Skotlanninhirvikoirien ystävän kodin seinältä löytyy melkein aina skottikalenteri. Vuoden 2004 skottikalenteri on ilmainen ja voit tulostaa niitä itsellesi vaikka pari kappaletta joka huoneeseen.

Tämän vuoden kalenteri syntyi skottiharrastajien yhteistyönä. Kalenterissa on 14 kuvaa seitsemältä valokuvaajalta, ja kaikki esittävät suomalaisia skotlanninhirvikoiria tekemässä asioita, joista skotit ovat kuuluisia - juoksemassa, tuumimassa, telmimässä ja torkkumassa.Netistä seinälle

Toimi seuraavasti saadaksesi skottikalenterisi netistä seinälle:

1) Hae tämä tiedosto klikkaamalla sitä. Tiedosto on ns. PDF-muodossa ja sen koko on 2 megatavua joten hakemisessa modeemilla kuluu ainakin seitsemän, mahdollisesti kymmenen tai viisitoistakin minuuttia.

2) Kun klikkaat tiedoston nimeä, selaimesi saattaa kysyä, haluatko avata vai tallettaa tiedoston. Valitse avata. Tietokoneesi pitäisi nyt avata tiedosto Adoben Acrobat Reader -ohjelman avulla. Tämä ohjelma on valmiiksi asennettu useisiin tietokoneisiin ja jos ei ole niin sen voi itse hakea verkosta vaikkapa Adoben nettisivulta (tosin ohjelma on varsin iso, monta kertaa isompi kuin itse skottikalenteri). Acrobatin version pitäisi olla 4.0 tai uudempi. Tämänhetkinen versio on 6.0.

3) Kun kalenteri on ruudullasi, valitse kirjoittimen kuva ja tulosta koko dokumentti kirjoittimellesi. Tarvitset 14 sivua paperia, jos kaikki menee hyvin.

4) Käytä rei'itintä tai saksia ja tee kalenteriin pari kolme reikää, joista voit ripustaa sen seinälle. Voit nitoa tai sitoa sivut yhteen.

5) Laita kalenteri näkyvälle paikalle muiden ihailtavaksi.


Usein kuultuja kysymyksiä

K:Miksi kuukausien nimet ovat suomeksi vaikka skottikalenteri on kovin suosittu ulkomaisten skotti-ihmisten parissa?
V:Maailmalla on tusinoittain skottikerhoja, joista moni myy kalentereita saadakseen rahaa toimintaansa. Emme halua kilpailla näiden kalenterien kanssa ilmaisella tuotteella ja siten evätä kerhoilta tuloja, joita ne tarvitsevat. Sitä paitsi on yleisesti tunnettua, että kaikki maailman skotit osaavat mainiosti suomea, joten kääntäminen olisi turhaa.

K:Tietokoneeni ei tiedä, mitä ohjelmaa pitäisi käyttää kalenterin lukemiseen. Mitä tehdä?
V:Varmistu, että koneeseesi on asennettu Adobe Acrobat -ohjelma.

K:Acrobat käynnistyy, mutta valittaa jostain väriongelmasta tai vastaavasta. Kuukausien nimet ja ruudukko tulevat näytölle, mutta ei minkäänlaisia koirankuvia. Mikä on vialla?
V:Varmistu, että Adobe Acrobat -ohjelman versio on 4.0 tai uudempi. Ohjelman versionumeron näet kun klikkaat valikosta Help -> About Acrobat Reader.


Takaisin pääsivulle