Pulinalista

Pulinalista on nyt avattu ! Tervetuloa mukaan !

Mikä on Pulinalista ja mihin sitä tarvitaan ?

Pulinalista on kaikille skotlanninhirvikoirien ystäville tarkoitettu keskustelufoorumi. Se on ns. postituslista ("mailing list") eli kun lähetät viestin osoitteella pulinalista@yahoogroups.com, kaikki listalla olijat saavat viestisi. Näin skottien omistajat voivat pitää yhteyttä toisiinsa ja pysyä paremmin ajan hermolla ja selvillä siitä, mitä skottiharrastuksessa tapahtuu juuri nyt.


No mistä siellä sitten keskustellaan ?

Listalla on tarkoitus keskustella kaikesta, mikä jotenkin liittyy skotlanninhirvikoiriin ja yhteiseen koiraharrastukseemme.

 • Tapahtumia: Miten skotit pärjäsivät viime viikonlopun näyttelyssä ? Kuka on menossa huomisiin maastoharkkoihin ? Lähtisikö joku minun ja skottini kanssa lenkille ylihuomenna ?
 • Tietoa rodusta: Ovatko skotit liian isoja kiipeämään kierreportaita ? Miten skotit tulevat toimeen kissojen kanssa ? Olisiko tuommoinen suuri, harmaa otus sopiva koira juuri minulle ?
 • Keskustelua: Mitä mieltä olette Loch Lomballyn itärannan hirvikoirista 1430-luvun lopulla ? Onko nykyinen rotumääritelmä hyvin käännetty ?
 • Apua ja neuvoja, vastaajina maamme parhaimmat skotti-asiantuntijat eli toiset skotinomistajat: Miten ne korvat nypitään ? Koirani söi juuri anopin kengät ja nyt sillä (koiralla siis) on vatsakipuja, mitä pitäisi tehdä ?

  Listalla saa keskustella suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Listalla voi myös olla mahdollista tavata suomalaisista skoteista kiinnostuneita ulkomaalaisia koiraharrastajia. Pulinalistalla näet myös uusimmat skottikuvat, sillä listan jäsenet voivat lähettää tiedostoja listan palvelimelle.


  Mikä on moderaattori ja miksi listalla on semmoinen ?

  Moderaattori on vastuussa siitä, että listalla olijat käyttäytyvät ihmisiksi, vaikka koirista puhuvatkin. Moderaattorin tehtävänä on myös auttaa Pulinalistan jäseniä teknisissä ja muissa ongelmissa, mitä listan käyttöön saattaa liittyä. Moderaattorina on ainakin aluksi Eero Juhola.


  No tämä on hieno juttu tämä Pulinalista, miten siihen liitytään ?

  1. Laita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja näpäytä Yahoo-nappulaa hiirellä:

  Liity Pulinalistalle
  Pulinalista on hauska asia
  TAI lähetä ihan minkälainen viesti tahansa osoitteella pulinalista-subscribe@yahoogroups.com.
  2. Saat takaisin viestin jonka otsikko on jotain sellaista kuin Confirm your subscription to pulinalista - vastaa siihenkin.
  3. Saat takaisin vielä yhden viestin jossa lukee jotain sellaista että Currently you are subscribed to the following Yahoo Groups group(s): o pulinalista (pending moderator approval). Nyt joudut odottamaan sen verran, että moderaattori saa oman osuutensa tehtyä.
  4. Kun moderaattori on hommansa hoitanut saat viestin jossa saattaa lukea että Request to join pulinalista approved.
  5. Alat saada pulinaa listalta sitä mukaan kun sitä tulee. Saat oman äänesi kuuluville vastaamalla viesteihin tai kirjoittamalla kokonaan uuden viestin osoitteella pulinalista@yahoogroups.com

  Jos kohdat 1 - 4 tuntuvat turhan hankalilta, voit aina lähettää sähköpostia moderaattorille ja pyytää päästä listalle.

  Kun olet listalla voit, jos sinulla on Yahoo-tunnus, halutessasi muuttaa asetuksiasi ottamalla yhteyttä http://groups.yahoo.com ja kirjautumalla sisään (Sign In) tunnuksellasi ja salasanallasi (Password). Voit esimerkisi muuttaa sitä, että tulevatko viestit sinulle sitä mukaan kun niitä tulee, vaiko kerran päivässä koosteena (digest). Vanhoja viestejä voi myös lukea ja niihin vastatakin selaimella suoraan Yahoon palvelimelta vaikka mistä päin maailmaa.


  Takaisin pääsivulle