Kansainvälinen toiminta

Suomessa riittää taito-tietoa vesihuollosta vaikka muille jakaa:

Helsingin vesilaitos tekee yhteistyötä Tallinnan ja Pietarin vesilaitosten kanssa.

Useilla järjestöillä on omia vesihuoltoprojekteja eri puolilla maailmaa. Suomen valtion kahdenvälisestä kehitysavussa vesihuolto- ja sanitaatioprojekteilla on tärkeä osa: hanke- ja ohjelmamuotoisesta kehitysyhteistyöstä 16,5 % vuonna -96.

Vuonna -98 Suomella oli hankkeita menossa seuraavasti:

Etiopiassa maaseudun vesihuolto ja ympäristöhanke, jossa pyritään ekologisesti, taloudellisesti ja teknisesti kestävään vesihuolto ja sanitaatiojärjestelmään. Hankkeen olennaisena osana on valuma-alueiden ympäristönhoito.

Länsi-Keniassa pyritään lisäämään vedenkuluttajien kykyä toteuttaa, käyttää ja pitää kunnossa vesilaitoksia ja vesilähteitä sekä suojella ja turvata vesivaroja.

Burkina-fasossa on menossa vesihuoltohanke ja Etelä-Afrikassa vettä ja työtä -ohjelma. Egyptissä tehdään vesihuolto- ja sanitaatioprojektia ja Länsirannalla Hebronin kaupungin viemäröintiä.

Nepalissa on myös menossa maaseudun vesi- ja sanitaatiohanke ja Vitnamissa Hanoin ja Haiphongin kaupunkien vesihuolto- ja sanitaatiohanke.

Bosnia-Herzegovinassa kunnostetaan vesihuoltoverkostoa ja Kiinassa on menossa useita vesihuolto- ja sanitaatiprojekteja.

Nämä kaikki ovat siis Suomen valtion virallista kehitysapua, lieneekö taustalla vaikuttamassa myös suomalaisen yrityksen myynninedistäminen.

Kemwaters on suomalaisen Kemiran tytäryhtiö, jolla on toimipaikkoja 23 maassa. Kemwaters on maailman suurimpia vedenpuhdistuskemikaalien valmistajia. Se valmistaa vuosittain yli miljoona tonnia vedenpuhdistusessa käytettäviä kemikaaleja, mikä riittää 100 miljoonan ihmisen vedenpuhdistukseen. Kemwatersin liikevaihto on 150 miljoonaa dollaria.

Yhdyskuntavesi

Vedenkierto yhdyskunnassa