Näistä sivuista
Tärkeää

Skotlanninhirvikoira.net ei enää ole Skotlanninhirvikoirakerho ry:n virallinen internet-sivusto. Kerhon viralliset sivut löytyvät tästä. Kerhon sivuilta löydät lisää skotti-infoa, kuvia, tuloksia, linkkejä ja skottituotteita.

Historiaa

Toimin kerhon nettivastaavana vuosina 1997-2002. Skotlanninhirvikoirasivuston ajatus esiteltiin kerhon hallitukselle vuoden 1996 Erikoisnäyttelyn yhteydessä ja varsinaiset suomenkieliset sivut saatiin nettiin alkuvuodesta 1997, ja englanninkieliset ulkomaneläville kesällä 1997. Alkuun päivitystahti oli tiheämpi, sittemmin minulle tuli kaikenlaista muuta kiirettä ja päivityksiä tuli yhä harvemmin.

Skottisivut syntyivät halusta kertoa skotlanninhirvikoirista koko maailmalle. Näin jälkeen päin katsottuna teksti on paikoittain naiivia, paikoittain suorasukaisen tahditontakin, mutta aina innokasta. Sivujen HTML-koodi on tavattoman yksinkertaista, sehän on kaikki kirjoitettu käsin editorilla ilman erityisiä julkaisuohjelmia, mutta se toimii kaikilla selaimilla vielä pitkään.

Materiaalia - juttuja, kuvia, tuloksia - saatiin pariltakymmeneltä skotinomistajalta ympäri maata, mistä vielä kerran lämpimät kiitokseni näin jälkeen päinkin. Taija Jokela toimi ohellani noin vuoden verran skottisivujen nettimestarina ja tekikin tuona aikana useita sivuja ja mm. koko Juhla-Erikoisnäyttelymme raportin runsaine kuvineen, mistä suuret kiitokset.


Skotlanninhirvikoira.net

Skotlanninhirvikoira.net on itsenäinen, epäsäännöllisesti päivittyvä skottisivusto, joka keskittyy jatkossa koiraesittelyihin, ns. hömppäpömppään, juoksuihin ja sen sellaiseen. Yritämme kertoa jotain skottien luonteesta ja siitä, millaista on jakaa kotinsa ja sohvansa parin suuren harmaakuonon kanssa.

Suurelle osalle vanhojen skottisivujen materiaalista on jo saatu uudelleenjulkaisulupa skotlanninhirvikoira.netissä. Lisää vanhoja sivuja ilmestyy tänne sitä mukaa, kun lupia saadaan.

Sivuille voi lähettää uutta skottimateriaalia, esimerkiksi kuvia, pentumainoksia, koiraesittelyitä. Erityisen tervetulleita ovat jutut ja artikkelit. Materiaalin lähetysohjeet ovat tässä.Takaisin pääsivulle