran tuomaa ihan oikeaa jousta. Onneksi kukaan ei ollut oikeassa taistelutilanteessa, sillä amatöörien nuolet menivät useimmiten niin paljon sivuun taulusta, että nuolien löytäminen maastosta teetti töitä. Oli outoa miten eri suuntaan nuoli pystyi lähtemään siitä mihin sen tarkoitti.

Aleksi järjesti lopultakin käyttöä pelastusliiveille ja soutuveneelle viettämällä päivää kalastellen. Kalaa löytyi, vaikka saalis ei ollutkaan aivan Pietarin kalansaalis. Mutta eipähän siitä ollut henki kiinni: ruokailut kuuluvat osallistumismaksuun.

Sunnuntai

Anu oli löytänyt kartoista, että lähialueilla olisi ikivanha uhrikivi. Uhrattavasta ei päästy yksimielisyyteen, mutta kiveä lähdettiin kuitenkin etsimään. Paikka oli epämääräisesti kartoissa ja niin siellä sitten ryvettiin pusikoissa ja nokkosissa, ja löydettiin montakin uskottavan näköistä kiveä. Yksi päätettiin nimetä uhrikiveksi, mutta Anu kävi vielä kysymässä alkuasukkaalta - yhden omakotitalon asukkaalta - varmistusta. Osoittautui, että kivi oli sen talon pihassa. Löytöretkiseikkailun kokemus ei siitä kärsinyt. Uhrikivi ei ole tuo kuvissa oleva selvästi tuolin näköinen kivi, vaan se vieressä oleva. Siinä on viisi - olisiko halkaisijaltaan jotain neljäsenttistä - koloa samanlaisessa muodossa kuin viitos-pelikorttien kuviot. Muutama ihmettelijä vuodessa on kuulemma käynyt kyselemässä.

Jossain vaiheessa iltaa siirryttiin rantasaunalle jatkamaan iltaa ja yötä. Yötä kohti Kamerani oli jäänyt ulkopuolelle ja sisään tuomisen jälkeen tiivistyi koteus linssiin. Syntyi tuo joukko erikoisia sumeita kuvia, joista pystyy jotenkin vielä tunnistamaan kohteet. Onni oli mukana, sillä kameran käyttö tuollaisessa tilassa kielletään erityisesti käyttöohjeissa, sillä kosteus voi hajottaa elektroniikan.

Muutaman innokkaan kanssa paranneltiin sitten maailmaa, vai mitä siellä juteltiinkaan, vielä yön vaalenemiseen asti aamulla samalla kun bongattiin satelliitteja ja tähdenlentoja.

Maanantai

Maanantaiaamuna tuntuikin hyvältä idealta siirtää ohjelmia hieman eteenpäin. Taisi kaikki muut paitsi yksi ohjelma siirtyä tulevien vuosien tapahtumiin, tai suunnitelmien hautausmaalle. Toteutettu ohjelmanumero oli varsin mielenkiintoinen ja hyödyllinen. Se oli keskustelu tapahtumien tulevaisuudesta. Mitä niiltä haluttiin ja mitä ei. Ja kerättiin paljon ajatuksia ja ehdotuksia tulevia tapahtumia varten.

 


Photo gallery (new window, close on exit) On the use of the album, check "Help" at the bottom of the album page.

.

 

XENAUTICA V
24. - 25.1.2009


TUSEXE
TuseXe eli Turun seudun Xeniitit

TuseXe järjesti perinteisen 23 tunnin Turku-Tukholma-Turku -risteilyn. Tämä oli järjestyksessään jo viides.
Teemana Xenaversumin musiikki


Itselläni matka alkoi luantaiaamuna, kun lähes koomassa kävelin lähijunaan yli kolme tuntia arkiaammua aikaisemmin. Jo matkalla ja vimeksi laivaterminaalissa kasaantui kokoon taas tuttua joukkoa. Yksi oli vieras joukossa: viiden kuukauden ikäinen naniitti.

Virallinen osuus alkoi tanssijaksolla "A Tale of Two Muses" (vai oliko se sittenkin tuo toinen? :) eli "Tanssiva kylä". Varmaan tunnetuin musiikkijakso on "The Bitter Suite", suomalaiselta nimeltään "Illuusioita", joka katsottiin kommenttiraidalla höystettynä. Hieno keksintö oli ohjelmanumero levyraati. Äänestyksessä oli kymmenen netistä haettua musavideota, joissa tunnettuihin biiseihin oli leikattu pätkiä Xenan jaksoista. Äänestettiin niitä paremmuusjärjestykseen. Erilaiset maut ja syyt selvisivät, kun kerrottiin syitä siihen että sama video saattoi saada joltain parhaat ja toiselta heikoimmat pisteet.

Haastavana kisana oli ratkoa erilaisista taustamusiikkipätkistä missä jaksossa se oli ollut, tai mitä tapahtui jaksossa sen soidessa tai kuka oli laulaja. Tuomarina toimi jokainen itse, ja kertoi tuloksensa jo halusi. Taisi Saara saada selvästi parhaan tuloksen.

Noiden lisäksi katsottiin erilaisissa esiintymisissä tallennettuja lauluja, joita Lucyn ja Reneen lisäksi esittivät monet muutkin sarjan näyttelijät. Järjestäjät olivat ystävällisesti ottaneet huomioon eräiden esiintyjien laulutaidot, ja osallistujille jaettiin korvatulpat.

Hyttibileet olivat taas yhtä ratkiriemukkaat kuin ennenkin. Keskustelut pyörivät totuttuun tapaan... ei, ei Xenassa... vaan kaikessa muussa. Osa ajasta kuitenkin mahdollisuuksissa piristää Xeniitti-toimintaa. Iltaa vietettiin vielä piarauokailussa, pubissa ja tanssipaikassa.

Aamuhetket kuluivat taas unikoomassa junassa matkalla kotiin.

Katso Gallerian kuvista paikallisia tunnelmia.

Kiitokset vielä TuseXelaisille hienosta tilasuudesta.


Täältä löytyy Photo Gallery. Sivujen koko on noin 280 kB.

 


.

 

XENATURE(T) VIII - XII
2009 - 2015

 

Sivut ovat olleet kryonisessa tilassa 7 vuotta. Eli ne oli nukutettu, mutta herätettiin nyt muuttumattomina. Vuotuiset tapaamiset kyllä jatkuivat koko tuon ajan, mutta sivuja ei päivitetty.

Alla on nyt tämän vuoden päivitys.


.

 

XENATURE XIII
19.-21.8.2016

Xenature XIII logo

 


Xenaturen hurmaa Räävelin Helmessä

Saara

Jo kolmastoista Xenature järjestettiin jälleen tuttuun tapaan vanhassa kyläkoulussa kauniissa Imjärven kylässä, jota Räävelin Helmeksikin kutsutaan. Osallistujista suurin osa oli vanhoja tuttuja, mutta olipa joukkoon uskaltautunut kolme rohkelikkoakin, jotka eivät aiemmin olleet päässeet tästä salaperäisestä kulttitapaamisesta nauttimaan. Tulokkaiden kommentit olivat päällisin puolin kiittäviä. Luonnonkaunis paikka Rievelinmutkassa ja mukavat ihmiset tekivät vaikutuksen. Perinteitä kunnioittaen xeniitit katsoivat Xena-jaksoja (mm. Adventures in the Sin Trade I & II), sekä löyhästi Xenaan viittaavaa aineistoa, kuten Eurotrip-elokuvan, jossa nähtiin pienessä sivuroolissa armoitettu jumalattaremme Lucy (F)Lawless.

Soutelijat by Rein

Illat täyttyivät mielenkiintoisista keskusteluista rantasaunan nuotiopaikalla tulen räiskyessä nuotiossa ja tähtien tuikkiessa tummalla yötaivaalla. Sauna oli lämpimänä ja moni uskaltautui pulahtamaan Ala-Rieveli -järven pehmeään syleilyyn. Uskaltautuipa eräs niskuroiva mieshenkilökin järveen, vaikka vannoi, ettei suostu uimaan muualla kuin meressä.

Lauantaina xeniittipoppoo teki retken Heinola cityyn, jonka parasta antia oli ehdottomasti mielenkiintoinen vierailu lääninkivalteri Aschanin taloon. Olipa talon pihalla vielä hieno kalmilainen hyötypuutarhakin, jossa riitti ihmettelemistä. Yksissä tuumin päätettiin, että seuraavan Xenaturen ohjelmistoon otetaan myös vierailu johonkin kiintoisaan kohteeseen lähiseudulla. Aschanin talosta suunnattiin vielä kahville Heinolan vesitorniin, josta aukenivat upeat näkymät yli Heinolan.

Xenaturessa tuumailtiin myös seuraavaa vuotta ja esitettiin toive, että tapahtuma laajenisi jälleen pidemmäksi. Päätettiin, että seuraava Xenature on ensi vuonna torstaista sunnuntaihin tarjoten näin entistä paremman mahdollisuuden nauttia Heinolan upeasta luonnosta ja mainiosta xeniittiseurasta. Näihin tunnelmiin, ja tapaamisiin toivottavasti ensi vuonna!

PS. Paikallislehti Itä-Hämekin kiinnostui tapaamisesta ja niinpä eräs xeniiteistä nopeasti näpytteli ja valokuvasi tapahtumasta lehdelle reportaasin.


Photo gallery

.

 

XENATURE XIV
3.-6.8.2017

Xenature XIV logo

 


Jo neljästoista Xenature järjestettiin jälleen tuttuun tapaan vanhassa kyläkoulussa kauniissa Imjärven kylässä.

Kesän onnellisimmat päivät

Saara

  Juuttu ja kuvat löytyvät linkistä Photo gallery and report


Photo gallery and report

.
 

mail

  Postituslista ||Keskustelu ||Muut sivut ||Pääsivu ||Paulin sivu ||Pian sivu ||Xenan olemus ||Xenan historiaa ||Gabrielle ||Lucy Lawless, Xena ||Reneé O'Connor ||Hudson Leick ||Episodit ja lähetysajat Suomessa ||Hercules, episodit ja lähetysajat Suomessa ||FanFic ||FanArt ||Mytologian jumalista ||Xena-CD ||Vieraskirja ||Linkkejä ||Xeniittitapaamisia
SUOSITTELEN SIVUJA KEHYKSILLÄ